Sorin Grindeanu a dat vina pe fostul ministru al sanatatii, Vlad Vociulescu, pentru lipsa unor medicamente. Premierul a fost marti la ministerul sanatatii pentru o intalnire cu titularul actual al portofoliului, Florin Bodog. Voiculescu a raspuns ca de vina este poate "metodologia de preturi si politica falimentara pe care PSD-ul a promovat-o ani de zile" si ca implementarea acestei "ineptii" va lasa pacientii fara medicamente sau la importuri separate, "ghiciti la ce preturi".

"Lucrurile nu sunt foarte simple la Ministerul Sanatatii si treneaza de un an de zile anumite probleme care trebuie rezolvate. Va dau un exemplu: lipsa anumitor medicamente. MS a fost anul trecut notificat de lipsa unor medicamente si nu s-a luat nicio masura, acum s-au declansat procedurile. Mi se pare cea mai grava situatie", a spus Grindeanu.

"Pu vrem sa ajungem in situatia ca pe anumite componente sa avem distorsiuni in piata. O sa venim cu solutii prin dialog cu asociatiile de producatori si cu producatorii”, a declarat premierul, acuzand din nou ca "timp de un an nu s-a luat nicio masura".

Reactia de pepagina de Facebook a lui Vlad Voiculescu:

"In legatura cu medicamentele lipsa, domnul premier Grindeanu spune ca e o problema veche de 1 an. Nici mai mult, nici mai putin. 1 an.

Probabil ca producatorii au retras medicamentele de pe piata pt. ca nu le placea de tehnocrati! Sau... cine stie, poate ca era metodologia de preturi si politica falimentara pe care PSD-ul a promovat-o ani de zile, in frunte cu Art. 8.1 al Ordinului 75 al domnului ministru Banicioiu, o masura la fel de populista ca cele propuse astazi de PSD in programul de guvernare.

Nicio diferenta: domnul Banicioiu i-a facut un favor prietenului sau, domnul Ponta inainte de alegerile prezidentiale vanturand acest ordin cu promisiuni populiste despre "medicamente ieftine pentru toata lumea". Un an si jumatate mai tarziu, domnul Dragnea a inclus aceeasi ineptie in programul de guvernare. Acum vor sa o implementeze.

Ministerul Sanatatii va lasa pacientii fara medicamente sau le va importa separat (importuri pentru nevoi speciale). Ghiciti la ce preturi... Poate ar fi bine de verificat... sunt bani publici."