Perchezitii au loc, joi dimineata, la sediul Vitalaire din Iasi, filiala din Romania a liderului mondial de aparate de oxigen, in scandalul pacientilor dati in judecata de companie pentru "restante" financiare, cu toate ca banii fusesera platiti de Casa de Asigurari de Sanatate, anunta Ziarul de Iasi. Agerpres scrie ca au loc doua perchezitii, una dintre ele la sediul SC Air Liquide Vitalaire Romania, cu scopul de a fi ridicate acte contabile ale firmei. Perchezitiile au loc la cateva zile dupa dezvaluirile Tolo.ro in acest caz.

Firma Vitalaire a dat in judecata 3.000 de pacienti "rauplatnici" pe motiv ca acestia nu si-ar fi platit aparatele de oxigen, cu toate ca Vitalaire primea banii pentru acestea de la Casa de Asigurari de Sanatate. Tolo.ro scria, in urma cu doua zile, ca Parchetul din Iasi a deschis un dosar penal pentru evaziune fiscala in cazul Vitalaire, din acest motiv.

Potrivit Tolo.ro, firma Vitalaire deruleaza contracte cu toate cele 42 de Case de Asigurari de Sanatate judetene.

Potrivit Tolo.ro, firma Vitalaire ii ia la tinta pentru a-i executa in instanta pe bolnavii cei mai vulnerabili, avand aproape 3.000 de procese impotriva clientilor-pacienti.

Firma Vitalaire sustine ca "cei de la Casa de Asigurari poarta responsabilitatea pentru acest numar urias de procese".

Tolo.ro a scris ca are documente de dubla contabilitate ale Vitalaire si a inceput publicarea lor.