Ordonanța de modificare a legilor Justiției a fost publicată în Monitorul Oficial. Printre dosarele afectate - Tel Drum, instrumentat de procuroarea Lăncrănjan care nu mai îndeplinește acum condiția de vechime pentru a lucra în DNA

de C.D.     HotNews.ro
Marţi, 16 octombrie 2018, 16:44 Actualitate | Esenţial


Sedinta Guvern Dancila
Foto: Guvernul Romaniei
Ordonanța de modificare a legilor Justiției a fost publicată marți, în Monitorul Oficial. Între prevederile din actul normativ se regăsește cea reclamată de Procurorul General, Augustin Lazăr, care susținuse că multe dosare vor fi afectate din cauza noilor condiții de carieră. Potrivit noii legi, pentru a lucra în Parchetul General, DNA și DIICOT, procurorii trebuie să aibă o vechime de 10 ani. De asemenea, în cazul DNA, procurorii trebuie să susțină un concurs, în fața CSM, până acum în procedura de selecție constând într-un interviu.

„Procurorii care la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență își desfășoară activitatea în cadrul parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, DIICOT si DNA, precum și în cadrul celorlalte parchete rămân în funcție în cadrul acestora numai dacă îndeplinesc condițiile prevăzute de legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și legea 304/ 2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în textul ordonanței. 

Modificările operate prin OUG referitoare la legea 303/2004 intră în vigoare odată cu legea, respectiv de de joi și sunt de aplicare imediată. Modificările la legea 304/2004 intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul oficial, respectiv azi. 

Printre dosarele afectate de noile prevederi ar fi Dosarul Revoluției, cel al protestului din 10 august, precum și dosarul Tel-Drum, instrumentat de procuroarea Alexandra Lăncrănjan, care are vechime în magistratură de doar 8 ani. 

Anterior adoptării OUG, Parchetul General precizase că noile reguli vor conduce la înlăturarea unor procurori din funcțiile legal deținute, prin impunerea unor condiții noi, inexistente la data la care s-a făcut numirea, cu nesocotirea prevederilor art. 15 alin. 2 din Constituție care prevede aplicabilitatea legii doar pentru viitor. „Atât numirea cât și delegarea procurorilor s-au realizat cu respectarea condițiilor legale în vigoare, iar nesocotirea acestui fapt ar duce la încălcarea principiului stabilității procurorului, a principiului neretroactivității legii, a identității statutului juridic constitutional al judecătorilor și procurorilor în ceea ce privește numirea și delegarea acestora și va conduce la blocarea activității și imposibilitatea finalizării unor cauze extrem de importante, în special aflate pe rolul Secției parchetelor militare din cadrul P.Î.C.C.J., D.N.A. și D.I.I.C.O.T.”, se arăta într-un comunicat al Parchetului. 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni că Guvernul a aprobat ordonanța de urgență pentru modificarea legilor Justiției, precizând că nu a mers la „Comisia de la Veneția pentru a solicita sau lua aprobare”. 

„Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale Justiției. Pentru corelarea unora din prevederi, preluarea unor recomandări ale Comisiei de la Veneția, pentru alte necesare corelări, Guvernul a adoptat ordonanța de urgență. (...) Eu nu am mers la Comisia de la Veneția pentru a negocia soluțiile din ordonanța de urgență. Nu am mers nici pentru a solicita sau lua aprobare. Nu am mers pe cont propriu fără o prealabilă dezbatere cu decidenții din țară”, a spus Toader. 

El a adăugat că, în calitate de ministru al Justiţiei, consideră că "modificările aduse legilor justiţiei sunt, se vor dovedi benefice pentru activitatea de înfăptuire a justiţiei pentru cetăţeni, pentru suplimentarea garanţiilor de realizare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale".

