NATO: Sistemul de la Deveselu, compatibil cu Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare. Baza nu va gazdui rachete ofensive, rachetele de interceptare nu sunt incarcate cu focos exploziv
"Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare este un element esential al securitatii euro-atlantice, iar baza de aparare antiracheta a NATO de la Deveselu este complet compatibila cu Tratatul INF. Facilitatea nu va gazdui rachete ofensive. Rachetele de interceptare nu sunt armate cu focos exploziv. Sistemul de rachete balistice de aparare al NATO este defensiv, nu este conceput sau indreptat impotriva Rusiei. Acesta nu reprezinta o amenintare pentru Rusia", arata vineri NATO, intr-un comunicat.
"Un moment nou in evolutia situatiei din Europa este instalarea de elemente antiracheta la baza Deveselu din Romania, iar in perspectiva lansatoare similare antiracheta urmeaza sa fie amplasate in Polonia, asemanatoare cu cele utilizate pe navele marinei americane pentru a lansa rachete de croaziera, cu raza medie de actiune, Tomahawk", a afirmat joi Riabkov.
Moscova percepe instalarea unor astfel de dispozitive pe uscat drept o incalcare directa a Tratatului INF, a subliniat ministrul adjunct de externe de la Moscova.
Reamintim ca miercuri, ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Valeri Kuzmin, a sugerat, in primul interviu acordat dupa preluarea functiei, la TVR, ca sistemul antiracheta de la Deveselu ar putea avea incarcatura nucleara, "asa cum a spus si presedintele nostru", in ciuda evidentelor prezentate atat de SUA, cat si de Romania, ca facilitatea de la Deveselu nu poate adaposti arme nucleare. Kuzmin a reluat astfel teza prezentata acum cateva saptamani de un ziarist bulgar pe Euractiv.com, dezmintita atunci categoric de Romania.
Kuzmin a mai spus ca "principalul pretext pentru amplasarea sistemului, amenintarea nucleara iraniana, nu mai exista. A disparut motivul pentru crearea sistemului" si ca Moscova "nu crede in declaratiile NATO".

Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Imaginea de moment a luptei pentru putere în PNL: Liberalii caută un succesor pentru Orban, dar nu vor un blitzkrieg / Un nume, totuși, este vehiculat
Acest model de lansator de rachete este folosit si pe navele de razboi americane. Acesta poate sa lanseze oricand si rachete de tip TOMAHAWK, acestea fiind arme ofensive ce au fost folosite de SUA in toate razboaiele purtate de acestia in ultimii 20 de ani.
sau ii da foc cu un Zippo?
WTF (cum spun prietenii nostri), de ce sa nu recunoastem, rachetele astea pot fi dotate în loc de un cap cu praf de puşcă, cu un cap reactor nuclear. Şi-atunci să vezi!
Dar avem destui brainwashed care o iau de buna!
exista arme nucleare stationate permanent in Turcia! in coasta Rusiei deja. NATO are numeroase alternative ofensive pentru a lansa arme nucleare daca asta doreste, atat pe mare cat si bombardiere strategice si acestea pot fi plasate in pozitii mult mai avantajoase si mai incomode decat o baza terestra cu pozitie fixa si cunoscuta de toata lumea. baza de la Deveselu nu schimba cu nimic situatia strategica ofensiva din regiune. ce schimba este capabilitatea de protectie a tarilor NATO si este clar ca asta deranjeaza. si daca asta ii incurca pe rusi, probabil ca era nevoie de aceste masuri de securitate suplimentare. cu atat mai bine ca este in functiune.