CFR Infrastructură informează că trenurile de călători care asigură legătura între București și Moldova circulă pe rută normală, prin stația Ploiești Triaj, odată cu finalizarea intervențiilor de ridicare și repunere pe șină a vagoanelor deriate joi, 18 decembrie, în urma accidentului feroviar produs între un tren de călători și un tren privat de marfă. Zece oameni au fost răniți, iar trenurile au avut întârzieri și de peste 120 de minute.

Ciocnirea de la PloiestiFoto: ISU Prahova

Personalul feroviar al CFR SA a acționat în cursul nopții cu un tren de intervenție, format din vinciuri hidraulice și o macara de mare tonaj pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea garniturilor din zona accidentului, operațiunile fiind finalizate în această dimineață, circulația trenurilor în stația Ploiești Triaj fiind redeschisă la ora 6.30, în condiții normale de trafic.

”Menționăm faptul că pentru asigurarea continuității traficului feroviar spre și dinspre Moldova până la finalizarea intervențiilor de ridicare și retragere a vagoanelor deraiate din zona accidentului, CFR SA a redirecționat circulația tuturor trenurilor care tranzitau stația Ploiești Triaj pe rute alternative, astfel trenurile de călători au circulat pe ruta Brazi - Ram Ploiesti Triaj - Ploiesti Vest - Ploiești Sud (și retur), iar trenurile de marfă pe ruta Brazi - Ghighiu - Ploiești Est (și retur)”, spun cei de la CFR.

Miercuri, în jurul orei 15:45 s-au ciocnit frontal două trenuri: trenul Regio 5008 care circula în relația Buzău - Ploiești Sud - București Nord și un tren privat de marfă, între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj. Trenul de călători era format din 4 vagoane etajate și avea la bord circa 50 de călători. CFR Călători a spus că trenul Regio avea 20 km/h.

Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER) va stabili cauzele producerii acestui accident feroviar.