Principalele modificări prezentate de Tudorel Toader

- se măreşte vechimea în magistratură pentru poziţiile de procuror general, de prim-adjunct şi de adjunct ai acestuia, pentru funcţiile de conducere de la DNA şi DIICOT - de la 8 la 15 ani;

- procurorii care vor să facă parte din DIICOT sau DNA trebuie să aibă 10 ani vechime în profesie; 

- posibilitatea ca magistraţii să se pensioneze la împlinirea a 20 de ani de activitate a fost amânată pentru finalul lui 2019;

- interviurile pentru funcţii de procuror de rang înalt vor fi transmise în direct şi arhivate;

- secţia pentru procurori de la CSM va avea competenţă în detaşarea tuturor procurorilor; 

- ministrul Justiţiei va putea sesiza Inspecţia Judiciară pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii unei abateri disciplinare de către procurori;

- apelurile vor fi judecate în complet de trei judecători din 2020Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


8709 vizualizari

 • +15 (17 voturi)    
  un fel de pdf... (Marţi, 16 octombrie 2018, 16:49)

  Tom2 [utilizator]

  în caz că pică site-ul mof, se poate vedea aici:
  https://drive.google.com/open?id=1evVjAGqFdfecBgz277fuZi9fNe1eIfqj
  • +11 (13 voturi)    
   Singura intrebare: e retroactiva? (Marţi, 16 octombrie 2018, 17:19)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Tom2

   Daca da, e neconstitutionala, iar Avocatul Poporului, care tocmai a luat o pensie de aproape 9 mii de euro, cum nici in SUA nu exista, e direct raspunzator daca nu o ataca la CCR.
   • +7 (11 voturi)    
    romanii se dau singuri afara din europa (Miercuri, 17 octombrie 2018, 2:20)

    Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    am reusit sa demonstram ca suntem incompatibili cu valorile occidentale.
    Tot ce a facut aceasta guvernare nenorocita va fi citat peste niste ani cand o sa se reorganizeze continentul.
    Doar ca aceasta guvernanre nenorocita a fost aleasa de chiar de catre romani.
    Inclusiv de hipsterii care se saturasera sa voteze raul cel mai mic.
    • +3 (3 voturi)    
     Da, romanii sunt prosti si ticalosi, (Miercuri, 17 octombrie 2018, 9:03)

     emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

     dar aproape nimeni nu recunoaste ca majoritatea problemelor noastre vin din calitatea extrem de proasta a romanului de rand.

     Cum zicea Brucan, alt calaret de tancuri rusesti, "stupid people".

     Eu as zice "crooked people".
 • +6 (10 voturi)    
  Haloowennu sau Purge incepe Mai Devreme (Marţi, 16 octombrie 2018, 17:20)

  un domn [utilizator]

  si de la Clucerului, la hogeacul unde sta Nepoata, apoi la kiseleffzece si la Piata Victoriei !
  Haideti sa Haidem !
 • +9 (11 voturi)    
  Opriți nebunia ! (Marţi, 16 octombrie 2018, 17:21)

  Fisherman [utilizator]

  CONSTITUȚIA ROMÂNIEI:
  ”Delegarea legislativă
  ARTICOLUL 115
  (1) Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanțe în domenii care NU fac obiectul legilor organice.”
  ....
  (5) [...] Ordonanţa de urgenţă cuprinzând norme de natura legii organice se aprobă cu majoritatea prevăzută la articolul 76 alineatul (1)

  (6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.”

  Există aici sau nu o contradicție gravă în Constituția noastră ?

  Sunt sau nu sunt reglementate prin Legi Organice următoarele domenii ?
  -infracțiunile, pedepsele și regimul executării acestora;
  -acordarea amnistiei sau a grațierii colective;
  -statutul funcționarilor publici;
  -contenciosul administrativ;
  -organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii, a instanțelor judecătorești, a Ministerului Public și a Curții de Conturi;
  -regimul juridic general al proprietății și al moștenirii;
  -organizarea generală a învățământului;
  -organizarea administrației publice locale, a teritoriului, precum și regimul general privind autonomia locală ?
  • +1 (1 vot)    
   Nu mai conteaza legea, e la putere PSD (Miercuri, 17 octombrie 2018, 9:03)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Fisherman

   Legea e ce zice PSD (Securitatea) ca e.
 • +18 (30 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 16 octombrie 2018, 17:26)

  qwerasdf [anonim]

  • +11 (13 voturi)    
   E vina romanilor care nu au votat (Marţi, 16 octombrie 2018, 18:44)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   Prostimea n-a votat in 2016, PSD a castigat si acum isi bat joc de o tara intreaga (de idioti care nu voteaza).

   Ce, n-ati invatat in 30 de ani ce lichele sunt PSDistii?

   Sau credeati ca fura dar va dau si voua ceva?

