​DOCUMENTE CEDO întreabă statul român dacă Laura Kovesi a putut contesta în instanțele naționale demiterea de la DNA

de Claudiu Zamfir     HotNews.ro
Luni, 18 februarie 2019, 13:01 Actualitate | Esenţial


Laura Codruta Kovesi
Foto: Agerpres
​Curtea Europeană de Drepturilor Omului (CEDO) întreabă Guvernul român dacă Laura Kovesi a avut posibilitatea să conteste în instanțele naționale decizia de demitere a sa din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

În urma acțiunii făcute de Laura Codruța Kovesi la CEDO față de demiterea sa de la DNA, Curtea de la Strasbourg a transmis părților - statului român și lui Kovesi - un set de 4 întrebări:

1. Este articolul 6, alin 1 al Convenției Europene a Drepturilor Omului aplicabil prezentului caz (vezi Baka vs. Ungaria)?

2. Dacă da, aplicanta a avut acces la o instanță de judecată pentru determinarea obligațiilor și drepturilor ei civile în legătură cu demiterea ei din poziția de procuror-șef al DNA, în conformitate cu articolul 6 al Convenției?

3. În legătură cu susținerea aplicantei că demiterea ei a fost rezultatul punctelor sale de vedere pe care le exprimase public în capacitatea ei profesională, au fost acestea în interferență cu libertatea ei de exprimare, în cadrul articoului 10, alin 1 al Convenției? Dacă da, interferența a fost prescrisă de lege și în mod necesar în termenii aricolului 10, alin. 2 din Convenție?


4. Aplicanta a avut la dispoziție o cale de remediu internă pentru plângerea sa, așa cum prevede Art. 13 din Convenție?

Convenția Europeană a Drepturilor Omului prevede, la articolele la care face referire CEDO în întrebări, următoarele:

Art. 6, alin 1. Orice persoană are dreptul la judecarea cauzei sale în mod echitabil, în mod public şi în termen rezonabil, de către o instanţă independentă şi imparţială, instituită de lege, care va hotărî fie asupra încălcării drepturilor şi obligaţiilor sale cu caracter civil, fie asupra temeiniciei oricărei acuzaţii în materie penală îndreptate împotriva sa. Hotărârea trebuie să fie pronunţată în mod public, dar accesul în sala de şedinţă poate fi interzis presei şi publicului pe întreaga durată a procesului sau a unei părţi a acestuia, în interesul moralităţii, al ordinii publice ori al securităţii naţionale într-o societate democratică, atunci când interesele minorilor sau protecţia vieţii private a părţilor la proces o impun, sau în măsura considerată absolut necesară de către instanţă când, în împrejurări speciale, publicitatea ar fi de natură să aducă atingere intereselor justiţiei”.

Art. 10:
1. Orice persoană are dreptul la libertate de exprimare. Acest drept include libertatea de opinie şi libertatea de a primi sau a comunica informaţii ori idei fără amestecul autorităţilor publice şi fără a ţine seama de frontiere. Prezentul articol nu împiedică Statele să supună societăţile de radiodifuziune, cinematografie sau televiziune unui regim de autorizare.

2. Exercitarea acestor libertăţi ce comportă îndatoriri şi responsabilităţi poate fi supusă unor formalităţi, condiţii, restrângeri sau sancţiuni prevăzute de lege care, într-o societate democratică, constituie măsuri necesare pentru securitatea naţională, integritatea teritorială sau siguranţa publică, apărarea ordinii şi prevenirea infracţiunilor, protecţia sănătăţii, a moralei, a reputaţiei sau a drepturilor altora, pentru a împiedica divulgarea informaţiilor confidenţiale sau pentru a garanta autoritatea şi imparţialitatea puterii judecătoreşti.

Art. 13. Dreptul la un remediu efectiv. Orice persoană, ale cărei drepturi şi libertăţi recunoscute de prezenta Convenţie au fost încălcate, are dreptul de a se adresa efectiv unei instanţe naţionale, chiar şi atunci când încălcarea s-ar datora unor persoane care au acţionat în exercitarea atribuţiilor lor oficiale.

De menționat, cazul Baka vs. Ungaria, la care face referire CEDO în prima întrebare, este cel al fostului președinte al Curții Supreme a Ungariei, Andras Baka. El a primit câștig de cauză la CEDO, care a constatat că schimbarea sa din funcție a încălcat art. 6, alin 1 și art. 10 din Convenție.


