Actualizat acum

(P) VIDEO Care sunt beneficiile purificatoarelor pentru apa ZEPTER in profilaxia anumitor afectiuni? Dana Voicu, Brand Director Home Care Zepter Romania, a discutat online cu cititorii

de     Smile Media
Luni, 21 martie 2016, 10:49 Actualitate | Esenţial

Dana Voicu
Foto: Zepter
Purificatoarele de apa Zepter -mijlocul de prevenire perfect pentru prevenirea bolilor provocate de apa pe care o consumam. Specialistul Dana Voicu, brand director home care Zepter Romania,a discutat despre pericolul crescut asupra sanatatii in cazul consumului de apa neconforma in cadrul intalnirii online de marti, 22 martie.

 • Intalnirea online s-a incheiat. Invitatul va reveni cu raspunsuri la toate intrebarile adresate.
De Ziua Mondiala a Apei, ZEPTER continua misiunea sa pentru sanatate printr-o ampla campanie de informare si atentioneaza populatia cu privire la pericolul crescut asupra sanatatii  in cazul consumului de apa microbiologic impura -poluata, infestata sau contaminata.

Afla care sunt dezavantajele (nestiute) ale metodelor traditionale de acces la apa pura si descopera beneficiile sistemelor ZEPTER de purificare a apei in profilaxia unor boli grave care afecteza populatia.

Purificator de apa ZepterCONCURS

ZEPTER organizeaza un concurs pentru cititori. Toti cei care pun intrebari relevante, pe tema intalnirii online, in formularul de comentarii de mai jos, vor castiga un TDS metru, instrument ce determina continutul combinat al tuturor substantelor solide dizolvate in apa si  cu ajutorul carora poti singur sa-ti verifici calitatea apei pe care o consumi.

Vezi regulamentul concursului aici


TDS metruInterviul integral11620 vizualizari

 • Diferente (Luni, 21 martie 2016, 10:59)

  Sebastian [anonim]

  Prin ce difera un purificator Zepter de alte produse de pe piata? De exemplu aparatele de filtrare fixe sau canile de filtrare?

  Va multumesc!
  • Raspuns (Marţi, 22 martie 2016, 12:09)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Sebastian

   Majoritatea solutiilor de pe piata o reprezinta filtrele mecanice, acestea fiind si cele mai accesibile ca pret si, de aceea, atractive pentru consumator. Filtrele mecanice au, insa, eficienta partiala de filtrare, avand capacitatea de a retine numai impuritatile de natura fizica (tip rugina, sedimente).

   Spre deosebire de filtrele mecanice, sistemele Zepter inglobeaza membrana de osmoza inversa, cel mai eficient filtru existent in prezent, ce asigura o purificare a apei la nivel molecular, avand o eficienta sporita (96%, in medie) de retinere, pe langa impuritatile fizice, si a celor de natura chimica, microbiologica (tip bacterii, virusuri, paraziti), pesticide, metale grele, clor si compusii acestuia.

   Produsele consumabile ale filtrelor mecanice necesita o frecventa mare de inlocuire (la 1-2 luni), generand astfel costuri semnificative de intretinere in timp. Sistemul Zepter de purificare a apei AqueenaPro este echipat cu un sistem special ce monitorizeaza al filtrelor consumabile si este prevazut cu un display electronic ce afiseaza in timp real starea acestor filtre incorporate, atentionand vizual si auditiv asupra necesitatii inlocuirii acestora; frecventa de inlocuire este calculata in functie de calitatea apei de la sursa si consumul real zilnic de apa purificata.
 • verificare parametri apa (Luni, 21 martie 2016, 11:10)

  Martinezu [utilizator]

  Am vrut sa imi verific apa intr-unul din laboratoarele existente. Mi s-au trimis niste liste interminabile cu diversi parametri: chimici, biologici, fizici, etc etc etc.
  Fiecare domeniu avea propria lui lista.
  Tu, ca si nespecialist ar trebui sa alegi din listele alea ce anume vrei sa verifici.
  Intrebarea este ce ar trebui sa cer pentru o minima siguranta in calitatea apei ?
  Ce parametri masoara " TDS " ul dvs, si cum se interpreteaza acesti parametri? E genul de raspuns Potabila/Nepotabila sau e mai complicat?
  Care este pretul aparatului si al filtrului dvs.
  • Raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 18:38)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Martinezu

