Ministrul Justiției a spus, miercuri, că România este atașată valorilor europene, respectă standardele europene, dar în același timp trebuie să aibă demnitatea de a legifera în acord cu Constituția și cu specificul național, în limitele constituționale pentru români.
"De data aceasta cred că raportul MCV are iz politic, sunt multe interese, folosește standarde duble și se raportează la obiective mobile, mișcătoare (...) Erau 4 recomandări, ulterior au ajuns 12, acum s-au adăugat 8, deci vom avea 20 de recomandări", a afirmat ministrul Justiției.
El a susținut că recomandările din Raportul MCV nu au putere juridică peste legea națională. "Le evaluăm, le luăm în considerare și le respectăm prin această grilă", a spus Toader.
Întrebat despre posibilitatea ca Guvernul să atace raportul MCV la Curtea Europeană de Justiției, Toader a spus că nu a vorbit nimeni cu el pe această temă. El nu a exclus însă ca Guvernul să se adreseze Curții. "Cu mine personal nu a vorbit nimeni despre posibilitatea contestării. Am auzit că s-a spus că ministrul a refuzat. Repet, cu mine nu a vorbit nimeni acest subiect (...) Dacă voi fi întrebat voi răspunde. (...) Întâi să vedem dacă, să vedem motivele, și dacă voi fi eu ministru la momentul acela, voi reprezenta", a afirmat Toader.
De asemenea, ministrul Justiției a susținut că este necesară o evaluare riguroasă a conținutului deciziei de instituire a a MCV și a obiectivelor pe care Comisia Europeană le urmărește.
"Trebuie puse față în față decizia cu obiectivele de monitorizare din 2006 cu obiectivele de azi, cele 20, să vedem dacă rămân în limitele deciziei din 2006. Dacă rămân în limite, este în regulă. Dacă se constată o ieșire din limitele din decembrie din 2006, atunci Comisia trebuia să emită o nouă decizie prin care să extindă monitorizarea. După ce facem această analiză, putem discuta dacă putem să ajungem la Curtea Europeană de Justiție. Astăzi nu vă pot spune", a adăugat Toader.
CITEȘTE ȘI: Tăriceanu, despre planurile PSD: Raportul MCV nu poate fi atacat în justiție. Nu este un act juridic
Ati dus tara in gard, tradatorilor !
Noi suntem altfel. La noi hotii sunt alesi, si au imunitate.
Tot parlamentul lucreaza pentru hoti. Specificul national de zeci de ani.
"De data aceasta cred că raportul MCV are iz politic, sunt multe interese, folosește standarde duble ..."
Care este "izul politic" care sunt interesele si standardele duble.. numai praful le stie...
si tu o sa ai probleme din cauza lui, dar esti prea prost ca sa realizezi... atat!
Daca ar fi din pura convingere, te as compatimi si ti as recomanda un medic.
parlamentul NU poate sa voteze nerespectarea lui pentru ca NU ar respecta constitutia tarii....
dar na... sluga psdista nu le are cu legile...
Dacă autoritățile române refuză să aplice aceste reglementări OBLIGATORII, acordul de aderare poate fi pur și simplu anulat - fără vot în PE, fără ca România să fie întrebată ceva - iar România poate fi exclusă automat din UE.
Poate că această lovitură - transmiterea unui ultimatum pentru punerea în acord a legislației interne cu legislația UE și cu recomandările instituțiilor comunitare care, dacă nu va fi respectat, să determine anularea tratatului de aderare a României cu UE - ar fi cel mai bun lucru care i se poate întâmpla populației noastre adormite.
Dacă cei care conduc (partide, ministere etc.) nu își asumă ce vrea TOATĂ lumea, sunt liberi să plece; nu le purtăm pică, ba dimpotrivă.
Nu ca nu ati sti.....
Pe urma o sa zica ca CEJ este politizata si a avut un protocol cu SRI sau ca sunt finantati de Soros...
Clasic...
Are iz politic - cei care demit procurorii pe criterii politice se plang ca au raport politic!
suntem OBLIGATI sa-l implementam si dupa cum un jurist ar trebui sa stie... TREBUIE sa facem asta...
also.. .cant TOTI iti spun ca esti beat , te duci sa te culci, nu ii ataci pe toti...