Așa cum se arată și în documentul de la CEDO, Kovesi s-a plâns, printre altele, la Curtea de la Strasbourg, că, la București, Curtea Constituțională a României a decis să valideze demiterea sa din funcție, așa cum fusese cerută de ministrul justiției, Tudorel Toader, fără ca ea să se poată apăra.

De asemenea, Kovesi s-a mai plâns la CEDO că motivul demiterii sale a fost faptul că ea a exprimat public puncte de vedere față de modificările făcute sau pregătite de puterea politică din România în justiție.

Reamintim că, săptămâna trecută, premierul Viorica Dăncilă a numit un nou agent guvernamental la CEDO, pe Viorel Mocanu, cunoscut în spațiul public și ca avocat al fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, și al vedetei TV Oana Zăvoranu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

33432 vizualizari

 • -80 (110 voturi)    
  A putut, da' n-a facut. Bye!!! (Luni, 18 februarie 2019, 13:17)

  newlook [utilizator]

  Kovesi putea sa atace in Contencios Administrativ decizia de revocare. O spune chiar guru-ul constitutional al #basistilor#rezistilor in 28 oct 2018. Iata:

  "Augustin Zegrean: Procurorul General poate să atace în contencios administrativ cererea de revocare. Nu înțeleg de ce dna Kovesi nu a făcut-o / Constituția spune că accesul la Justiție este liber și nimeni nu poate îngrădi acest drept"

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22781076-augustin-zegrean-procurorul-general-poate-atace-contencios-administrativ-cererea-revocare-nu-eleg-dna-kovesi-nu-cut-constitu-spune-accesul-justi-este-liber-nimeni-nu-poate-ngr-acest-drept.htm

  Deci, penala Kovesi (acum, oficial, dupa standardele #rezist, e penala) N-A EPUIZAT caile de atac ale justitiei din tara de origine si a sarit drept la CEDO. Va fi un foarte corect motiv de neacceptare a plangaciunii de catre CEDO.
  • +54 (72 voturi)    
   de ce? (Luni, 18 februarie 2019, 13:25)

   cristi_an [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   de ce faci asta? o intrebare cat se poate de sincera.. de ce faci asta?
   • +43 (59 voturi)    
    răspuns simplu (Luni, 18 februarie 2019, 13:31)

    Sorrows [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

    pentru că e plătit/ă
   • +35 (57 voturi)    
    hehe (Luni, 18 februarie 2019, 13:36)

    transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

    Pai cum de ce face asta? E pstac rus. Si el si tepes ala de mai jos. E platit in ruble de o anumita ambasada de pe Kiseleff in functie de cate reactii (comentarii) starneste pe cateva siteuri.

    Si tu iti mai pui asemenea intrebari...
    • -34 (42 voturi)    
     si tu ai argument!! (Luni, 18 februarie 2019, 15:01)

     kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

     ce coincidenta!!!
     • +11 (19 voturi)    
      mirare (Luni, 18 februarie 2019, 15:26)

      Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

      Ar fi fost de mirare sa nu apara si prostiile tale...
     • -14 (26 voturi)    
      Argumente (Luni, 18 februarie 2019, 15:31)

      Morometele2 [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

      Asa fac toti cand nu au argumente, o dau pe PSD, Putin,gramaticam etc. Nu a absolut nici o diferenta intre postacii pro psd si astia de pe aici anti psd. Ba da, s-ar putea sa fie una si aia pro PSD sa fie si platiti spre deosebire de astia de pe aici care o ard aiurea.
      • +1 (9 voturi)    
       mai (Luni, 18 februarie 2019, 18:39)

       nahir [utilizator] i-a raspuns lui Morometele2

       bine rămâneai în poiana lui Iocan.
      • +3 (3 voturi)    
       Tataica, Fabrica de Trolli de la Leningrad (Marţi, 19 februarie 2019, 2:44)

       Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Morometele2

       E recunoscuta chiar de rusi. Voi stetz surcelele aruncate prin lume, copeicarii, oameni fara nici un rost pe lumea asta.
    • -7 (19 voturi)    
     Comment sters de user (Luni, 18 februarie 2019, 15:41)

     Lok [anonim] i-a raspuns lui transpenibilus

     • +3 (9 voturi)    
      Zdrastvui niulok (Luni, 18 februarie 2019, 17:54)

      transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Lok

      Daca ati puteti repeta pt. ca nu inteleg prea bine rusa. Incearca niuluqe?
    • -3 (17 voturi)    
     de ce nu sunteti realisti (Luni, 18 februarie 2019, 16:12)

     ex nihilo [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

     De ce dati vina pe rusi? Omul posteaza, sau face tot ce-i sta in putinta (inclusiv posteaza) ca sa'si sprijine/intareasaca Partidul! Cu SCOPUL ca acesta sa ramana la putere - nicidecum sa-i aduca pe rusi, sau cel putin nu asta cred; (ar fi o scursura de om, cel ce face tot-ce-poate, doar ca sa aduca o putere straina in tara!!..) deci o face, pt ca Partidul sau (pro-rus sau ne-pro-rus) sa se mentina la Putere.

