Comitetul Politic al Uniunii Salvaţi România, reunit sâmbătă la Brăila, a validat afilierea europeană la grupul ALDE+Renaissance+USR PLUS din Parlamentul European, informează USR. Decizia de validare a afilierii europene a întrunit 84 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi trei abţineri.

Dan Barna în studioul HotNews.ro Foto: Hotnews

"Avem o datorie uriaşă faţă de cei peste 2 milioane de români care au votat Alianţa 2020 USR PLUS la alegerile din 26 mai şi care au făcut din Alianţă un jucător pe scena politică la egalitate cu PSD şi PNL. Îi vom reprezenta pe români cu fruntea sus în Europa şi vom încerca să reparăm tot răul pe care l-au făcut PSD şi ALDE în ultimii doi ani şi jumătate în ceea ce priveşte imaginea şi credibilitatea României. Europarlamentarii Alianţei 2020 USR PLUS vor demonstra că locul României este în Europa şi că Europa poate însemna o sursă de progres şi de prosperitate pentru toţi românii", a declarat Dan Barna, preşedintele USR.

În cadrul noului grup format în Parlamentul European, al cărui nume definitiv va fi stabilit în curând, delegaţia Alianţei 2020 USR PLUS va fi a treia ca mărime după cele ale Franţei şi Marii Britanii.

Preşedintele USR, Dan Barna, a spus că nu se pune problema afilierii Pro România la această structură din PE.

"Am văzut că au fost câteva declaraţii ale liderului Pro România. Dorinţe avem cu toţii, dar în momentul de faţă declaraţiile liderilor En Marche şi ALDE Europa au fost foarte clare - nu se pune problema afilierii domnului Ponta la această nouă grupare. Nu se pune problema afilierii Pro România la ALDE+RENAISSANCE+USRPLUS", a precizat Barna, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă, personal, ar fi fost de acord cu această afiliere, Barna a răspuns: "Evident că nu. Suntem pe o poziţie consecventă. Urmare a Colectiv şi a tot ceea ce a urmat, nu se pune problema să fim în acelaşi grup europarlamentar cu oamenii - pentru că mulţi de la Pro România au fost în această situaţie - care l-au susţinut pe Liviu Dragnea să aducă România în situaţia în care ne aflăm astăzi".