Politistii au ridicat pe parcursul ultimelor doua saptamani cantitati importante de droguri, printre care aproximativ 33 de kilograme de canabis, de la grupari de criminalitate organizata. Potrivit unui comunicat al IGPR, citat de Agerpres, politistii au efectuat 124 de perchezitii in acest interval, in urma carora au ridicat aproape 33 kilograme de canabis, 9 grame de amfetamina, 26 comprimate ecstasy, 200 grame de marijuana, 7 grame si o doza de heroina, aproape 120 de grame de cocaina, 47 comprimate, 42 de muguri de canabis, 3 grame de etnobotanice, o arma si 26 de cartuse.

De asemenea, au fost indisponibilizate sau puse sub sechestru 8 autoturisme, o motocicleta, 21 de laptop-uri, 3 unitati centrale, 43 de telefoane mobile, peste 35.000 de lei, peste 17.000 de euro, 4.070 de dolari, 250 de lire sterline si 200 de franci elvetieni.

IGPR arata de asemenea ca, in perioada 13-26 aprilie, politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au efectuat 42 de actiuni operative, pentru destructurarea unor grupari infractionale specializate in trafic de persoane, trafic si consum ilicit de droguri, criminalitate informatica si spalare de bani.

In cadrul investigatiilor, pentru probarea activitatii infractionale a 218 persoane banuite, politistii au efectuat 124 de perchezitii ce au vizat imobilele folosite de acestea. In urma administrarii probatoriului, 35 de persoane au fost retinute sau arestate.

La actiunile desfasurate au participat aproape 300 de politisti din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale si teritoriale ale Politiei Romane.

Totodata, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activitatile desfasurate de politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au avut loc in cadrul unor dosare penale aflate in instrumentarea DIICOT.