     Iar psd, printre altele desi e (numit de cei mai multi) Ciuma Rosie, desi e capabil de a face ORICE pt a se mentine la putere (asa cum cei din pcr si securitate, de pillda ii omorau pe proprii cetateni ai acestei tari, pe ROMANI - anti-comunistii de atunci, inecandu-i in wc'uri, etc) totusi nu e un simpatizant feroce al rusilor sau cel putin nu se vede asta.. (La fel, Ceausescu: el n-a fost un simpatizant feroce al rusilor, dar a facut ORICE sa se mentina la putere - chiar cu riscul de a fi impuscat). In acelasi fel, multi dintre postacii similari d-lui de mai sus, nu cred ca se vor de partea rusilor, ci vor Puterea!

     ASTA e ceea ce intereseaza pe psd - si pe toti simpatizantii sai: alde, udmr, si de ce nu, si USR! Antonescu, unind Stanga cu Dreapta (DOAR pt ca n'a inghitit pe un om, pe Basescu!) - si a distrus astfel vigoarea Opozitiei din tara - n'a facut ceea ce face psd acum? ORICE, DOAR SA SE MENTINA LA PUTERE!..
   • -44 (60 voturi)    
    Din mila! (Luni, 18 februarie 2019, 13:47)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

    "de ce faci asta? o intrebare cat se poate de sincera.. de ce faci asta?"
    =================
    Nu prea e clar ce vrei sa spui, dar banuiesc ca sensul intrebarii e: "de ce nu ma aliniez la corul latratorilor #rezist". Daca nu-i asa, specifica.

    Mai multe motive: printre ele, ca eu traiesc in realitatea asta, nu pe CounterStrike-ul #rezistilor si inteleg ce se intampla si...

    ....Din mila!

    Cand vad cati isi bat joc de voi, #rezistii, si va folosesc pe post de idioti utili, incerc, macar pentru aia care nu au creierul ars de feisbuci, sa dau cate o doza de realitate, sa nu cada foarte de sus. In cazul de fata, am explicat cat se poate de simplu cum ca, daca vrei sa ajungi la CEDO cu cazul tau, trebuie sa fi facut IN TARA TA, onest, toate demersurile in Justitie pentru a-ti apara pozitia. Penala Kovesi n-a facut aceste demersuri.
    • +33 (49 voturi)    
     gandeste inainte de a comenta (Luni, 18 februarie 2019, 14:25)

     T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Conditia de a face
     "IN TARA TA, onest, toate demersurile in Justitie pentru a-ti apara pozitia"
     este conditionata de existenta unei adevarate JUSTITII in tara ta, nu de un surogat de justitie care e la picioarele unui caraghios ca Tudorel.
     Altfel este pierdere de timp, nimic mai mult.
    • +36 (44 voturi)    
     wow (Luni, 18 februarie 2019, 14:26)

     decretelu [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     daca v-ar fi fost mila de noi, ati fi incercat sa ne "lamuriti" intr-un mod demn, argumentat, civilizat, fara pasiuni. aroganta si dispretul nu dovedesc altruim, dimpotriva. nu convingeti pe nimeni cu violente verbale sau etichetari de genul celor scrise mai sus.

     nu e cam devreme acolo, la 9000km de noi? aveti un job greu?
    • +25 (29 voturi)    
     Din mila pentru PSD? (Luni, 18 februarie 2019, 14:38)

