Incendiul izbucnit sambata seara la un imobil apartinand asociatiei Pro Vita, condusa de preotul Nicolae Tanase si care ingrijeste sute de copii orfani sau abandonati, a fost provocat de un rest de tigara aruncat neglijent, este concluzia specialistilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, potrivit News.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, focul care a distrus o cladire cu parter si doua etaje a avut drept cauza "fumatul in locuri nepermise sau neprotejate corespunzator". In incendiu au ars obiecte de uz gospodaresc si mobilier, fiind afectata o suprafata de aproximativ 400 de metri patrati.

In total, pentru stingerea focului au intervenit 25 de pompieri au intervenit cu sase autospeciale, operatiunea incheindu-se dupa aproape trei ore.

Un incendiu a izbucnit, sambata seara, in complexul social de la Valea Screzii din judetul Prahova, unde asociatia Pro Vita, infiintata de preotul Nicolae Tanase, are in grija sute de copii orfani sau abandonati.

Focul a cuprins o cladire cu doua etaje care nu era locuita si nu s-a extins la alte imobile.