Presedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Tutuianu, a declarat marti, la Parlament, ca, dupa bilantul anual al Serviciului Roman de Informatii din data de 29 martie, membrii Comisiei vor demara controalele la unitatile centrale ale SRI.

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

Chestionat daca au inceput controalele la SRI, Adrian Tutuianu a spus ca acestea vor fi demarate dupa bilantul anual al Serviciului din data de 29 martie, transmite News.ro.

"Le vom incepe dupa bilantul anual al SRI. Din datele pe care le am eu va fi probabil pe data de 29 martie. Dupa data de 29 martie, in prima saptamana incepem deplasarile la unitatile centrale", a raspuns presedintele Comisiei de control al SRI.

Adrian Tutuianu a anuntat pe 14 martie intentia membrilor comisiei de a incepe o serie de controale la sediile unitatilor unitatilor SRI, acestea urmand sa fie anuntate in prealabil sau inopinate pe o tematica stabilita in cadrul comisiei.

"Am prevazut ca atributiile de control ale Comisiei pot fi exercitate inclusiv prin verificari la sediile unitatiilor SRI si am stabilit doua modalitati de control: un control cu notificare prealabila a perioadei si tematicii de control, dar si controale inopinate pe o tematica stabilita in cadrul Comisiei la unitati centrale sau din teritoriu ale Serviciului", a afirmat Adrian Tutuianu.

Seful Comisiei de control al SRI a precizat ca exista deja o tematica de control elaborata si ca in cadrul acestor controale se vor verifica date, informatii si documente. "Exista o tematica de control care a fost elaborata de cei care au lucrat anterior in cadrul acestei Comisii in baza acelei tematici de control. Vom verifica date, informatii, documente, cum se intampla anumite lucruri care tin de activitatea Serviciului Roman de Informatii. Incepem cu unitatiile centrale ale Serviciului si vom merge si la cateva Directii de informatii din judete", a aratat Tutuianu.