   Ce natie de scarbe.
   • -8 (12 voturi)    
    cam de-atunci (Miercuri, 17 octombrie 2018, 1:15)

    baimarean [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    s-a invatat lumea cu boicotarea...
    Nah!
 • +21 (33 voturi)    
  legi cu dedicatie pentru infractorul Dragnea (Marţi, 16 octombrie 2018, 17:39)

  kent8 [utilizator]

  intr-un stat de drept tot guvernul trebuia arestat.
 • -11 (21 voturi)    
  Legea (Marţi, 16 octombrie 2018, 17:46)

  schumi [utilizator]

  Legea nu se aplica retroactiv, cum a spus chiar nenea Tudorel despre judecatorul de la CCR. Doamna a fost angajata legal, cand ii expira contractul (daca nu e nedeterminat) se fac verificari...nu inteleg procurorii astia, chiar nu-i duce mintea deloc. Sa faca sesizare la ITM :)
  • +9 (11 voturi)    
   din păcate (Marţi, 16 octombrie 2018, 18:36)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui schumi

   OUG-ul dat de nenorocitul de gargamel prevede ca la DNA nu mai pot fi procurori angajați decât dacă au 10 ani vechime, or dra. Lăncrănjan are 8 ani vechime, ca urmare ea pierzându-și calitatea de angajat la DNA.
   În plus, scăzând nr. de procurori în DNA, crește celor rămași volumul de muncă, ca urmare a acestui lucru crescând timpul necesar finalizării dosarelor la peste 1 an și atunci intervine cealaltă prevedere, anularea dosaruluiu.
   gargamel = prietenul borfașilor. Locul lui e în pușcărie.
  • +8 (8 voturi)    
   Din pacate... (Marţi, 16 octombrie 2018, 18:53)

   xhr [utilizator] i-a raspuns lui schumi

   OUG-ul se aplică retroactiv. Art. VII din OUG spune că „procurorii care, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, își desfășoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ, DIICOT, DNA [...] rămân în funcție în cadrul acestora, numai dacă îndeplinesc condițiile prevăzute de Legea 303/2004 cu modificările și completările ulterioare și Legea 304/204 cu modificările de și completările ulterioare.”

   Nu e clar însă ce se întâmplă cu procurorii care nu îndeplinesc condițiile. Sunt demiși imediat, au o perioadă de grație...
  • -11 (19 voturi)    
   Doamna in cauza a fentat sistemul si-a (Marţi, 16 octombrie 2018, 19:46)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui schumi

   ocupat locul unui procuror cu experienta luand bani dublu sau poate mai mult in comparatie cu banii cuveniti pentru pregatirea si gradul pe care-l are!
   A fost o practica in DNA, se luau procurori de la baza si se detasau la DNA, unde gradul este de parchet general, acestia erau pusi sa deschida dosare sensibile si ei, pentru a primi in contionuare banii morman, se executau, si-apoi poporul se mira ca multe dosare se inchideau cu sintagma"fapta nu exista"!
   • +8 (12 voturi)    
    )))) Mircica, breh, Varanul, Unkiu tau (Marţi, 16 octombrie 2018, 22:57)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Tot spera ca scapa de plata celo 60 milioare Euro? Imparte bani la tine si Pastorul Mushtariu la buze? )))) ce naiv esti)))
    • -4 (6 voturi)    
     Mai nea, hai sa lamurim odata (Miercuri, 17 octombrie 2018, 9:45)

     xrogo [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     chestiunea asta cu Varanu, dosarul a fost instrumentat de un procuror corupt, escroc si mai nou,declarat cu personalitate bipolara chiar de judecatorii ce-l judeca pe EVA!
     Apoi, a fost judecat de o judecatoare exclusa de doua ori din magistratura, cu un comportament cel putin ciudat, Camelia Bogdan!
     Apoi, ICA, ca si institut de cercetare exista, se lucreaza in el si da rezultate, deci n-a fost o privatizare esuata!
     Si nu in ultimul rand, evaluarea asia de care vorbesti tu, de 60 milioane de euro a fost facuta de un "specialist" DNA, specialist care n-a fost combatut de nimeni, pentru ca n-a fost de acord apucata aia de Carmen Bogdan sa se faca o contraexpertiza, asa ca toate imobilele si terenurile astfel evaluate stau de cativa ani in patrimoniul ANAF si nu le cumpara nici dracu, la ce specialista a fost aia de la DNA cu supraevaluarea!
     • +3 (3 voturi)    
      Q.e.d (Miercuri, 17 octombrie 2018, 11:45)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      Stimati Comentatori pe siteul Hotnews
      Randurile de mai sus discursul lui Mircica Shpagat ( nota bene: primul comentariu are filozofalul cuvant "Morgan" de bani, utilizat de Mircica la fiecare cinciminute seara de seara)
      • +2 (2 voturi)    
       erata (Miercuri, 17 octombrie 2018, 13:38)