     ABBV [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Din mila pentru tineri aia din PSD care nici nu stiu de ce au venit la sedint ?
     Din mila pentru cei ce au deja condamnari definitive din partidul oamenilor certati cu legea ?
     Sau:
     De frica ca odata ce va disparea PSD ALDE si acolitii lor de la putere o sa iti pierzi pensia speciala ? Sau te miri ce salar la stat pe care nu il meriti! Oare oficiali au uitat ca sunt pusi acolo sa serveasca ? Nu sa isi platesca salariile si sa nu mai aiba bani de nimic altceva. Cred ca nici in tarile africane nu exista asa multi oficiali fara utilitate!
     De frica ca ai luat mita si se poate sa ajungi pe bratul lung al legi ?
     Eu va tot spun dar vedeti voi comunisti si pui de comunisti cand va pleca toata lumea care e de plecat ....va veti manca intre voi, la fel ca hienele!
    • +14 (14 voturi)    
     copy (Luni, 18 februarie 2019, 15:44)

     mareanvan [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Vitoarea institutie europeana (procuratura europeana) va avea foarte mult de lucru in Romania cu mafiotii PSD+alde, chiar daca va ajunge sau nu Kovesi procuror sef !
    • 0 (0 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Luni, 18 februarie 2019, 23:33)

     [anonim] i-a raspuns lui newlook

    • +1 (1 vot)    
     Tu decat un Troll esti (Marţi, 19 februarie 2019, 2:46)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     specializat in Flaming. Simplex e pe dezinformare hardcore, Mazeta e ala pe langa tot timpul, xgrohu/zizin/rucar/davidhotel is cei de duzina, Frontschweinii.
     ps: cucuvaua e TuDorel.
   • -30 (40 voturi)    
    dar (Luni, 18 februarie 2019, 14:47)

    andrei108 [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

    tu de ce esti lingaul lui kovesi? Omul are dreptate, ti-a dat sursele. A, nu iti convine adevarul? Pai tu de ce nu accepti adevarul?
    • -14 (20 voturi)    
     Argumente (Luni, 18 februarie 2019, 15:33)

     Morometele2 [utilizator] i-a raspuns lui andrei108

     Mai mult, de ce nu vine el cu contraargumente, cu surse. Astia toti de pe aici sar in sus ca arsi dar fara absolut nici un argument/sursa. Si tot ei acuza pe altii ca sunt postaci.
   • +30 (36 voturi)    
    Oameni buni (Luni, 18 februarie 2019, 14:49)

    BillytheGreat [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

    chiar nu-i stiti deja pe lefegii ticalosi de serviciu ( niuluk, cucugolmov ,xrogojina, ala banat de respira in hotel, vodatrasinteapa, Gogu Dermatologu', Gigi nu vrea valuta si alti asistati,cenzurati si mazetati) ?
    Nu te obosi sa citesti mesajul, cu atat mai mult sa-i si raspuzi, ei pt asta sunt platiti sa te provoace si devi enabler daca le raspunzi. Doar dai minus si ingroapa-l la loc in muntele de minustard unde ii e locul.
   • -31 (39 voturi)    
    daca n-ai argumente.... (Luni, 18 februarie 2019, 15:00)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

    intrebi si tu de sanatate!

    Apropo, tu de ce faci asta? Adica postezi fara legatura cu subiectul?
   • +8 (12 voturi)    
    simplu (Luni, 18 februarie 2019, 15:25)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

    De ce o face? Simplu, ptr. asta e platit...
   • +11 (11 voturi)    
    de ce? (Luni, 18 februarie 2019, 15:28)

    Point [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

    tu de ce hranesti trolii?sincer.

    revenind,sunteti constienti ca o scapa din mana si din supraveghere?aici mai aveau un oarecare control asupra ei,dincolo nu prea.
    astia ar fi de acord si cu lansarea ei in politica,atat cat joaca cum le canta ei.
    desi nu prea mai am sperante in revenirea codrutei,macar sper intr-o reparatie cinstita.
  • +33 (45 voturi)    
   .. deci.. (Luni, 18 februarie 2019, 13:29)

   gdcos [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   ..recunosti ca toti analfabetii si oligarhii psd sunt penali? Si tot ce a trebuit facut e sa fie si Kovesa acuzata?! Hmm.. cred ca daca Soros stia de asta de mai demult, dadea ordin statului paraleloperpendicularodorsal sa o faca, in loc sa stea doar asa in nadragii vostri. Infipt.