   Parametrii si valorile concentratiilor maxime admise sunt specificati in Legea nr 458/2002 ce reglementeaza calitatea apei potabile (neactualizata, semnificativ, de 14 ani, decat o singura data): parametri microbiologici (parametru / unitate de masura): Escherichia coli (E. coli)/100 ml, Enterococi (Streptococi fecali)/100 ml
   parametri chimici: Nitrati (mg/l), Nitriti (mg/l), Arsen (µg/l), Fluor (mg/l), Mercur (µg/l), Plumb µg/l), Pesticide (µg/l), Trihalometani (µg/l)
   parametri indicatori: Aluminiu (µg/l), Miros, Numar de colonii la 22°C/ml, pH, Sodiu (mg/l), Turbiditate (UNT), Conductivitate, Duritate totala (grade germane, Numar de colonii la 22ºC/ml.

   TDS metrul este un instrument ce masoara continutul combinat al tuturor substantelor solide dizolvate in apa. Un reprezentant Zepter va poate oferi asistenta in utilizarea optima a TDS metrului.

   Pentru informatii legate de oferta noastra comerciala actuala, ce include promotii destinate Zilei Mondiale a Apei, va rugam sa ne contactati la adresele homecare@zepter.ro sau market@zepter.ro
 • consumabile (Luni, 21 martie 2016, 11:11)

  cvi [utilizator]

  Buna ziua,

  As vrea sa luam un exmplu practic: instalarea unui AqueenaPro intr-un apartament, in Bucuresti.
  La un consum de apa de 6-8l/zi, la cat timp voi schimba filtrele si ce filtre/alte consumabile se vor schimba?

  Va multumesc
  • Raspuns (Marţi, 22 martie 2016, 12:11)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui cvi

   AqueenaPro are o capacitate zilnica maxima de purificare a apei (= productivitate) de 378 litri de apa purificata. Sistemul este echipat cu un sistem special ce monitorizeaza al filtrelor consumabile si este prevazut cu un display electronic ce afiseaza in timp real starea acestor filtre incorporate, atentionand vizual si auditiv asupra necesitatii inlocuirii acestora; frecventa de inlocuire este calculata in functie de calitatea apei de la sursa si consumul real zilnic de apa purificata. Pentru nivelul de consum zilnic indicat de dvs. (de sub 10 litri de apa purificata zilnic), frecventa de inlocuire a celor 3 prefiltre AqueenaPro va fi de minim 6 luni de zile, iar cea membranei de osmoza inversa si a postfiltrului de carbon activ cu nuca de cocos de min 12 luni de zile.
 • calamitati naturale (Luni, 21 martie 2016, 11:28)

  stefan [anonim]

  va salut! in caz de calamitati naturale cum ar fi inundatii, cutremurile de pamant s.a. se poate folosi? stim cu toti cat de greu e sa-ti procuri apa potabila in caz de vreo nenorocire, Doamne pazeste!
  • Raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 18:38)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui stefan

   Buna ziua, solutia AqueenaPro de purificare se preteaza a fi folosita optim in zone unde continutul combinat al tuturor substantelor solide dizolvate in apa este de pana la 2.000 mg/litru. Pentru detalii legate de eficienta in cazurile mentionate de dvs va rugam sa ne contactati la adresele homecare@zepter.ro sau market@zepter.ro.
 • calitate apa (Luni, 21 martie 2016, 11:34)

  Liliana [anonim]

  cat de mult difera calitatea apei "de robinet" din Bucuresti la utilizarea purificatorului versus neutilizarea lui? (comparative inainte/dupa)

  Multumesc!
  • Raspuns (Marţi, 22 martie 2016, 12:12)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Liliana

