Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea formulată de Gheorghe Stan de a-i fi rezervat un post de procuror la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție până la încetarea mandatului de judecător CCR, care durează 9 ani.

Gheorghe StanFoto: Captura presidency.ro

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii domnului Stan Gheorghe referitoare la rezervarea unui post de procuror la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, până la încetarea mandatului de judecător la Curtea Constituţională a României”, este decizia Consiliului.

În plenul CSM au fost 5 voturi pentru admitere, un vot pentru admiterea cererii, însă la altă unitate de parchet, și 9 voturi pentru respingerea solicitării lui Stan.

În 7 mai, Gheorghe Stan a fost numit de Camera Deputaților - la propunerea PSD - în funcția de judecător la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani. Gheorghe Stan a condus, alături de adjuncta sa, Adina Florea, controversata Secţie specială pentru investigarea magistraţilor, iar anterior a fost procuror-adjunct al Inspecţiei Judiciare.