Un ofiţer superior din marina neozeelandeză este acuzat că a ascuns o cameră de filmat în toaleta ambasadei Noii Zeelande din Washington pentru a încerca să obţină imagini intime ale persoanelor care treceau prin sala de baie, potrivit unei decizii judiciare date publicităţii vineri şi citate de AFP, preluată deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul contraamiral Alfred Keating (58 de ani) exercita funcţia de ataşat militar la Ambasada Noii Zeelande din Washington când a fost descoperită camera de filmat în iulie 2017 într-o toaletă unisex.

'Camera a fost instalată intenţionat într-o conductă de încălzire a băii. Înălţimea şi orientarea relevă că ea înregistra oamenii care veneau şi se foloseau de toaletă', declară judecătorul Grant Powell de la Înalta Curte într-o hotărâre judecătorească făcută publică vineri.

Camera a fost descoperită când a căzut pe podea. Grosimea stratului de praf care acoperea suportul său relevă că această cameră se afla acolo ascunsă de mai multe luni.

Înalta Curte a refuzat să protejeze identitatea ofiţerului care a susţinut că el şi familia sa vor fi expuşi la 'dificultăţi extreme' dacă s-ar afla public aceste lucruri.

Keating a beneficiat de imunitate diplomatică în Statele Unite, dar în Noua Zeelandă poliţia i-a percheziţionat domiciliul. Nu s-au găsit imagini indecente, dar anchetatorii au găsit în calculatorul său personal software-ul corespunzător camerei de filmat.

ADN-ul recuperat de pe cardul de memorie al camerei corespunde cu cel al suspectului.

Inculpat în martie pentru tentativa de a înregistra imagini intime, el a demisionat din armată.