       un domn [utilizator] i-a raspuns lui un domn

       tableta m a corectat..era vorba de "morman" de bani, mai are in Vastul vocabulary si "parnos" si multe alte vorbe de duh
     • +3 (3 voturi)    
      Imobilele nu se vand pentru ca au fost (Miercuri, 17 octombrie 2018, 12:15)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      supraevaluate (in contabilitate) de detinator, pentru ca legea e facuta de praduitori, etc Fadoino !!
      Exista pe internet destula informatie sa se lamureasca oricine cum a praduit Turnatorul de Rude, ICA ! Faptul ca mai exista ICA in vre-o garsoniera de unde da nu stiu ce certificari nu inseamna nimic caci si facultati care dau doctorate exista dar doctori (in stiinte) reali sunt doar 1% , restul care s-au facut prin telepatie sau prin posta, ii vedem inclusiv in guvern si parlament si ne ingrozim....
   • +2 (6 voturi)    
    adica cine erau procurorii cu experienta? (Miercuri, 17 octombrie 2018, 7:07)

    barba-neagra [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Domnii si doamnele din provincie (gen Craiova, Alexandria, Videle) care nu miscau in front de frica Partidului Social Democrat?
    S-a intrebat cineva de ce gargamel a plusat la anii vechime, in dauna entuziasmului si curajului?
    Ce s-ar intampla daca si in alte domenii sefii nu s-ar uita la tinerii plin de idei si initiativa, alegand oameni pupincuristi din vechea garda?
   • +7 (9 voturi)    
    pentru tine (Miercuri, 17 octombrie 2018, 8:03)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    și toți handicapații mintali ca tine, îți aduc aminte că doar ”luminatul” vostru dinți de greblă face ce vrea. Deocamdată.
    D-ra Lăncrănjan lucrează la DNA în baza legislației de până la atacul vostru dat cu OUG-ul lui gargamel. Sau te faci că nu l-ai auzit acum 2 săptămâni pe lașul de dragnea cum a ”scăpat” la un interviu expresia ”DNA-ul e terminat. Gata.”? Ceea ce arată clar premeditarea.
   • +3 (5 voturi)    
    bah (Miercuri, 17 octombrie 2018, 9:05)

    gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    chiar ma intrebam daca mai exista tantalai. esti aici.
  • +5 (5 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 16 octombrie 2018, 20:12)

   [anonim] i-a raspuns lui schumi

 • +4 (8 voturi)    
  huh (Marţi, 16 octombrie 2018, 17:47)

  transpenibilus [utilizator]

  Pai DRAPTUL si JUSTITIA nu se bazeaza pe principul ca Legile (OUG) NU SE APLICA RETROACTIV??
  Lancranjan a inceput DOSARUL EA SA-SL SI TERMINE.

  Altfel e o decizie in bataie de joc, care arunca la gunoi bani de la buget si munca unor oameni. Asa ceva nu poate fi LEGAL.
 • -9 (15 voturi)    
  procuroarea Lăncrănjan care nu mai îndeplinește (Marţi, 16 octombrie 2018, 18:00)

  Je__ [utilizator]

  da ce ? Legea e retroactiva? O da maine pe aia afara?


  Mie mi se par lucruri de bun simt in ordonanta.

  Daca nu ar fi fenomenul U/I spalati pe creier pana la calcaie....am pastra linia de bun simt in societatie
 • 0 (0 voturi)    
  Integral texul ordonantei (Marţi, 16 octombrie 2018, 18:05)

  dianaav [utilizator]

  se gaseste pe legestart
  https://legestart.ro/ordonanta-de-urgenta-pentru-modificarea-legilor-justitiei-9215-10-2018/
 • +7 (9 voturi)    
  Intre timp (Marţi, 16 octombrie 2018, 18:15)

  Kosmos [utilizator]

  La Vama Nadlac coada de masini -5 km
  • +3 (7 voturi)    
   La Piata Victoriei ar Trebui (Marţi, 16 octombrie 2018, 22:58)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   Si sa fie la kiseleffzece..pana jos la Parlament! Minim treizile! Sa vezi cumpleaca Ciuma Roshie!
 • +7 (9 voturi)    
  E simplu (Marţi, 16 octombrie 2018, 18:18)

  spysoby [utilizator]

  O ataca in contencios administrativ si obtine o suspendare pina la judecarea pe fond
 • +8 (10 voturi)    
  pur si simplu bataie de joc (Marţi, 16 octombrie 2018, 18:39)

  subcultura [utilizator]

  In afara de Dragnea, cine si-a mai schimbat vreodata in tara asta anchetatorul prin propria vointa?