   Sistemele Zepter de purificare a apei au o performanta, respectiv o eficienta medie demonstrata de retinere a diverselor tipuri de substante din apa de la sursa de 96%. Ex: Numar total germeni (NTG) 72h@22°C: >99%; Numar total germeni (NTG) 24h@37°C: >99%; Clor: >97%; Nitrati: >91%; Nitriti >93%; Plumb (dizolvat): >95%; Arsen (dizolvat): >99%; Mercur (dizolvat): > 98%. Acestea sunt numai cateva exemple, buletinele complete de analiza microbiologica si chimica ce confirma acesti parametri putand fi consultate la sediul firmei noastre. Analizele au fost efectuate de reteaua de laboratoare de testare SGS si UE - Drinking Water & Environment Laboratory Ekolabs (Polonia). De asemenea, clientii Zepter ce beneficiaza de una dintre solutiile noastre de purificare a apei ne-au pus la dispozitie copii dupa buletinele de analiza microbiologica a esantioanelor de apa de la sursa (reteaua municipala de alimentare cu apa sau alte surse – apa de put, fantana) versus apa purificata, iar rezultatele au fost confirmate.
 • purificator-consumabile,solutii instalare (Luni, 21 martie 2016, 11:56)

  OviR [utilizator]

  As avea si eu cateva intrebari.
  Ce consumabile sunt necesare pentru ca sistemul să funcţioneze?
  Cine va schimba periodic filtrele?
  Ce soluţii oferiţi pentru locuinţele unde sursa de apă este puţul sau fântâna?
  Va multumesc.
  • Raspuns (Marţi, 22 martie 2016, 12:12)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui OviR

   Sistemul de purificare a apei AqueenaPro beneficiaza de 5 trepte de purificare, respectiv este prevazut cu 5 filtre consumabile:

   3 prefiltre:

   a. Prima bariera - prefiltru de 5 microni, ce elimina sedimentele mai mari de 5 microni (rugina, nisip, alte impuritati solide)
   b. A doua bariera - prefiltru cu granule din carbon activ (absoarbe clorul liber, materia organica, coloratia)
   c. A treia bariera - prefiltru 1 micron (elimina microparticulule de tipul materiilor solide in suspensie si impuritatile organice)

   A patra si cea mai puternica bariera - membrana de osmoza inversa (elimina bacterii, virusuri, paraziti, nitrati, sulfati, cloruri, metale grele, pesticide)

   Bariera finala - postfiltru din carbon activ cu nuca de cocos (elimina eventualele substante gazoase ramase)

   Echipa de operatori de service agreati Zepter furnizeaza atat servicii de montare a sistemelor Zepter de purificare a apei, cat si servicii de inlocuire a filtrelor consumabile in perioada de garantie si post-garantie.
 • Alte componente apa (Luni, 21 martie 2016, 12:00)

  Delicatu [utilizator]

  Buna ziua. Va rog sa imi spuneti ce se intampla, dupa purificare, cu Calciul, Magneziul si alte elemente care sunt totusi necesare?
  Ce se intampla daca o analiza pentru apa dintr-o fantana arata ca aceasta contine nitriti (Poate fi bauta utilizand aparatul?)

  De asemenea, ca tot este in tema, cum ramane cu parametrul NTG.
  • Raspuns (Marţi, 22 martie 2016, 12:24)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Delicatu

   Niciun sistem de purificare cu osmoza inversa nu are capacitatea de a retine numai anumite tipuri de susbstante din apa si de a permite trecerea altora. In consecinta, eficienta de retinere a Calciului si Magneziului din apa de la sursa este de aproximativ 97% in cazul sistemelor Zepter. Orice medic endocrinolog sau nutritionist va confirma faptul ca substantele minerale din apa nu sunt atat de benefice organismului, ele fiind de natura anorganica - nu se elimina, ci se depun in interiorul organismului, formand, de exemplu calculi renali. Mineralele benefice organismului sunt cele organice ce se regasesc in fructele si legumele crude sau preparate termic la temperaturi mai scazute.

   Sistemul AqueenaPro are o eficienta de 93% in retinerea nitritilor din apa de la sursa. Referitor la NTG, va rog sa urmariti raspunsul dat doamnei Liliana.
 • Intrebari (Luni, 21 martie 2016, 12:12)

  Irina Zgura [anonim]

  Buna ziua!

