Premierul Viorica Dancila si mai multi ministri s-au intalnit vineri cu reprezentanti ai asociatiilor de sprijin pentru persoanele cu tulburari din spectrul autismului, care au semnalat mai multe probleme, printre care cele legate de finantarea terapiilor. Toate problemele semnalate si propunerile reprezentantilor asociatiilor vor fi analizate, urmand sa primeasca, in scurt timp, raspunsuri punctuale din partea Guvernului, se arata intr-un comunicat de presa.

Reprezentantii asociatiilor au vorbit despre problemele legate de finantarea terapiilor de care au nevoie copiii si adultii afectati de tulburari din spectrul autismului, precum si a centrelor si asociatiilor care le apara drepturile, asigurarea de servicii integrate de sanatate, educatie si asistenta sociala si despre necesitatea infiintarii unei baze de date nationale privind persoanele afectate de tulburari din spectrul autismului si serviciile de care au nevoie.

"Sunt aici, impreuna cu colegii mei, pentru asculta problemele pe care le intampinati si pentru a gasi impreuna solutii. Vom continua aceasta serie de consultari, iar la final vom propune un pachet de masuri care sa raspunda acestor probleme, sa ajute la integrarea in societate semenilor nostri. Vrem sa lucram impreuna pentru a face mai buna viata copiilor si a adultilor cu dizabilitati", a declarat Dancila.

La intalnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, si ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.