Prezența unui urs a fost semnalată, sâmbătă, pe pârtia Clăbucet din Predeal. În zonă au intervenit jandarmii, care au reușit să alunge animalul până la 500 de metri de locul de îmbarcare pentru teleschi. ISU Brașov transmite mesaje de avertizare din oră în oră.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Jandarmeriei Brașov, prezența ursului în zona pîrtiei a fost semnalată prin numărul de urgență 112, scrie Mediafax. La fața locului a mers o patrulă de jandarmi care a îndepărtat ursul din zonă, până la aproximativ 500 de metri depărtare de locul de îmbarcare pentru teleschi. Ulterior, în zonă au mai fost direcționate încă două patrule.

Reprezentanții ISU Brașov transmit mesaje Ro-Alert din oră în oră. Potrivit acestora, ursul este considerat periculos, iar turiștii sunt sfătuiți să nu se apropie de el și să nu încerce să îl hrănească.

"Evitați deplasarea în zonă, dacă nu este absolut necesară”, se mai arată în mesajul transmis populației.

Un urs a fost filmat pe pârtia Clăbucet din Predeal, la doar câțiva metri de turiști, și în 30 decembrie. Reprezentanții Jandarmeriei Brașov spuneau atunci că nu a fost necesară izolarea zonei și că turiștii nu au fost în pericol.