Călin Popescu Tăriceanu crede că Gabriel Vlase, nominalizat de preşedintele Iohannis pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe este persoana potrivită, spunând că este un om care i-a făcut o impresie bună și nu are rezerve față de loialitatea acestuia. Cu toate acestea, liderul ALDE spune că în Coaliție nu s-a discutat un calendar privind numirea lui Vlase.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul ALDE afirmă că preşedintele şi-a dat seama că, dacă ar fi venit cu o altă propunere, care să nu fie din cadrul Coaliţiei PSD-ALDE, nu ar fi avut nicio şansă să treacă prin Parlament.

"O să ne vedem în cadrul Coaliţiei (pentru a discuta despre nominalizare - n.r.). Eu cred că domnul Vlase are experienţa necesară pentru că a condus Comisia de supraveghere a SIE, îl cunoaştem, e colegul nostru, e vicepreşedinte la PSD, are o funcţie importantă la Cameră. Am lucrat cu el în ultima perioadă poiectul de lege referitor la statutul Casei Regale (...). Gabi Vlase s-a ocupat cel mai mult de chestiunea asta. E un om care mie mi-a făcut o impresie foarte bună şi cred că ar fi potrivit ( la conducerea SIE – n.r.)", a explicat preşedintele Senatului într-o conferinţă de presă, potrivit news.ro.

Întrebat despre posibila amânare a calendarului de numire a lui Vlase, Tăriceanu a spus că acesta nu a fost stabilit. „Nu s-a stabilt un calendar. Nu am discutat cu domnul Dragnea nici neoficial”, a spus el.

Totodată, preşedintele ALDE crede că preşedintele Klaus Iohannis şi-a dat seama că, dacă făcea o nominalizare care nu era din partea Coaliţiei, aceasta nu ar fi trecut de votul Parlamentului.

Eu cred că preşedintele şi-a dat seama de următorul lucru, şi anume că, dacă ar fi venit cu o altă propunere, care să nu fie din cadrul PSD sau al Coaliţiei, nu ar fi avut nicio şansă să treacă prin Parlament”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Iniţial, vineri,Tăriceanu se declara surprins de nominalizarea lui Gabriel Vasela şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE), spunând că este sigur ceva aranjat, că „prea e picată aşa din senin” această propunere.