Reprezentantii E.On Distributie au anuntat intr-un comunicat de presa ca alimentarea cu gaze naturale va fi sistata vineri pe mai multe strazi din municipiul Iasi. Decizia vine in urma exploziei produse la 1 august intr-un bloc din cartierul Copou, in urma careia au murit doi oameni.

Vor ramane fara gaz metan locuitorii de pe strazile aflate in zona deflagratiei de la inceputul saptamanii: Vascauteanu, Aurora, Victor Babes, Macazului, Toma Cozma, Manolescu, Pacurari, Scoalei, Belvedere, Abrahmfi, Pojarniciei, Titu Maiorescu, Aleea Copou, Lt.

Ionescu, Turcu, partial si bulevardul Carol. 'Reluarea serviciului de distributie a gazelor naturale se va efectua treptat, imediat dupa finalizarea acestor lucrari, cel mai probabil incepand cu ora 17,00. Compania noastra solicita consumatorilor sa inchida toate focurile, iar dupa reluarea distributiei gazelor naturale sa supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute. In cazul in care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugati sa anunte imediat dispeceratul de urgenta al E. ON la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (numar gratuit, apelabil din principalele retele de telefonie fixa si mobila) sau 0265.200.928 (numar taxabil cu tarif local din reteaua Telekom si cu tariful operatorului din toate celelalte retele de telefonie)',scrie comunicatul de presa citat de Agerpres.

Ancheta este inca in desfasurare in acest caz si a scos la iveala ca teava de alimentare cu gaze a blocului era fisurata. Potrivit StirileTVR, conducata era noua, dar ar fi fost facuta dintr-un material necorespunzator.

Concluzia va putea fi trasa doar dupa expertiza facuta de cei de la Institutului pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva, INSEMEX - Petrosani care au inceput joi cercetarile la fata locului. Este singurul institut din tara specializat in anchete de acest tip, iar specialistii sai au participat si la ancheta tragediei din Clubul Colectiv.