Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, marti, sa reduca la 20 de zile durata arestarii preventive in cazul celor doi angajati ai firmei israeliene Black Cube, Weiner Ron si Geclowicz David, inculpati in dosarul de hartuire a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, potrivit Agerpres.

Intr-o declaratie acordata publicatiei The Times of Israel, firma Black Cube a salutat decizia justitiei si a subliniat ca activitatile sale in Romania au fost efectuate cu permisiunea autoritatilor de la Bucuresti.

"Nu exista niciun dubiu ca Black Cube a actionat in Romania in concordanta cu legea, cu autorizatia si permisiunea de la cel mai inalt nivel", a citat publicatia amintita. "Vom lua toate masurile necesare pentru a-i aduce acasa pe Ron si David', a mai scris firma israeliana referindu-se la cei doi angajati ai sai, Ron Weiner si David Gelcowicz.

Acestia au fost retinuti pe 3 aprilie de procurorii DIICOT, ei fiind arestati in aceeasi zi pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti. Ulterior, cei doi israelieni au facut contestatie la Curtea de Apel Bucuresti.

CAB a admis contestatiile celor doi israelieni si le-a redus de la 30 de zile la 20 de zile (3 aprilie - 22 aprilie) perioada in care vor sta in arest preventiv, decizia fiind definitiva.