Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi că va cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a „dezbate și implementa” propunerile de modificare a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave identificate de analiza în derulare a Ministerului Justiției.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ministerul Justiției a demarat o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave și va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor. În calitate de prim ministru, voi da ordonanțele de urgență necesare și voi trimite adrese către președinții celor două camere ale Parlamentului pentru convocarea în sesiune extraordinară. Aceste modificări legislative trebuie dezbătute și implementate imediat”, a spus Viorica Dăncilă, la finalul ședinței săptămânale a Guvernului.

Premierul a încercat să dea un semnal de fermitate, la „2 săptămâni de la primul apel al Alexandrei”, și a promis din nou un „adevărat război” împotriva criminalității.

„N am ezitat nicio secundă să fac schimbările necesare în aceste două săptămâni. Am demis întreaga conducere a instituțiilor responsabile. Cine nu-și înțelege misiunea și nu poate rezona cu ea pleacă. Cine-și bate joc de instituția pe care o reprezintă pleacă”, a spus Dăncilă.