Klaus Iohannis i-a dat o replică lapidară ministrului finanțelor, Eugen Teodorovici, care a spus miercuri seară că președintele nu are în atribuții să întrebe dacă sunt bani de pensii și salarii.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

”Iată că sunt în măsură”, a răspuns joi Iohannis la o întrebare a unui jurnalist pe această temă.

”Întrebarea a fost în context și cred că a fost o întrebare foarte nimerită”, a declarat președintele când a fost solicitat să precizeze dacă are anumite informații care să-l facă să pună această întrebare privind plata salariilor și pensiilor.

Șeful statului a cerut marțiGuvernului și PSD să răspundă „clar și documentat” dacă mai au „bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului”.

Ce a spus Teodorovici: „Am căutat să văd care sunt atribuţiile preşedintelui României şi n-am găsit nicăieri atribuţia să întrebe dacă sunt bani pentru pensii şi salarii. Atribuţiile dlui Iohannis sunt să asigure funcţionarea instituţiilor statului. Aş dori să văd care este poziţia preşedintelui faţă de ceea ce se întâmplă astăzi în Justiţie. În România sunt oameni care au stat în mod nejustificat în închisoare, dar de la dl preşedinte văd doar atacuri nejustificate pe zona de politici economice”.