Muzeul National Cotroceni este deschis vizitatorilor joi si vineri. Acestia pot vedea saloanele oficiale ale Palatului Cotroceni, apartamentele familiei regale si cinci expozitii. Programul de vizitare este intre orele 9.30 si 16.00.

Se pot vizita: expozitiile dedicate domnitorului Alexandru Ioan Cuza si sotiei sale, Elena Cuza, 'Aici-Acolo', care reuneste lucrari de pictura, grafica, sculptura, obiect-instalatie, fotografie realizate de artisti din Romania si Diaspora; 'Culorile martialitatii: splendoarea uniformei inaintea Marelui Razboi', cu uniforme militare romanesti si straine din anii 1860-1914 si componente ale acestora; 'Iasi, oras regal', menita sa marcheze centenarul 'Iasi - Capitala Regatului Romaniei, 1916-1918; si expozitia permanenta 'Biserica manastirii Cotroceni', gazduita in pivnita mare a palatului, unde pot fi admirate obiecte religioase care au apartinut Manastirii Cotroceni, unele dintre acestea avand o vechime de peste 300 de ani.

Programarile pentru constituirea grupurilor insotite de ghizi se pot face telefonic la numarul 021-317.31.07 sau online, pe pagina www.muzeulcotroceni.ro.