   PS: in locul tau nu as da eu predictii despre deciziile CEDO. Nu de alta, dar nici Bombonel si nici Porcarul nu prea au avut castig de cauza pana acum. Cineva le-a luat banii degeaba.
  • -38 (64 voturi)    
   cam asta e nivelul (Luni, 18 februarie 2019, 13:30)

   vodatepes [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Deci se vede nivelul ei de pregatire. Mai bine ajunge procuror european ca in doi ani ii dau aia un sut in popou de ajunge langa Mazare in madadascar.
   • -35 (47 voturi)    
    Bineinteles, cine avea suspiciuni de competenta? (Luni, 18 februarie 2019, 13:37)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

    Bineinteles, cine avea suspiciuni de competenta juridica la penala asta? N-a facut un dosar in viata ei; tot ce-a intreprins sunt potlogarii administrative care put a #basism.
    • +29 (29 voturi)    
     competenta celorlalti? (Luni, 18 februarie 2019, 14:28)

     T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Si de ce competenta juridica a celor care o judeca acum ar trebui considerata ca existenta?
     Tudorel Toader este un incompetent notoriu, CV-ul lui de profesor universitar este o impostura totala, toti cei propusi de el in posturi de raspundere sunt la fel de incompetenti.
     Deci, desprece vorbim aici, tovarasu'?
     • -22 (26 voturi)    
      stii cine a fost in comisia lui kovesi de doctor? (Luni, 18 februarie 2019, 15:04)

      kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

      chiar TT! Deci e girat o "profesionista"??!!
      • +4 (10 voturi)    
       Comment sters de user (Luni, 18 februarie 2019, 15:30)

       Lok [anonim] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

      • +1 (11 voturi)    
       Comment sters de user (Luni, 18 februarie 2019, 15:49)

       Lok [anonim] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

       • +3 (5 voturi)    
        Tudorel declara: Kovesi merită titlul de doctor (Luni, 18 februarie 2019, 16:57)

        T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Lok

        In aprilie 2017 Tudorel Toader declara:
        "Toader: Kovesi merită titlul de doctor, teza este consistentă; am cugetul pe deplin împăcat".

        agerpres.ro/politica/2017/04/03/toader-kovesi-merita-titlul-de-doctor-teza-este-consistenta-am-cugetul-pe-deplin-impacat-23-44-35
        • +1 (1 vot)    
         Comment sters de user (Luni, 18 februarie 2019, 21:59)

         Lok [anonim] i-a raspuns lui T-Ora

    • +22 (22 voturi)    
     obsesii (Luni, 18 februarie 2019, 14:33)

     sucaa [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     base nu mai are treaba de mult... nu ti-a trecut? :)))
     n-a fasauct niciun dosar? habar nu aveti. cand a fost procuror diicot la sibiu aveti habar ce facea?
     iordache alta intrebare, tu esti bre? :)))
    • +8 (8 voturi)    
     s-a (Luni, 18 februarie 2019, 15:20)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     găsit pat și patașon să emită judecăți de valoare.
     Sunteți de râsul curului.
     Uite frate unde erau juriștii națiunii :)) :)) :))
    • +9 (13 voturi)    
     ma da ce le stiti voi pe toate (Luni, 18 februarie 2019, 15:20)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     ea e prost pregatita ca stiti voi cu iqu vostru mai mic ca numarul de la pantif...

     dreacnea in schimb e perfect... si dosaru e facut la misto...

     ba boule... nu procuroru condamna, ci judecatorul!
     nu putea sa fie cum zici tu petnru ca nu ajungea aici!
   • +7 (9 voturi)    
    daaaa (Luni, 18 februarie 2019, 15:19)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

    pentru ca tu... preasclative doctor in drept le stii pe toate!
  • +13 (21 voturi)    
   A facut cand a putut. (Luni, 18 februarie 2019, 13:35)

   naicul [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   De ce sa atace cererea de revocare, in moment ce aceasta a fost refuzata de presedinte . Dca se oprea aici, totul era corect.
   Curtea a decis ce sa faca presedintele, Kovesi nu a fost parte in acesta cauza. Hotararea curtii trebuia sa o conteste, dar unde ?
   • -18 (24 voturi)    
    pai nu curtea a revocat-o, ci presedintele (Luni, 18 februarie 2019, 14:48)

    Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui naicul

    putea ataca in contencios administrativ, fix la fel la Lazar :)
   • -10 (24 voturi)    
    nu ai inteles (Luni, 18 februarie 2019, 14:50)

    cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui naicul

    CCR a decis ce sa fac presedintele.
    odata emis decretul, acest decret trebuia atacat.
    de ce nu l-a atacat?
    ea nu a fost parte la CCR. la CCR partile au fost Guvernul si Administratia Prezidentiala
   • -13 (19 voturi)    
    ccr (Luni, 18 februarie 2019, 14:51)

    gpavel [utilizator] i-a raspuns lui naicul

    hotararea ccr il privea doar pe iohannis,el trebuia sa o demita ca sa respecte constitutia,dar kovesi putea sa conteste decretul de demitere in contencios administrativ(pe langa iccj),daca castiga ,era renumita pe post,iar ccr nu mai putea interveni!(ccr nu poate interveni pe fapta judecata)
    • +10 (10 voturi)    
     gresit (Luni, 18 februarie 2019, 15:36)

     Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

     Nu ca sa respecte Constitutia. Trebuia sa semneze ptr. ca asa a hotarat Curtea Constitutionala, chiar daca nunera in atributiile sale, la cererea facuta nu cu mult inainte de catre Gargamel, care-si pregatea astfel terenul marsaviei...
  • +12 (20 voturi)    
   ? (Luni, 18 februarie 2019, 13:57)

   seven [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Cum adica "dupa standardele #rezist, e penala"?
  • +23 (27 voturi)    
   asa e cand vorbesc habarnisti (Luni, 18 februarie 2019, 14:27)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   ea a reclamat demiterea de la DNA. pt ca pe parcursul demiterii nu putea sa atace in contecios. dupa, da.
   problema semnalata de ea este in perioada cand s-au pus lucrurile in miscare, ea nu a putut sa se apre.
   A fost demisa fara sa aiba posibilitatea sa se apere.
   Si atentie, penala este cand este in proces admis de judecatori. nu cand urla ghita condamantul cine este penal in ROmania. Vezi ca standardele invocate de tine ar scoate toti paralamentarii in parlament :)
   cat ai luat pentru comentariul asta? :)))
  • +9 (9 voturi)    
   probabil (Luni, 18 februarie 2019, 15:17)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   că atunci când îți vei da seama căt de prost ești, vei face primul pas spre luminarea neuronului tău stingher. Abia atunci, poate, vei constata că trebuie să mai și citești altceva în afara prostiilor debitate de hamster.
   Nu,Kovesi nu a avut nicio posibilitate să atace hotărârea CCR, cea care a revocat-o, de fapt. Și nici nu a fost solicitată, măcar, să-și spună punctul de vedere.
  • +14 (14 voturi)    
   ma sluga psdista (Luni, 18 februarie 2019, 15:18)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   in primul nu e penala pana la o decizie DEFINITIVA a justitiei... mai e mult pana atunci...stapanu tau dracnea are dosar finalizat in care s-a aratat ca e hot!
   mai usor cu linsu in fund ca pute de aici baiete!

   si inca o chestie... UE intreaba daca a putut ataca demiterea, nu daca a putut da in judecata persoanele care au demis-o!

   dar nustiu d c imi bat capu cu o sluga psdista
  • +12 (12 voturi)    
   ce zici de asta (Luni, 18 februarie 2019, 15:41)

   mareanvan [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Renate Weber, la Antena 3:

   ... "Exista o dorinta uriasa ca doamna Kovesi sa obtina aceasta functie."
   "A cui dorinta?", a intrebat Gadea, extrem de nervos.
   "Este o dorinta a foarte multor state membre. In Colegiul Comisiei Europene s-a pus problema sa li se recomande celorlalti doi candidati sa se retraga. Este posibil sa se retraga in curand" a spus Renate Weber, mentionand ca are informatii de la prima mana.
 • -25 (37 voturi)    
  Stai un pic (Luni, 18 februarie 2019, 13:39)

  Je__ [utilizator]

  Kovesi a fost numita, nu a dat concurs, nu e post atribuit prin selectie. A fost numita politic...deci raspunde politic.

  PLM.....pai asa si pe presedinte daca il suspenzi si il demiti, or sa intrebe aia, da bine, i-ati dat posibilitatea sa atace in justitie decizia?

  Uite de asta fug cetatenii in bratele partidelor extremiste, indiferent ca-i stanga/dreapta....pt ca sunt alienati si confiscati de o elita birocratica. Oamenii vor sa stie ca cei alesi de ei, si cei numiti de alesii lor, raspund direct electoral in functie daca si-au indeplinit sau nu promisiunile.
  • +17 (25 voturi)    
   Kovesi nu a fost numita politic (Luni, 18 februarie 2019, 14:53)

   John_english [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   ...pur si simplu un procuror trebuie sa fie independent.

   Aberatia romaneasca vine din faptul ca Presedintele e obligat sa semneze.cererea unui ministru politic.
   • -3 (11 voturi)    
    aberatie (Luni, 18 februarie 2019, 15:17)

    noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui John_english

    Pai si aberatia asta de cand tine? Vreun partid in afara de PSD a incercat sa schimbe ceva?

