Trei persoane si-au pierdut viata si alte 15 sunt ranite si au fost transportate la spital (14 la spitale din Bucuresti) in urma unui accident rutier produs sambata dimineata, pe DN2 Afumati - Urziceni, in zona localitatii Sindrilita, intre un autoturism si un microbuz. Circulatia a fost blocata timp de aproape 4 ore. Accidentul s-a produs in conditii de ceata densa. Din primele informatii, soferul autoturismului care s-a ciocnit de microbuz, si care si-a pierdut viata in accident, circula cu 120 de kilometri la ora (viteza legala fiind de 50 km/ora), pe ceata densa si in conditii de carosabil umed, si a facut o depasire neregulamentara. Soferul avea 27 de ani. Firma de transport la care este inregistrat microbuzul respecta conditiile legale, iar numarul pasagerilor era cel permis de lege. Ministerul Sanatatii a anuntat ca ranitii au traumatisme cranio-cerebrale, contuzii sau fracturi ale membrelor superioare si inferioare.

Accident pe un drum nationalFoto: Captura Digi 24

Ora 16:40:Ministerul Sanatatii: Ranitii au traumatisme cranio-cerebrale, contuzii sau fracturi ale membrelor superioare si inferioare. 14 dintre victime sunt internate in spitale din Bucuresti.

Ora 14:20: Politia din Ilfov anunta ca patrunderea pe contrasens este posibila cauza a accidentului de la Sindrilita.

Ora 13:55: Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea a deschis dosar penal in urma accidentului.

Ora 13:15: Firma de transport la care este inregistrat microbuzul respecta conditiile legale, iar numarul pasagerilor era cel permis de lege. (Digi 24)

Ora 13:01:Din primele informatii, soferul autoturismului care s-a ciocnit de microbuz, si care si-a pierdut viata in accident, circula cu 120 de kilometri la ora (viteza legala fiind de 50 km/ora), pe ceata densa si in conditii de carosabil umed, si a facut o depasire neregulamentara. Soferul avea 27 de ani.

Ora 12:30:Circulatia pe Drumul National 2, in zona localitatii Sindrilita, a fost reluata dupa aproape 4 ore de blocaj.

"Au fost evaluate 14 persoane. Din pacate mai sunt pe langa cele 14 persoane evaluate, trei persoane decedate si o persoana care era in cursul descarcerarii de catre pompieri. Cei 14 care au fost evaluati nu prezinta leziuni foarte grave, din ce am inseles. Datele sunt in evolutie. Persoana incarcerata este constienta, dar vom avea date despre starea ei dupa ce va fi scoasa", a declarat Raed Arafat.

Administratia Nationala de Meteologie a emis mai multe atentionari nowcasting cod galben de ceata pentru mai multe judete, inclusiv pentru Ilfov si Bucuresti.