Președintele american Donald Trump nu s-a putut abține să facă unele comentarii sarcastice la adresa adolescentei Greta Thunberg, cunoscuta activistă suedeză împotriva schimbărilor climatice, postând pe twitter un video cu fragmente din discursul extrem de emoțional susținut de aceasta la ONU.

HotNews.roFoto: Hotnews

În timp ce imaginile o arată pe adolescentă extrem de emoționată și ușor furioasă, în timpul discursului în care critică liderii lumii pentru lipsa de măsuri de protejare a mediului, Trump a scris ironic că este foarte plăcut să vezi o fată care pare ”foarte fericită” și privește cu încredere spre ”un viitor luminos și minunat”.

Thunberg s-a intersectat cu președintele american la ONU, unde a susținut un discurs privind schimbările climatice. Înregistrarea care surprinde momentul în care cei doi se intersectează, în timp ce Greta Thunberg îl privește fix, cu reproș, a devenit virală.

Donald Trump este cunoscut pentru poziționarea sa față de politica de mediu, considerând că tema încălzirii globale este una falsă.