Paul Stănescu, vicepremier și ministru al dezvoltării, nu a participat la ședința de Guvern de vineri, în locul său fiind un secretar de stat, Sirma Caraman. Absența sa la ședință a atras atenția în condițiile în care conducerea PSD a decis ca Paul Stănescu să fie schimbat cu Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării. Paul Stănescu este încă ministru cât timp Klaus Iohannis refuză să facă schimbarea. Potrivit unor surse guvernamentale, Paul Stănescu nu-și va da demisia în următoarea perioadă. De asemenea, demisia lui Lucian Șova, ministrul transporturilor, nu va fi luată în considerare.

Paul StanescuFoto: Agerpres

Reamintim că Lucian Șova a anunțat joi că și-a depus demisia, în condițiile în care conducerea PSD a hotărât să fie înlocuit cu Mircea Drăghici. Însă, imediat după acest anunț, președintele Klaus Iohannis a spus public că nu face nicio schimbare de ministru până la 1 decembrie. "După 1 Decembrie putem să discutăm dacă va fi cazul, până atunci nu vom schimba miniștri", a declarat Iohannis.

Practic, Guvernul funcționează cu Paul Stănescu ministru la dezvoltare și Lucian Șova la transporturi, ca și până acum. Aceasta în condițiile în care nu va exista o demisie a lui Paul Stănescu, nu s-a luat act de cea a lui Șova, iar președintele Iohannis refuză să facă vreo nouă numire.