Cazul Sorina. Procuroarea care a luat-o pe fată de la asistenta maternală, cercetată disciplinar / Inspecția judiciară propune suspendarea acesteia

de MH     HotNews.ro
Marţi, 2 iulie 2019, 14:23 Actualitate | Esenţial


Momentul in care fetita a fost scoasa din locuinta
Foto: Captura Facebook
Procurorul Maria Pițurcă, care a intervenit în cazul fetiței de 8 ani din Mehedinți luată cu forța de la locuința unei foste asistente maternale, este cercetată disciplinat de către Inspecția Judiciară (IJ), care o acuză de "manifestări ce dăunează prestigiului justiției". De asemenea, Inspecția propune suspendarea procurorului, până la finalizarea anchetei.

Inspecția Judiciară a anunțat marți, într-un comunicat transmis HotNews.ro, că direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare a procurorului maria Pițurcă de la Parchetul Curții de Apel Craiova.

Inspectorii judiciari o acuză pe procuroare de "manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu" şi de "exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”.

De asemenea, inspectorii au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.

Procurorul Maria Piţurcă de la Parchetul Curții de Apel Craiova a participat la preluarea fetiţei de 8 ani din casa fostei asistente maternale din Baia de Aramă care a avut-o în grijă, iar pe imaginile filmate de familia asistentei maternale se poate vedea cum copila ţipă şi încearcă să scape de procuroare, care la un moment dat o ia în brațe pentru a o duce la mașină.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul Curții de Apel Craiova privind modul în care procuroarea a intervenit și a făcut percheziția domiciliară. Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a face cercetări în cazul procuroarei, în condițiile în care pe imaginile filmate de asistenții maternali și apărute în spațiul public se poate vedea cum, la un moment dat, procuroarea a târât-o pe Sorina, care refuza să plece cu ea.

"Nu am tras de copil. Am încercat să nu apăs, să nu ... Am încercat să-l iau în braţe. Am reuşit să o iau în braţe şi am dus-o în braţe la tată. Nu s-a mai filmat. Şi ea va fi oricum examinată fizic şi vom vedea dacă are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a înceta starea de deţinere ilegală a acestui copil”, spunea Maria Piţurcă, în apărarea sa.

La rândul său, șefa Parchetului Curții de Apel Craiova, Tena Tulitu, spune că procuroarea a vrut să o ducă pe fetiță la Medicină Legală, pentru că făcea cercetări într-un dosar de rele tratamente aplicate minorului, ea susținând că "s-a respectat procedura". Prim-procurorul Parchetului Craiova mai afirma că în spațiul public au apărut doar frânturi de imagini, filmate cu telefonul mobil, și că echipei de anchetă de la Secția specială care face verificări privind intervenția îi va fi arătată filmarea oficială făcută în timpul percheziției, în care se vede că procurorul "a încercat să dialogheze cu copilul și a prezentat scopul pentru care se află acolo".
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


4649 vizualizari

 • -5 (25 voturi)    
  Sa se aplice si (Marţi, 2 iulie 2019, 14:27)

  Frank777 [utilizator]

  Art. 197: Relele tratamente aplicate minorului

  Punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinţi sau de orice persoană în grija căreia se află minorul, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
  • -3 (29 voturi)    
   pentru mine este clar: (Marţi, 2 iulie 2019, 16:11)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   familia americana care vrea sa adopte fetita a dat spaga acolo unde trebuie. Altfel nu imi explic cum de au venit un procuror, cativa agenti de politie, mascatii si executorul judecatoriesc sa ia un copil de 8 ani...in asftel de cazuri de obicei e trimisa o asistenta maternala...nici vorba de politie, mascati si atatea masini.
   • -5 (15 voturi)    
    Doar dobitocii n-au putut fi de acord cu tine. (Marţi, 2 iulie 2019, 17:45)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Ăia care dau „-” când zici de rău de servicii, de acoperiți, de procurori, de judecători, de anumiți puliticieni. Postaci reduși, ce mai.
    • -2 (12 voturi)    
     mda (Marţi, 2 iulie 2019, 18:16)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui prec

     1 - ad hominem nu e un argument
     2 - esti penibil in incercarea de a face oamenii sa fie de acord cu tine jignindu-i!
     3 - postaci?! postacii cum ma?! daca am alta opinie fata de a ta sunt postac?! esti jalnic!
     4 - s-a respectat legea! daca s-a dat spaga este peste cunostintele mele, dar asa functioneaza legea in acest caz! da, daca nu aduci copilul si ai ordin judecatoresc te duci cu procuror, mascati, asistent social si psiholog!

     este penibil cum oameni care habar nu au cum functioneaza institutiile statului intr-un caz ca acesta (ca functioneaza bine sau rau e cu totul alta discutie, vb. strict despre cum este legea) sa acuze in dreapta si in stanga pe toti care nu-s de acord cu el!

