Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la termen, iar reporterii ar trebui să meargă prin țară și să vorbească cu oamenii care nu fac parte din tabăra bogaților care doresc rămânerea în blocul comunitar, a susținut marți consilierul premierului Boris Johnson, principalul artizan al campaniei pro-Brexit, Dominic Cummings, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat care ar fi următoarea mișcare în privința Brexit, Cummings a precizat: ”Voi, băieți, ar trebui să ieșiți din Londra și să mergeți să stați de vorbă cu oamenii care nu sunt bogații din tabăra pro-UE”.

Întrebat dacă Marea Britanie va ieși din UE la termen (31 octombrie-n.red), el a răspuns: ”Cu siguranță!”

Luni noaptea, chiar înainte de intrarea în vigoare a deciziei premierului de a suspenda Parlamentul până la data de 15 octombrie, Camera Comunelor a respins, pentru a doua oară, propunerea lui Boris Johnson de declanșare a alegerilor anticipate.

În ședința de luni, premierul Boris Johnson a spus că nu intenționează să ceară o prelungire a termenului pentru Brexit, deși tot ieri a intrat în vigoare o altă lege adoptată de Legislativ, lege care îl obligă pe Boris Johnson să solicite oficialilor de la Bruxelles o nouă amânare până în 2020 în cazul în care nu reușește să negocieze un nou acord până la 31 octombrie.