Tudorel Toader participa, potrivit site-uluiMinisterului Justitiei, la o reuniune in Japonia cu tema "Aprofundare tehnica in domeniul regenerarii urbane". Evenimentul, desfasurat in Tokyo, nu are nici o legatura cu domeniul justitiei, dupa cum arata site-ul oficial. Cu toate acestea, Toader a anuntat ca in Japonia urmeaza sa aiba o intalnire cu omologul sau si cu presedintele Inaltei Curti. Intalnirile nu figureaza pe agenda sa oficiala. Premierul Viorica Dancila a anuntat ca ii cere ministrului Justitiei sa isi intrerupa vizita si sa se intoarca in tara dupa ce fostul deputat Vlad Cosma a acuzat mai multi procurori ca au inventat dosare.

Tudorel ToaderFoto: Hotnews

Evenimentul este organizat de catre Centrul de Instruire pentru Dezvoltare al Bancii Mondiale, din Tokyo, in colaborare cu Guvernul Japoniei si cu orasele Yokohama si Kawasachi.

Potrivit site-uluijointotokyo, intalnirea este "despre revitalizarea zonelor nefolosite pentru generarea prosperitatii economice si obtinerea durabilitatii mediului".

Astfel, potrivit descrierii evenimentului, "virtual fiecare oras are cartiere sau zone care au devenit insuficient folosite, prin faptul ca nu se mai investeste. Aceste zone pot contribui la eradicarea, reducerea atractivitatii si locuibilitatii orasului si diminuarea bazei sale economice si a competitivitatii, uneori chiar si in cazul marginalizarii anumitor rezidenti. O provocare cheie cu care se confrunta liderii oraselor este cum sa revitalizeze zonele degradate si insuficient utilizate si sa deblocheze potentialul acestor situri pentru a genera impact economic si pentru a contribui la sustenabilitatea fiscala, sociala si ecologica a orasului".

Informatia a fost semnalata intitial de Ovidiu Voicu pe Facebook. Tudorel Toader este insotit in Japonia de secretarul de stat Marieta Safta, potrivit unor fotografii de la eveniment postate pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a declarat luni ca ii va cere ministrului Justitiei, Tudorel Toader, aflat intr-o vizita in Japonia, sa se intoarca mai repede in tara, pe fondul acuzatiilor formulate la adresa DNA de fostul deputat PSD Vlad Cosma si de procuroarea Mihailea Moraru Iorga

.