     bine la acest sentiment contribuie si institutiile care au facut pe ele pt ca i-a criticat presa (chiar daca nu aveau cine stie ce motive)
     • +2 (10 voturi)    
      Hai si să mori tu că așa este? (Marţi, 2 iulie 2019, 19:33)

      prec [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      Securică, ia explică tu legile, „procurorașule” mic și nedescoperit. Procurorul trebuie să ia cu mânuța sa, direct și personal, copilul? Bă, tu ești un pesedos de frunte, bag de seamă.
     • 0 (0 voturi)    
      Eu iti spun ca in practica asa ceva (Miercuri, 3 iulie 2019, 10:20)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      nu se intampla niciodata....o spune legea asa ceva, dar in practica se considera ca este o irosire a resurselor sa se trimita ditamai cohorta de agenti, mascati, psiholog, procuror si asistenti sociali.
      In practica vine o asistenta sociala cu un agent de la politie, si ridica copilul.
   • -2 (12 voturi)    
    si uite cum (Marţi, 2 iulie 2019, 18:12)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    daca lumea ar intelege cat de cat legislatia am scapa de aceste posturi de-a dreptul penibile!

    nu stiu daca au dat sau nu au dat spaga, DAR
    asa se procedeaza cand un copil e SECHESTRAT! si oricum asta e un ordin judecatoresc venit dupa niste LUNI de asteptare !
    tot ce s-a intamplat este perfect legal!
    hai sa nu mai aberam cand nu e cazu, da?!
   • +6 (8 voturi)    
    asistentă (Marţi, 2 iulie 2019, 18:31)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    maternal era (sau mai precis fusese până în urmă cu o lună) chiar persoana care împotriva unei hotărâri judecătorești definitive se opunea punerii în aplicare a acesteia de 2 luni. Din acest motiv familia care a adoptat-o pe Sorina a făcut plângere.
    De ce pentru punerea în aplicare a hotărârii respective s-a hotărât (și mai ales cine a hotărât?) să se deplaseze un procuror însoțit de polițiști, asta trebuie să știe (și să răspundă), măcar, șefii procurorului respectiv.
    De asemenea, procurorul respectiv trebuie să răspundă de ce a acționat în modul dezastruos pe care l-a făcut. Dar atât. Pt. că legalitatea acțiunii nu a fost pusă la îndoială, în ciuda can-can-ului mnediatizat, a lacrimogenelor naționalist-patriotarde și a dubelor negre care recoltează organele bieților copii români pt. capitaliștii americani veroși.
    • +1 (7 voturi)    
     Explică-i și pesedosului de „liviu_” (Marţi, 2 iulie 2019, 19:37)

     prec [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     cum este cu procurorii care descind în forță, vin cu un alai de milițieni, smulg victimele din brațele celor ce nu respectă legile țării.
    • 0 (0 voturi)    
     si atunci de ce procuroarea a fost (Miercuri, 3 iulie 2019, 10:22)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     temporar suspendata din functie? Pentru ca a actionat legal? Daca respecti legea nu ai de ce te teme....
     e clar ca au facut un abuz.
  • -5 (7 voturi)    
   riiight (Marţi, 2 iulie 2019, 18:11)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   as a matter of fact chiar am discutat cu cineva care se pricepe la cazuri de genu asta sa zicem
   si ABEREZI !!!

   da stiu... persoana respectiva e rauvoitoare... doar voi aveti dreptate!
 • +9 (15 voturi)    
  pentru (Marţi, 2 iulie 2019, 14:50)

  nahir [utilizator]

  modul cum a acționat, normal că trebuie o măsură disciplinară.
  Nu înțeleg însă măsura suspendării temporare din activitatera de procuror, având în vedere că nu există nicio suspiciune cu privire la legalitatea acțiunii sale.
  • +4 (8 voturi)    
   e (Marţi, 2 iulie 2019, 18:09)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui nahir

   1 - popo(r)u vrea sange...
   2 - paine si circ
   • -1 (1 vot)    
    Nema putirința „intelectuală” pentru a (Marţi, 2 iulie 2019, 19:49)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    pricepe ce spune „nahir”. Asta este, Mama Natură are posibilități limitate.
 • +10 (26 voturi)    
  Sorina victima ratingului toxic, antijustitie (Marţi, 2 iulie 2019, 15:47)

  bal71 [utilizator]

  Procuroarea Maria Pițurcă a procedat corect, a extras pe Sorina de la fosta asistenta maternala Saramat ca sa duca fetita la Institutul de Medicina Legala.
  In acest mod copila Sorina a fost scoasa de sub influenta fostei asistente maternale(asistenta maternala a terorizat fetita cu minciuni horor: cum ca parintii legali care o adopta o iau pt a-i lua rinichii!!!!!,etc, alta chestie este ca conform documentelor in data 13 august 2018, Saramat primeste de la spital recomandarea de a merge sa fie consultata psihiatric!!!, pentru ca are nevoie de tratament).
  In prezent Sorina este impreuna cu familia Sacarin, ce este familia adoptatoare, este fericita inconjurata de atentie, iubire , ingrijire speciala.

