Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, si-a prezentat marti bilantul activitatii dupa cele 7 luni petrecute la conducerea ministerului, el precizand ca, daca in timpul mandatului sau a deranjat "niste interese", unele chiar de origine politica, isi cere scuze, dar nu-i pare rau, potrivit Agerpres. Vlad Voiculescu a admis ca au existat "presiuni" si a adaugat ca intentioneaza sa ramana aproape de sistemul sanitar si dupa incheierea mandatului de ministru.

Vlad VoiculescuFoto: gov.ro

Ministrul Sanatatii a postat, pe pagina sa de Facebook, o imagine cu cele mai importante masuri din timpul mandatului sau:

"Mai sunt in sistemul sanitar mii de probleme, mii de probleme care sunt la fel de urgente si care trebuie rezolvate acum. Cred insa cu tarie ca masurile pe care le-am luat in aceste luni sunt ceea ce are nevoie sistemul medical, ceea ce au nevoie medicii, ceea ce au nevoie pacientii. Si, desigur, daca am deranjat niste interese, unele chiar de origine politica, imi cer scuze, dar nu-mi pare rau. Au fost momente in care presiunea via canale politice a fost mare. In ultima vreme continua sub deja celebra amenintare 'stai calm, stai cuminte la locul tau', lucru pe care l-am auzit si l-am simtit multi dintre noi in aceasta perioada si (...) cei care au fost inaintea noastra in politica sau in administratie fara sa aiba vreo legatura cu politica, cu siguranta, l-au simtit si ei", a afirmat ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

Vlad Voiculescu mai spune ca "sanatatea nu are culoare politica, sanatatea este pentru si despre oameni": "Reamintesc acum, la final, inainte de instalarea unui nou Guvern, ca sanatatea nu are culoare politica. Sanatatea este pentru si despre oameni si cred ca este rolul nostru, al tuturor, sa ne ingrijim de sanatate si de sistemul de sanatate cu atentia pe care o merita, poate mai ales in domeniile in care anumite interese au fost deranjate. Probabil ca (...) exact acele domenii nu ar trebui scapate din vedere.

El a adaugat ca intentioneaza sa ramana aproape de sistemul sanitar si dupa incheierea mandatului sau: "Cu siguranta, voi ramane aproape de sistemul sanitar."