Mai multe drumuri naționale și porțiuni din Austostrada București-Constanța au fost închise vineri dimineață din cauza poleiului. CNAIR sfătuiește șoferii să conducă prudent deoarece riscul de alunecare este foarte crescut. În capitală, un tramvai a deraiat, blocând circulația liniei 41. Traficul feroviar și aterizarea aeronavelor pe Aeroportul Internațional ,,Henri Coandă” sunt îngreunate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Polei si ghetusFoto: Hotnews

Update 12:54Traficul rutier pe sectorul Bucureşti – Drajna Nouă al autostrăzii A2 s-a reluat, în condiţii de iarnă, anunță Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, șoferii sunt sfătuiţi să conducă prudent și cu viteză redusă.

Update 10:46: Din cauza condițiilor meteo, sunt probleme cu alimentarea cu curent electric în 46 de localități din 7 județe, fiind afectați 14.000 de abonați, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

”La acest moment există unele probleme privind alimentarea populației cu energie electrică în 46 de localități din 7 județe, fiind vorba de aproximativ 14.000 de abonați. Echipele de intervenție lucrează pentru remedierea situațiilor semnalate. Din cauza ceţii, porturile Midia şi Mangalia au fost închise. Din acelaşi motiv, porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea sunt deschise doar maritim", a declarat purtătorul de cuvânt Monica Dajbog.

Update 10:26 Mai multe troleibuze au rămas blocate în zona Cotroceni-bd. Elisabeta din cauza liniilor înghețate.

Update 9:36 Circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost reluată, după mai mult de trei ore de blocaj cauzat de deraierea unui tramvai la terminalul Ghencea, a anunţat Societatea de Transport Bucureşti.

Update 9:30: Două din cele patru drumuri naționale blocate vineri dimineața au fost redeschise.

Astfel, traficul auto pe DN1 (E60) s-a reluat pe ambele sensuri. Din cauza unui incident rutier (o autoutilitară s-a răsturnat pe carosabil, pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul alunecos), circulaţia fusese întreruptă, respectiv îngreunată la km 520+300 de metri, între localităţile Şaula şi Izvorul Crişului.

De asemenea, în judeţul Ilfov, traficul auto pe DN6 s-a reluat în condiţii normale.

Din cauza poleiului, traficul rutier pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa este în continuare oprit de la kilometrul 10+500 de metri (Bucureşti) până la kilometrul 106 + 800 de metri (Drajna Nouă).

Update 8:41 În ultimele 24 de ore, în București s-au produs 11 accidente rutiere, soldate cu două persoane rănite grav și 11 persoane rănite ușor, anunță Brigada Rutieră a Capitalei.

Capitala este sub avertizare cod galben de ploi și lapoviță până vineri, la ora 14.00. Polițiștii reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Update 8:28 Circulația feroviară între stațiile Strâmbuța și Pietrele Albe este momentan închisă deoarece linia de cale ferată a fost acoperită de grohotiș și arbori prăbușiți de pe versanți. Trenul IR 1821 se va întoarce în stația Filiași de unde își va continua călătoria pe ruta ocolitoare prin Drobeta Turnu-Severin-Timișoara- Arad.

Pentru călătorii care aveau ca destinație stațiile Petroșani, Deva sau Simeria se va asigura transportul auto din stația Meri.

La această oră traficul feroviar la nivel național se desfășoară în condiții de iarnă, transmite Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR Infrastructură.

CNAIR transmite că, după o noapte de coduri galbene și portocalii de precipitații abundente de ploi înghețate ce produc polei în 23 de județe, situația rețelei rutiere din zonele afectate este următoarea:

Update 8:15 Șase curse care trebuiau să aterizeze, în această noapte și în această dimineață, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București (Otopeni) au fost anulate, din cauza condițiilor meteorologice, conform Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), potrivit Mediafax.

Două dintre acestea sunt curse operate de Wizz Air: de la Barcelona, care trebuia să aterizeze la ora 1:55, și de la Sheffeld, programată la 3:10. Aceleași curse au fost anulate aseară, la ora 18:40, respectiv 19:45, la plecare.

De asemenea, următoarele patru curse Tarom care trebuiau să ajungă pe Otopeni, în această dimineață, au fost anulate: Suceava (6:55), Chișinău (6:55), Baia Mare (7:00) și Timișoara (7:00).

CNAB nu a putut furniza alte informații, decizia de a transfera pasagerii pe alte rute revenind companiilor de operare, respectiv Wizz Air și Tarom.

Update 8:10 În capitală, STB S.A. a anunțat în această dimineață printr-o postare pe Twitter că circulația tramvaiului 41 a fost blocată după ce un tramvai a deraiat.

Linia 641 va prelua toți călătorii până la remedierea problemei.

A2, între București și Drajna este închisă circulației pentru toate categoriile de autovehicule.

Sectoare de drum închise circulației pentru toate categoriile de autovehicule:

- DN 1D (Urlați, județul Prahova – Urziceni, județul Ialomița)

- DN 2B (C.

A. Rosetti – Vizireni, județul Buzău)

- DN 2C (Costești, județul Buzău – Slobozia, județul Ialomița)

- DN 67C (Novaci – Rânca, județul Gorj)

Sectoare de drum restricționate circulației pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone:

- DN 2A (Urziceni – Giurgeni, județul Ialomița)