Mii de oameni asteapta joi sa ii aduca un omagiu regelui Mihai, la Palatul Regal, unde fostul principe Nicolae a fost primit cu entuziasm de persoanele aflate acolo, relateaza News.ro.

Nicolae de Roumanie Medforth MillsFoto: Agerpres

Pe parcursul unei ore, la catafalcul regelui Mihai, pe care sta o replica a coroanei regale, ajung aproximativ 200 de persoane, potrivit estimarii reprezentantilor palatului. Dupa pranz, in asteptarea de a-i aduce un omagiu se aflau la palat peste 2.000 de persoane.

Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai si fost principe al Romaniei, si logodnica lui, Alina-Maria Binder, au ajuns, la Palatul Regal, in jurul orei 14.00. El i-a salutat si a stat de vorba cu cativa dintre cei adunati.

"Te iubim" si "Va vrem rege" au fost cateva dintre cuvintele care i-au fost adresate fostului principe. El le-a multumit oamenilor pentru cuvintele adresate si primirea calduroasa, le-a multumit ca au venit sa il omagieze pe rege. "Avem nevoie de stabilitate", a spus el.

Nicolae Medforth-Mills nu a dorit sa comenteze la multe dintre intrebarile primite: "De ce nu sunteti Custodele Coroanei?". Totusi, el a spus: "Voi veni. Nu vreau sa zic acum, public, exact cand, dar voi veni inapoi".

"Deci, nu va lasati?", a fost intrebat. "Nu. Sunt alaturi de tara si popor, cum a fost bunicul meu intotdeauna", a raspuns Medforth-Mills.

Tot joi, regele Simeon al II-lea al bulgarilor a sosit la Palatul Regal putin inainte de ora 13.00. Alaturi i-au fost Custodele Coroanei si Principele Consort. Primul oaspete regal a petrecut cateva minute la catafalc, unde s-a recules.

In Romania este doliu national pentru trei zile, incepand de astazi, in memoria regelui Mihai. Sicriul cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale este depus, de miercuri seara, la Palatul Regal, in Sala Tronului, unde va ramane pana sambata, cand va avea loc inmormantarea. La funeraliile regelui Mihai I vor fi reprezentate familiile regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franta, Prusia, Italia si Portugalia.

De asemenea, vor lua parte la funeralii reprezentanti ai familiilor imperiale din Rusia, Austria si Germania, Familia Mare Ducala de Baden, Familia Regala de Wurttemberg si Familia Princiara de Ligne, a anuntat, joi, Casa Regala. Astfel, vor ajunge in Romania Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Regele Juan Carlos I al Spaniei, Printul Charles al Marii Britanii, Regele Simeon al II-lea al Bulgariei, Principele Lorenz al Belgiei sau Principesa Muna a Iordaniei.