Fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI) George Maior a declarat marti, dupa ce a fost audiat timp de aproximativ sase ore la Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI, ca discutia a fost "extrem de interesanta, extrem de detaliata" si ca si-a indeplinit mandatul "sub umbrela stricta a legalitatii", potrivit Agerpres.

"Ca mesaj general reiterez ce am spus la intrarea la aceste audieri. Am venit, cum am venit intotdeauna la audierile in Parlament, la aceasta comisie, sustinand punctul de vedere in legatura cu legalitatea si felul in care s-a transformat serviciul intr-o institutie puternica a statului roman, care a asigurat securitatea nationala si a cetatenilor ei, si faptul ca mi-am indeplinit mandatul sub umbrela stricta a legalitatii", a precizat Maior.

El a adaugat ca in cadrul audierii au fost foarte multe intrebari privind relatia SRI cu Justitia.

"Daca anticoruptia este o problema de securitate nationala, asa cum a fost definita de CSAT, de intalnirile cu membri ai Guvernului, oameni politici, de asertiunile unor persoane care au venit la comisie in legatura cu presa. Toate aceste detalii va vor fi date de domnul presedinte, care a fost extrem de activ si energic in a genera o dezbatere foarte serioasa in comisie. Am ramas intelesi ca la orice alta problema suplimentara voi raspunde intotdeauna cu buna-credinta si acum ma intorc la post in SUA", a afirmat fostul sef al SRI.