    Nuuu, pentru ca fiecare se vrea la putere si sa aiba un astfel de instrument la indemana cand ii vine randul....
  • +8 (8 voturi)    
   nu prea (Luni, 18 februarie 2019, 15:25)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   stii ce scrie in constitutie si in legile europene, nu?!
   nu e vina ta, nu esit obligat... dar daca nu stii lucrurile alea... taci din gura si stai in banca ta, pt ca vorbesti prostii!
 • -27 (43 voturi)    
  avocat si procuror (Luni, 18 februarie 2019, 13:40)

  vodatepes [utilizator]

  Vorel Mocanu, cunoscut în spațiul public și ca avocat al fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, și al vedetei TV Oana Zăvoranu.
  Kovesi Codruta cunoscuta in spatiul public si ca procuror sef DNA care a stopat canditatura lui Ludovic Orban la primaria Bucrestiului fiind in final declarat nevinovat si a lui Radu Rusanu care a fost inchis nevinovat achitat in final. Intre unul care a a fost aparator si una care a distrus vietile unor oameni pe cine alegeti?
  • +9 (13 voturi)    
   distrus vietile oamenilor?! (Luni, 18 februarie 2019, 15:24)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   dar psd care fura miliarde nu a distrus vietile oamenilor tovarase?!

   aoleo ce grijulii suntem noi pentru agresor...
   si ce ne doare in dos de victima!

   hai sictir psihopatule!
 • +1 (17 voturi)    
  adat de simplu! (Luni, 18 februarie 2019, 14:08)

  MirceaIo [utilizator]

  si Tudorel va raspunde ca EA nu a vrut sa faca contestatie, dar sigur statul roman are aceste cai constitutionale demult pregatite! Rusine Tudorel!!!Nu tu ai temis-o pe Kovesi???
 • -31 (41 voturi)    
  Intrebare intrebatoare, daca CEDO a admis (Luni, 18 februarie 2019, 14:23)

  xrogo [utilizator]

  "din principiu" plangerea lui Kovesi de ce a mai trimis lista de intrebari pentru Guvernul roman?
  Vedeti cum ies la iveala minciunile propagandei securiste ce-o sustin pe penala?
  • +22 (22 voturi)    
   :) (Luni, 18 februarie 2019, 14:39)

   Eu123 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Daca nu o admitea nu trimitea intrebarile :), simplu, cred, dpdv logic.

   Daca nu admitea cererea in principiu, nu redactau nimic.

   Intrebarile isi au rolul de a clarifica situatia dpdv al, primului termen, sa-i spunem asa.

   Dar, deh, greu la deal......pt unii crae vor doar sa arunce cu noroi.
  • +12 (12 voturi)    
   Asa e procedura (Luni, 18 februarie 2019, 14:49)

   spysoby [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Asta-i procedura la CEDO.In paralel guvernul poate propune o impacare a partilor pana pe 19 Martie.
  • +7 (7 voturi)    
   forma si fond (Luni, 18 februarie 2019, 15:20)

   sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   La inceput se verifica admisibilitatea stimabile (daca cererea se incadreaza in criteriile de admisie), apoi se judeca fondul (faptele sustinute de probe sau nu)
  • +8 (8 voturi)    
   aiurea (Luni, 18 februarie 2019, 15:39)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Aiurezi. Ai fumat ceva?
  • 0 (0 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 18 februarie 2019, 23:42)

   [anonim] i-a raspuns lui xrogo

 • -24 (28 voturi)    
  glumet rau acest cedo... (Luni, 18 februarie 2019, 14:39)

  demaGOGU [utilizator]

  ...deci cineva numit printr-un troc politic in stare pura - Basescu-Ponta - ar trebui sa poate contesta in justitie demiterea (tot politica)

  cedo a dat cu jet principiului simetriei din drept. (ptr ca interesele lor politice o cer, desigur)
  • +6 (10 voturi)    
   stau si ma intreb (Luni, 18 februarie 2019, 15:23)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   daca pot sa dau in judecata postacii psd pentru ca sunt prea prosti si ma afecteaza prostia si slugarnicia lor in mod negativ!
 • -23 (29 voturi)    
  diferente! (Luni, 18 februarie 2019, 14:40)

  gpavel [utilizator]

  sunt diferente clare intre demiterea unui judecator(raspunzator doar in fata legii)si a unui procuror(raspunzator si in fata ministrului de resort),oricum kovesi putea sa conteste in contencios administrativ(de pe langa iccj)unde putea castiga si curtea ,anula decretul de demitere(e un caz recent cu decretul de prelungire a activ.unui general)kovesi revenea pe post(iar iohannis nu mai putea sa fie invinuit de incalcarea constitutiei,respectand formal hotararea ccr)
 • +26 (28 voturi)    
  Cedo (Luni, 18 februarie 2019, 14:45)

  florinos [utilizator]

