La conducerea instituţiilor statului stau "aproape aceleaşi personaje care au dovedit că în cei 30 de ani de la comunism nu au schimbat absolut nimic", iar justiţia nu se grăbeşte să găsească vinovaţi în cazul Colectiv, afirmă, la patru ani de la tragedie, Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv și tatăl lui Alexandru, mort la 22 de ani în urma incendiului din Colectiv. "În momentul în care ai 64 de morţi şi nu ai niciun vinovat în arest, eu cred că problema este foarte, foarte mare", spune el.

HotNews.roFoto: Hotnews

Eugen Iancu spune că imaginile video difuzate recent de Libertatea arată că intervenţia autorităţilor din 30 octombrie 2015 "a fost o ruşine" și "o catastrofă", menționând că tocmai acesta este motivul pentru care în 2016 a făcut plângere penală la Parchet împotriva mai multor oficiali guvernamentali şi din sistemul de sănătate, potrivit Agerpres.

  • "Nu-mi dă pace faptul că la conducerea instituţiilor statului sunt aproape aceleaşi personaje care au dovedit că în cei 30 de ani de la comunism nu au schimbat absolut nimic. (...)
  • Iar spitalele arată cum arată nu din cauza noastră, ci a celor care conduc aceste spitale, acei zei ai medicinei care au fost preocupaţi mereu de banii care le intră în buzunar pentru operaţii sau pentru diferite lucruri, nu pentru schimbări în sistem. (...)
  • Aş fi vrut să-i văd pe rectori, decani, profesori universitari, că se duc la Ministerul Sănătăţii să spună: "Nu se mai poate", nu să nege existenţa nocosomialelor pe care o pot demonstra absolut toţi. Să iasă şi să spună "Trebuie să construim". (...)
  • Nici justiţia nu se grăbeşte să cerceteze, să găsească vinovaţi. În momentul în care ai 64 de morţi şi nu ai niciun vinovat în arest, eu cred că problema este foarte, foarte mare", a spus Eugen Iancu, la Clubul Colectiv.

Alexandru Iancu, fiul lui Eugen Iancu, a murit în spitalul Sf. Ioan din Capitală la trei săptămâni după incendiu, din cauza infecţiilor nosocomiale.

64 de tineri și-au pierdut viața, iar alţi 146 au fost răniţi în urma incendiului din Colectiv din 30 octombrie 2015. La 4 ani de la Colectiv, nu a fost găsit vreun vinovat pentru tragedia care a marcat România.