Inspecția Judiciară s-a sesizat în legătură cu divulgarea unor informații confidențiale dintr-un dosar aflat în curs, în ceea ce privește scrisoarea deschisă a Asociației pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP), unele dintre precizări fiind contrazise de Poliție.

Politia la locuinta suspectului din CaracalFoto: Captura YouTube

Reprezentanți ai Inspecției Judiciare au declarat, pentru Mediafax, că vor verifica situația și vor anunța în cursul zilei de luni măsurile luate, în contextul apariției, în spațiul public al scrisorii Asociației pentru Apărarea Statutului Procurorilor.

AMASP a susținut, sâmbătă, într-un comunicat în care prezintă o cronologie a acțiunilor anchetatorilor în cazul fetei dispărute la Caracal, așa „cum a fost ea constatată de colegii procurori”, că la perchezițiile efectuate la locuința suspectului a fost găsit un corp carbonizat.

  • Detaliile frapante din comunicatul asociației de procurori:

„S-a stabilit că joi, în jurul orei 13.00, vecinii au observat și au putut simți miros de fum, dar au crezut ca e de la treburi casnice, iar cu ocazia percheziției un corp a fost găsit carbonizat”, se spune în comunicat.

Asociația mai susține că, din datele cunoscute de procurori, „niciun vecin al suspectului nu a sunat la 112 pentru că ar fi auzit țipete” și că „victima nu a dat informații la 112 despre vreun service, ci doar a spus ca vede un copac, un gard roșu, un brad, câinii și un autoturism”.

AMASP afirmă, de asemenea, că „la prima suspiciune cu privire la locul unde s-ar putea afla victima, echipajele de poliție au fost trimise să facă investigațiile necesare, iar procurorii au dat indicații ca la cel mai mic semn de activitate să intre”.

„Niciun procuror nu a interzis polițiștilor să intre în locație, aceștia comunicând că nicio activitate nu se auzea și nu se observa în interiorul curții sau al casei”, susține asociația de procurori în comunicatul de presă difuzat sâmbătă.

Despre localizarea apelurilor victimei, AMASP spune că cea făcută de STS „a fost pe o arie de câteva sute de case, deoarece atât permite sistemul utilizat de aceștia”, și că „în cauză nu s-a utilizat tehnica SRI, indisponibilă anchetelor penale după decizia CCR”.

„Localizarea a fost făcută cu tehnica disponibilă, deficitară, aceeași ca în toate dosarele penale instrumentate în ultimii 3 ani”, arată asociația de procurori.

O altă chestiune consemnată de AMASP este faptul că joi noaptea, după ce au fost obținute mandatele de percheziție de la instanță, Poliția a anunțat că „nu mai are oameni disponibili la sediu”. Echipa de polițiști a fost în final constituită după mai bine de două ore, la 05.30 dimineața.