Președintele Klaus Iohannis va susține astăzi, la ora 11.00, declarații de presă, la Palatul Cotroceni. Este de așteptat ca șeful statului să facă precizări legate de refuzul numirii miniștrilor Dezvoltării și Transporturilor, Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.

Preşedintele Klaus IohannisFoto: Hotnews

Președintele Iohannis a anunțat încă de luni seară că va refuza din nou propunerile de miniștri pentru Dezvoltare și Transporturi - Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici. El a spus că PSD trebuie să vină cu niște nume care să îl convingă că ministerele vor fi bine conduse.

"Aceste două propuneri vor fi refuzate în această săptămână. Într-o zi-două vor fi reexaminate documentele și expediate la guvern", a declarat Iohannis, la Cotroceni. El a spus că nu a primit alte propuneri și că discuțiile pe care le-a avut nu au vizat alte nume pentru aceste două portofolii.

Potrivit președintelui, rezolvarea acestei situații este "foarte simplă": "Nu are decât partea guvernamentală să citească cu atenție legislația invocată de mine, iar PSD să vină cu niște propuneri care să mă convingă că ministerele sunt bine conduse".