  In schimb CIUMA NEAGRA adica postul Latrina3(Antena3) si nu numai, fac reting pe seama unui copil(macar de ar spune adevaruri, insa au emis cele mai inimaginabile minciuni), impotriva Sorinei si a procuroarei care a salvat-o, platiti gras de vechiul securistfuracios dementul Voiculescu.
  Ce se intampla seamana cu ceea ce a facut marele partid PSD(conform dosarului angajarilor fictive) : si anume doua angajate de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman in loc sa ajute copiilor defavorizati, au fost obligate sa lucreze cativa ani pentru biroul psd Teleorman.
  Cata asemanare intre ciuma rosie si ciuma neagra.
  • -10 (28 voturi)    
   Latrinarule, gunoiul de la procuratură nu (Marţi, 2 iulie 2019, 16:04)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui bal71

   avea voie să se apropie de acea fată! Ai priceput, neuron stingher? Să-ți „extragă” ție neuronul, ar fi avut o logică, deoarece este anchilozat, dar doar atît. Ea nu avea voie să pună mîna pe mică pirandă.
   • +3 (9 voturi)    
    auzi inteligentule (Marţi, 2 iulie 2019, 18:08)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui prec

    daca femeia care a SECHESTRAT_O ii facea ceva... (nu ar fi fost prima data) nu tot procuroarea raspandea?!

    cum vroiai sa o iei de acolo?!
    • 0 (8 voturi)    
     Faptul că nu ai dotarea necesară analizei (Marţi, 2 iulie 2019, 19:47)

     prec [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     speței în cauză nu ar fi o problemă, buba este că faci valuri, comentezi aiurea.
 • -5 (31 voturi)    
  Aia n-a fost zburată încă!!!??? (Marţi, 2 iulie 2019, 16:05)

  prec [utilizator]

  DE CE!?
  • -1 (9 voturi)    
   nustiu (Marţi, 2 iulie 2019, 18:09)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui prec

   poate pentru ca dovezile nu sunt "pentru ca asa a zis presa si niste oameni"
 • -3 (15 voturi)    
  ce sa mai discutam (Marţi, 2 iulie 2019, 16:20)

  traiang [utilizator]

  Mai este inca in justitie ? Pai dupa ce a tarat-o din casa mai rau decat pe un caine dupa cum se vede din video si cu un mandat care sa justifice prezenta ei desi legal trebuia un executor dovedeste ca nu are pregatirea si formatia sa fie procuror.Ea va fi tot timpul predispusa la ilegalitati Sa numai vorbim ca om ,ca femeie brutalitatile fata de un copil te oripileaza !!!
 • +1 (7 voturi)    
  CORECT (Marţi, 2 iulie 2019, 16:52)

  verucu [utilizator]

  Nu a procedat corect ....ne mai şi mint "nu am tras de copil "asistenta maternala şi cei de la DGASPC sunt vinovaţi de acest circ.
 • +2 (4 voturi)    
  2 probleme (Marţi, 2 iulie 2019, 18:06)

  liviu_ [utilizator]

  1 - "manifestări ce dăunează prestigiului justiției" - iau IJ, CSM, SS ar trebui sa fie primii cercetati pt chestia asta! apropos exista asa ceva?! Pare mai mult o sanctiune atunci cand nu ai d c sa te iei...
  2 - eu sunt mai curios ce a patit fosta asistenta maternala care a SECHESTRAT un copil!!! sau acolo e totu ok?!

  vai de tara care face "justitie" dupa ce vrea presa... (asta ca sa nu reamintesc de partidul mult iubit)
 • +1 (7 voturi)    
  Din mandat reiese abuzul procuroarei! (Marţi, 2 iulie 2019, 18:36)

  KAPPY [utilizator]

  ''a încercat să dialogheze cu copilul și a prezentat scopul pentru care se află acolo".! Cati dintre cititori stiu scopul pentru care se afla acolo procuroarea si cati inteleg din mandatul acesteia care erau limitele competentei acelui mandat ?
 • +1 (1 vot)    
  Procurorul Licu are lucrarea de diploma facuta cu. (Miercuri, 3 iulie 2019, 7:57)

  Alui [utilizator]

  ... Gabriel Oprea! Si e un plagiat ordinar!
  Adica prucurorul Licu e de fapt un impostor! Un impostor care face legea, trecand peste decizii definitive!
  Va dati seama ce “curaj” prind cei care fac dreptul “pe bune” in Romania?
  Se mai mira PSD-istii de ce pleaca “creierele” din tara?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by