- De asemenea, în măsura în care s-ar fi așteptat împlinirea termenului dilatoriu prevăzut de lege, procedura ar fi fost supusă legilor în vigoare la momentul inițierii acesteia, ceea ce ar fi putut presupune aplicarea unor norme de organizare judiciară noi, de imediată aplicare, ce ar fi putut fi adoptate în perioada următoare.
- Forumul Judecătorilor din România atrage atenția asupra faptului de notorietate că orice procedură care este declanșată în condiții de nelegalitate, existând riscul anulării acesteia, poate fi de natură a inhiba unele persoane care, îndeplinind cerințele legale, ar fi candidat în condiții procedurale normale.
- Nu se poate justifica aparenta încălcare a unei dispoziții exprese a legii cu argumentul că se intenționează asigurarea unei continuități a funcției, deoarece, chiar și după expirarea mandatului actualului președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, nu putea exista un vid managerial, calitatea de conducător al instanței supreme putând fi exercitată de unul dintre vicepreședinți, existând posibilitatea delegării unui alt judecător în funcția de conducere temporar vacantă.
- Având în vedere dezbaterea publică provocată cu privire la aceste aspecte, graba cu care s-a urmărit finalizarea acestei proceduri poate conduce la vulnerabilizarea instanței care trebuie să constituie coloana vertebrală a sistemului judiciar.
- Nu mai puțin importantă este și împrejurarea că președintele astfel desemnat face parte de drept din colegiul de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție (și îl prezidează), luând decizii privind organizarea administrativ-judiciară a instanței supreme.
- De asemenea, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție este membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii, urmând a participa la adoptarea de acte administrative care pot fi contestate din cauza modalității de constituire a organismului decizional.
- Secția pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii ar avea posibilitatea să inițieze revocarea procedurii de desemnare a noului președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție și, implicit, a Hotărârii de validare a acestuia, urmând a organiza un nou concurs, cu respectarea strictă a cadrului legal.
Forumul Judecătorilor atrage atenția asupra nerespectării procedurii în cazul desemnării Corinei Corbu ca președinte al Instanței Supreme: Poate conduce la vulnerabilizarea instanței

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Justitia este o putere in stat.
Magistratii cinstiti sa se organizeze, sa convoace adunarile generale, sa revoce sefii corupti ai Curtilor de Apel, sa revoce judecatorii corupti din CSM, sa revoce conducerea Inspectiei Judiciare, sa desfiinteze Sectia Speciala, sa anuleze numirea nou-alesei sefe a ICCJ, sa caseze deciziiile de reluare de la zero a proceselor, din cauza completelor de 3 si de 5 judecatori, sa-i trimita in judecata pe judecatorii corupti de la CCR, pentru abuz in serviciu, pentru aderare la un grup infractional organizat, pentru obstructionarea justitiei, pentru favorizarea infractorilor, pentru atac la bazele democratiei, prin deciziile aberante, netemeinice, nelegale si neconstitutionale date.
Legea o obligă pe madam savoniera voastră, să primească condidaturile pretendenților la post, în termen de 30 zile de la vacantarea acestuia, în perioada de până la titularizarea următorului președinte ÎCCJ urmând ca vechiul președinte să asigure interimatul.
Madam savonieră a încălcat legea cu bună știință, creând premiza astfel unor posibile viitoare acțiuni de contestare în instanță a hotărârilor judecătorești definitive, neplăcute de un hamster pe care-l urmărește OLAF, pe motiv de numire a unui președinte ÎCCJ nelegal.
Savonea a incalcat legea in vigoare.
Punct!
Daca se ajunge la CCR si CCR constata ca Savonea nu a incalcat legea, atunci e ok.
Nu vor mai putea viitorii inculpati sa ceara anularea sentintelor date de ICCJ , pe motiv ca alegerea sefului ICCJ s-a facut in afara legii.
Să le mai zicem pupinilor feselor lui felix și ale hamsterului că nu a fost respectată nici procedura, nu numai data? Că dosarul unicei candindate a fost depus cu 2 luni înainte de titularizare, în timp ce acest lucru trebuia făcut cu mminimum 3 luni anterior? Și asta ar putea fi considerat viciu de procedură, de alt avocat al borfașilor, ciordache.