  Astia au schimbat prevederi legale adoptate si publicate care nici nu intrasera in vigoare.

  Pe langa ridicolul situatiei, iata ce zice Legea 24/2000 privind tehnica legislativa

  Evenimentele legislative
  Articolul 58
  (1) După intrarea în vigoare a unui act normativ, pe durata existenței acestuia pot interveni diferite evenimente legislative, cum sunt: modificarea, completarea, abrogarea, republicarea, suspendarea sau altele asemenea.
  (2) În situații temeinic justificate, prin excepție de la prevederile alin. (1), actele normative de importanță și complexitate deosebită pot fi modificate, completate sau, după caz, abrogate de autoritatea emitentă și în perioada cuprinsă între data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, și data prevăzută pentru intrarea lor în vigoare, cu condiția ca intervențiile propuse să între în vigoare la aceeași dată cu actul normativ supus evenimentului legislativ.

  Deci cum mai nene sa fie intrunite conditiile de situatie extraordinara care nu poate fi amanata (conf Constitutiei) si temeinic justificata (Legea 24) pentru cresterea numarului de ani vechime de la 8 la 10 pt DNA si DIICOT.

  Ce mai urmeaza? Jus primae noctis pentru Dragnea si Tudorel???
  • -4 (4 voturi)    
   Mai nea, situatia de urgenta a fost ridicata (Miercuri, 17 octombrie 2018, 9:51)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

   chiar de oficinele #rezist si de opozitie, cica s-ar fi pensionat mii de magistrati si ar fi decimat randurile celor ramasi!
   Daca guvernul a fost constrans sa schimbe asta a schimbat si vechimea necesara, ca nici un procuror cu cas la gura sa nu judece dosare grele, unul venit de la Cuca Macaii, cu dosare grele de furt de gaini sa judece dosare de asa zisa mare coruptie!
 • +9 (11 voturi)    
  din biroul lui Dragnea (Marţi, 16 octombrie 2018, 18:40)

  middle_brick [utilizator]

  A intrebat Dragnea cum fac sa o scot pe astaaa Alexandra Lăncrănjan pe linie moarta!? Ne gandim, ne gandim sefu' ...pai areee cat? 8 ani vechime, punem limita de 10 si se rezolva. Citire din motivatie OUG,
 • +7 (9 voturi)    
  A ajuns RO,batjocura penalilor din psd & alde ??? (Marţi, 16 octombrie 2018, 18:50)

  Plagarus [utilizator]

  Pana cand fac astia legea dupa propriul interes ?
 • +6 (6 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Marţi, 16 octombrie 2018, 19:19)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  nemernicia e mult mai mare ... vorbeam de principii, de verticalitate ... si omu' ne-arata ce poate el sa ne faca asa, la toti ceilalti, ca daca vrea EL ... nevertebrati in infectie generalizata, nimic altceva ...
 • +2 (2 voturi)    
  Testing times for Romania ... (Marţi, 16 octombrie 2018, 19:38)

  Habermas [utilizator]

  Its a good opportunity to see who is who.
  Then, the payback time isn't too far in sight.
 • +6 (8 voturi)    
  era de asteptat (Marţi, 16 octombrie 2018, 19:42)

  ber [utilizator]

  Asta se inatmpla cand penalii fac legile justitiei! Nu le-a mers cu legi pe direct, acuma o iau pe ocolite: inventeaza criterii, pun conditii, cauta chichite.
  Ce-ar fi sa punem si noi conditii: intra in parlament numai aia care stiu sa calculeze cu creionul radical din 2018 sau sa recite Tiganiada lui Budai Deleanu.?
 • +6 (8 voturi)    
  Da azi (Marţi, 16 octombrie 2018, 20:19)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Justita in Ro nu mai exista. TT s-a dovedit a fi CEL MAI MARE TICALOS din cati au existat. O asemenea CANALIE trebuie sa aiba soarta pe care o merita !
 • +5 (7 voturi)    
  Gașca (Marţi, 16 octombrie 2018, 20:55)

