Presedintele Klaus Iohannis participa joi, incepand cu ora 16:00, la dezbaterea "Eliminarea taxei radio-tv - sprijin sau amenintare a misiunii societatilor publice de radio si televiziune?", la Biblioteca Nationala a Romaniei, anunta Administratia Prezidentiala.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Evenimentul este organizat de Asociatia ActiveWatch, cu sprijinul Administratiei Prezidentiale, cu scopul de a asigura un dialog intre seful statului si jurnalisti, reprezentanti ai organizatiilor de media si membri ai societatii civile despre situatia serviciilor publice de radio si televiziune, in special in urma votarii legii privind eliminarea unor taxe si tarife, precum si pentru modificarea si completare unor acte normative, lege care vizeaza si eliminarea taxei radio-tv.

"Legea este in analiza si aici cred ca trebuie sa discutam un pic mai nuantat. In principiu, este bine sa se renunte la unele taxe, este un lucru pe care si eu l-am spus, ca avem, pur si simplu, prea multe taxe. Dar de aici pana la o procedura de ultraurgenta, care nu permite nicio discutie publica, nicio evaluare serioasa, este cale lunga. Despre majoritatea taxelor am putea sa discutam si probabil s-ar gasi solutii sa se renunte la ele. Au ramas doua care, dupa parerea mea, trebuie bine discutate. Este vorba despre taxa radio si taxa tv", declara recent seful statului, cu referire la legea care elimina 102 taxe si la eliminarea taxei radio-tv.