  CEDO, ai grija ca iți face rectorul Tudorel Toader o ievaluare, dă PSD un OUG sa nu iti mai permită sa tragi politicienii români la răspundere, aici este comunism nu democrație.
 • -27 (27 voturi)    
  viteza! (Luni, 18 februarie 2019, 15:00)

  gpavel [utilizator]

  remarc viteza cedo ,am un dosar inregistrat la cedo in mai 2003,acceptat in decembrie 2003,guvernul a fost "intrebat"in 2008,iar in 2019 nu avem nici un raspuns(hotarare)!
  • +8 (8 voturi)    
   prostie (Luni, 18 februarie 2019, 15:41)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

   O fi vre-o aiureala. E o vorba: intrebarea proasta n-are raspuns...
 • +12 (12 voturi)    
  Tudi Bubonicul (Luni, 18 februarie 2019, 15:14)

  Brutus2 [utilizator]

  inca se tavaleste pe jos de ciuda! Abia astept sa vad decizia CEDO! Sunt sigur ca va fi un sut sanatos in cojones pentru PSD si ma distrez frenetic la gandul ca Tudi Bubitza va iesi pe sticla la A3 si va spune ca nu are ce face, ca desfiinteaza DNA pt ca LCK nu trebuie sa se intoarca acolo sa-i calce pe bojoci! Abia astept... muuuuaaahahahahahaha
 • +10 (10 voturi)    
  sa vedem acum... (Luni, 18 februarie 2019, 15:26)

  liviu_ [utilizator]

  cum o sa o dea slugarel la intors... nu dealta da e cam naspa sa minti CE!

  also observ ca pesedeii sunt speriati... altfel nu comentau aici in nestire ca niste sugi cuminti ce sunt!
 • +10 (10 voturi)    
  citat (Luni, 18 februarie 2019, 15:38)

  mareanvan [utilizator]

  ma distreaza ca postacii psd-isti

  iar au aparut, desi acum cateva saptamani jurau ca nimeni nu o baga in seama pe kovesi la cedo, si ca articolul in ziare e fals. Pai bine, de ce nu ziceti acum ca a-ti mintit si treaba e groasa pentru psd, tudorel si ccr? un neamt a cerut articolul 7 pentru romania din cauza hotilor pe care ii sustineti. de aia a-ti auzit, sau v-au zis sefi ca e falsa ca si plangerea lui kovesi? nu mai dureaza mult
 • +13 (13 voturi)    
  ma minunez (Luni, 18 februarie 2019, 15:49)

  UglyKidJoe [utilizator]

  cum se activeaza astia :)) Ati primit ordin baieti?
 • +13 (13 voturi)    
  Ce satisfacție (Luni, 18 februarie 2019, 15:53)

  SKBjull [utilizator]

  Să stai la birou și când te plictisești, să te îndrepți de spate și să ieși în online la hrănit de trolli.

  Ne luăm tezaurul înapoi rublă cu rublă, NewLook și Mazeta sunt de fapt eroii neamului românesc.
 • +1 (5 voturi)    
  e intemeiat (Luni, 18 februarie 2019, 19:39)

  AndreiHRo [utilizator]

  Pai, daca decizia Curtii a venit dupa ce ar fi avut ocazia sa conteste in administrativ... dansa spune ca nu s-a putut apara nu in privinta actului initial - propunerea de revocare, ci in privinta deciziei finale - revocarea. A decis Curtea ca e un conflict intre institutii si n-a mai avut cum sa se apere. Este motiv intemeiat.

  Altfel, inainte de decizia CCR, se poate considera ca a "contestat" prin faptul ca si-a expus cazul la CSM care a dat aviz negativ cererii ministrului justitiei, la fel cum si presedintele a refuzat revocarea.

  Decizia CCR a facut imposibila contestarea pentru ca, pana la acea decizie, propunerea de revocare ar fi fost respinsa prin procedura CSM - aviz negativ - presedinte.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by