  Observatory [utilizator]

  își face legile sa poata fura , ce a mai rămas !
  • +3 (3 voturi)    
   Sa poata fura nestresati, ca de praduit, praduiau (Miercuri, 17 octombrie 2018, 12:02)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

   oricum !!
   Fiind la putere acum crema praduitorilor, famiglia conducatoare a Coruptiei din Romania mai vrea sa :
   -dea o lectie dura celor care au indraznit sa-i cerceteze, sa-i condamne;
   -sa devina eroi, persecutati si sa obtina chiar despagubiri, nu numai sa nu restituie rodul praduirii pentru 1% din ce s-a dovedit ca au furat !
   Pentru asta vor face si din noapte zi daca e nevoie . Partea cea mai rea e ca nu te poti opune democratic unei forte legiuitoare nedemocratice !! Esti obligat sa privesti cum se instaleaza dictatura ...
 • +6 (8 voturi)    
  Ce face opozitia? (Marţi, 16 octombrie 2018, 21:47)

  kthor7 [utilizator]

  Nu ma refer la pnl si johannis care au facut blat cu psd pentru ca le convin de minune legile respective. Ma refer la USR, singura opozitie ramasa. Nimeni, Barna, Ciolos, nu face plangere penala impotriva lui Tudorel Toader? Este atac la siguranta nationala si normele si tratatele UE .Dragnea cu Teldrum fac obiectul sesizarii OLAF ce inseamna bani UE. Scrieti din nou COmisie de la Venetia, solicitati UE sa ia act impotriva acestei OUG.Politicienilor care spuneti ca sunteti opozitie.
 • -3 (7 voturi)    
  Franzy, Guy, unde sunteti mai? (Marţi, 16 octombrie 2018, 21:56)

  ww [utilizator]

  Il mai tineti minte pe Timmermans care mai saptamana trecuta tuna si fulgera impotriva coloniei Romania, ca da pe noi cu bomba, cu "optiunea nucleara"? "O vom face, tovarasi, o vom face!"
  Sau o fi fost o diversiune pentru iobagime, ca sa vada ca sultanul stie foarte bine ce fac pasile? Ca acestea "urmaresc cu interes", "sunt preocupate" (asta ca sa folosim formulele cu care suntem noi luati in bascalie de vreo doi ani) si par intr-adevar foarte curioase de diatribele lui Franzy&Guy Marie.
 • +5 (5 voturi)    
  deci acum stim cine e statul paralel (Marţi, 16 octombrie 2018, 23:56)

  Coco Whistle [utilizator]

  care isi fabrica legi in folos propriu si angajeaza la greu pe principiul pile si relatii. daca o revolutie nu se mai intimpla atunci numai ceva naspa ne mai poate scutura de acesti infractori.
 • +1 (1 vot)    
  Tara lui Ali Dragnea si cei foarte .foarte multi (Miercuri, 17 octombrie 2018, 6:04)

  hamangiul [utilizator]

  hoti.
  Cum se trece de la inflatie negativa la inflatie pozitiva..
  Se angajeaza la PSD niste consilieri in aburirea prostimi.. Se promit  HOTI..
  Daca si dupa atatea porcarii facute de alesii PSD.in sondajele de opini ramane partidul majoritar,atunci ne meritam soarta..in loc de DEMOCRATIE avem o cleptocratie...
 • +3 (5 voturi)    
  Dna Florea ce experienta are? (Miercuri, 17 octombrie 2018, 7:17)

  barba-neagra [utilizator]

  De ce gargamel nu a pomenit nimic despre zecile, sutele de dosare mari si tari solutionate de fata lui taticu psd?
  De ce un idiot lacom si plin de sine e lasat sa distruga un sistem juiciar care incepuse sa dea roade?
  De ce un idiot, care abia de cand e ministru a prins gustul deplasarilor in strainatate alaturi de secretara,
  favorizeaza procurori prafuiti si ascultatori, speriati de puterea politica, in dauna tinerilor curajosi, entuziasti?
  De ce sa lasam o mana de idioti ajunsi in fruntea bucatelor sa taie si sa spanzure dupa cum le place, si asta numai pentru ca populatia imbatrinita a Romaniei aplauda cresterea pensiei cu 100 de lei, pentru ca functionarii publici in numar de cca 1 milion ridica osanale imbecililor din parlament ca le maresc salariile pe spinarea economiei private?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by