Politistii de frontiera din cadrul ITPF Timisoara au depistat, in zona de competenta a sectoarelor Politiei de Frontiera Moravita si Oravita, 36 de cetateni din Irak si din Siria, care au incercat sa intre ilegal in Romania, cu scopul de a ajunge in tari din vestul Europei.

Migranti opriti la frontiera cu SerbiaFoto: Politia de Frontiera

Potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera Timisoara difuzat sambata si citat de Agerpres, in ultimele 24 de ore, politistii de frontiera de la Sectorul Moravita au desfasurat actiuni specifice pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma carora au depistat pe directia localitatii de frontiera Latunas doua grupuri de noua, respectiv zece cetateni straini, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul tarii. Ca urmare a faptului ca persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona, acestea au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetari.

"In cadrul verificarilor preliminare s-a stabilit ca primul grup era format din sase barbati, o femeie si doi minori, cetateni irakieni, cu varste cuprinse intre 2 si 45 de ani, iar al doilea grup era format din trei barbati, doua femei si cinci minori, cetateni sirieni, avand varste cuprinse intre 2 si 40 de ani", precizeaza sursa citata.

Sambata dimineata, pe raza aceleiasi localitati, au fost depistate de politistii de la Sectorul Oravita alte noua persoane, stabilindu-se ca acestia sunt cetateni irakieni, dintre care sapte barbati, o femeie si un minor, cu varste cuprinse intre 3 si 45 de ani.

Toate cele 28 de persoane depistate pe raza localitatii Latunas au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei, precizeaza comunicatul citat.

In cursul noptii de vineri spre sambata, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial Caras-Severin au depistat, in apropierea localitatii de frontiera Oravita, opt cetateni straini, care nu isi justificau prezenta in zona, acestia fiind preluati si transportati la sediul institutiei pentru cercetari. In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca persoanele in cauza - sase barbati, o femeie si un minor - sunt din Siria si au varste cuprinse intre 15 si 24 de ani. Persoanele in cauza au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

In prezent se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand a fi luate masurile legale care se impun.