Popularul picnic "Le diner en blanc", caracterizat prin codul de imbracaminte alba, va avea loc pentru prima data in Romania joi, intr-o locatie secreta din centrul Bucurestiului, care va fi comunicata participantilor cu cateva ore inainte de deschiderea evenimentului, scrie Agerpres.

"Acest eveniment face furori peste tot in lume. (...) Are o structura extrem de speciala si anume este un picnic in mijlocul orasului. O sa fie un spectacol. (...) Este o mare cina in alb. (...) Aceasta cina se va transforma in petrecere. Noi asiguram elementele necesare", afirma, in iulie, Monica Munteanu, unul dintre organizatori.

Participantii la 'Le diner en blanc' trebuie sa fie imbracati in totalitate in alb, fiind acceptate doar accesoriile argintii si aurii. De asemenea, decoratiunile folosite pentru masa trebuie sa fie albe. Vesela si tacamurile nu trebuie sa fie de unica folosinta.

Organizatorii estimeaza prezenta a 800 - 1.000 de persoane la evenimentul care se va desfasura intre orele 18.00 - 23.00.

Biletele pentru doua persoane la acces general costa 350 de lei. Cei care isi achizitioneaza astfel de bilete vor beneficia de punerea la dispozitie a zonei de amplasare a unei mese si a doua scaune. Acesti participanti trebuie sa vina cu accesorii de culoare alba, cos de picnic cu mancare si maxim o sticla de vin sau spumant de persoana.

La acces general cu mancare, bautura, masa complet echipata si doua scaune din partea organizatorilor pretul pentru doua persoane este de 750 de lei. Meniurile vor fi pregatite de chef Franz Conde. Acesta spunea, in iulie, ca meniul este secret, dar ca vor fi folosite ingrediente albe.

Participantii la eveniment pot castiga si premii, respectiv o cina exclusivista pentru cel mai 'cool' cuplu si o cina "out of the box" intr-o locatie neconventionala. De asemenea, cea mai interesanta tinuta va fi premiata.

Cei care vor participa la eveniment vor fi anuntati joi, la ora 16,00, printr-un mesaj asupra locatiei in care va avea loc "Le diner en blanc".

"Le diner en blanc" se organizeaza in 35 de tari, in peste 70 de orase, precum Paris, New York, Los Angeles, Tokyo, Montreal, Sydney, Singapore, Mexico City. Printre recordurile inregistrate de acest eveniment se numara participarea a 15.000 de persoane la Paris si organizarea unei mese de peste 200 de persoane.

Primul "Le diner en blanc" a avut loc in 1988 in Parcul de Bagatelle din Bois de Boulogne.