Politistul acuzat de agresiune sexuala asupra a doi copii in liftul unui bloc din cartierul Drumul Taberei fusese evaluat psihologic in 2014, urmand sa fie supus unei noi evaluari in 2019, a declarat luni purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Georgian Dragan, care a precizat ca evaluarile au "rol profilactic", urmarind de fapt sa stabileasca daca cel supus verificarii corespunde cerintelor postului pe care il ocupa, testele neputand identifica tulburarile psihice, noteaza News.ro.

"Persoana banuita de savarsirea actiunii de agresiune sexuala a fost depistata in urma informatiilor transmise de colegii din cadrul Brigazii Rutiere Bucuresti. Acesta este un caz izolat in cadrul Politiei Romane. (...) El a activat in cadrul Brigazii Rutiere Bucuresti incepand cu anul 2010, unde a obtinut calificativele bine si foarte bine. Pana in prezent nu a inceput actiunea penala impotriva lui in niciun dosar, asadar, conform prevederilor legale, nu a fost pus la dispozitie, In acest moment, politistii continua sa intreprinda toate demersurile astfel incat cel in cauza sa fie tras la raspundere conform legii atat pentru ceea ce s-a intamplat acum cat si pentru lucrarile mai vechi aflate in instrmentare care nu au putut fi finalizate din lipsa de probe", a declarat Georgian Dragan, purtatorul de cuvant al IGPR.

El a spus ca activitatea de evaluare psihologica in Politia Romana are rol profilactic, stabilind capacitatea unei persoane de a se integra intr-o activitatea profesionala cu cerinte specifice.

Georgian Dragan a mentionat ca in evaluare se utilizeaza baterii de teste, dar acestea nu pot identifica tulburari psihice.

Dragan a precizat ca vor fi declansate verificari pentru clarificarea tuturor aspectelor cu privire la agresor, inclusiv comportamentul in colectivul in care lucra.

De asemenea, conform afirmatiilor purtatorului de cuvant al Politiei Romane, s-au dispus masuri de regandire a activitatii de cunoastere a personalului, modificarea testelor.psihologice si intensificarea cooperarii cu structurile cu rol de protectie si integritate a personalului Ministerului Afacerilor Interne.