  Care sunt cele mai importante boli provocate de o apa neconforma? S-a dovedit ca apa filtrata cu ajutorul sistemelor Aqueena ajuta la prevenirea unor astfel de boli? Aveti studii clinice in acest sens?
  Multumesc frumos.
  • Raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 18:41)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Irina Zgura

   In functie de cauzele neconformitatii apei, se inregistreaza diverse afectiuni, astfel:
   - poluare cu microorganisme (bacterii, virusuri, paraziti): hepatita A, meningita, diaree, paralizie, dizenterie, febra tifoida;
   - poluare / intoxicatie cu plumb: afectiuni cerebrale, deteriorarea sistemului nervos, hipertensiune, afectiuni cardiace, afectiuni digestive, anemie;
   - poluare cu arsen: modificari ale sistemelor nervos central, digestiv si respirator; afectiuni dermatologice; pierderea apetitului;
   - poluare cu mercur: afectiuni cardiace, afectiuni ale tractului urinar, dermatite, eczeme, calvitie;
   - poluare cu cadmiu: afectiuni renale, cancer;
   - poluare cu pesticide: afectiuni ale sistemului nervos central, afectiuni hepatice, cancer;
   - poluare cu nitrati: risc major de aparitie a methemoglobinemiei (“sindromul copilului albastru”), risc major de deces;
   - continut ridicat de sodiu in apa: hipertensiune, afectiuni cardiovasculare etc.

   Acestea sunt specificate, cu statistici ale incidentelor la nivel mondial, pe web site-ul Organizatiei Mondiale a Sanatatii www.who.int

   Prin eficienta medie de 96% de retinere a diverselor tipuri de substante din apa (inclusiv cele enumerate mai sus), sistemele Zepter de purificare ofera o calitate a apei ce ajuta la prevenirea afectiunilor mentionate.
 • Calcar (Luni, 21 martie 2016, 12:14)

  Adrian F. [anonim]

  Buna ziua,

  Am un foraj de apa la aproximativ 50m intr-o zona calcaroasa. Cat de nociv este calcarul pentru corp?

  Multumesc.
  • Raspuns (Marţi, 22 martie 2016, 12:26)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adrian F.

   Calcarul reprezinta depozite de saruri minerale - Calciu si Magneziu, cele existente in apa de consum fiind anorganice se depun in organism determinand afectiuni precum colica renala.
 • Informatie Osmoza (Luni, 21 martie 2016, 12:19)

  Rujoiu Marian [anonim]

  Buna ziua.In procesul de osmoza se mentine ph normal al apei ? Va multumesc ! Este acest procedeu de filtrare al apei indicat si pentru cei cu afectiuni cardiace ?
  • Raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 18:42)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Rujoiu Marian

   Diferentele intre pH-ul apei de la sursa, ce alimenteaza sistemul de purificare, si pH-ul apei purificate rezultate sunt nesemnificative. Important este nivelul pH-ului apei de la sursa. Pe web site-ul furnizorului dvs. de servicii publice de apa veti gasi declarata valoarea pH-ului, pe care o puteti verifica prin testare. Zilnic se consuma alimente si bauturi a caror valoare a pH-ului este mult mai redusa (carne, bauturi acidulate, cafea etc.). Nivelul pH al alimentelor si lichidelor consumate se schimba imediat ce acestea patrund in organismul uman. Corpul nostru regleaza nivelul pH-ului intregului organism pentru a il echilibra, neutralizand orice aliment sau lichid ingerat pentru a obtine pH neutru.
 • Informatie Osmoza (Luni, 21 martie 2016, 12:30)

  Rujoiu Marian [anonim]

  Buna ziua.Apa filtrata folosind procedeul de osmoza , pastreaza pH ?
 • Apa alcalina - apa acida (Luni, 21 martie 2016, 12:43)

  Opris Nicolae [anonim]

  1) Care apa este mai sanatoasa pentru baut: cea alcalina sau cea acida (presupunand ca cea de care dispunem nu este neutra)?
  2) Cum se face alimentarea purificatorului Zepter cu apa? Prin furtun, prin turnare, folosind un recipient anexa?
 • /// (Luni, 21 martie 2016, 13:12)

  Razvan Iancu [anonim]

  filtreaza si nitritii/nitratii?
  • Raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 18:43)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Razvan Iancu

   Sistemele Zepter de purificare a apei au o eficienta de peste 91% in retinerea nitratilor si peste 93% in retinerea nitritilor, conform rezultatelor analizelor microbiologice terte efectuate la nivel international si local si a celor efectuate de clientii ce beneficiaza de aceste sisteme si care confirma performantele solutiilor Zepter.
 • Informatie apa potabila (Luni, 21 martie 2016, 13:21)

  Aventurier [utilizator]

  Buna ziua,

  1.Cat de necesara este folosirea unui filtru de apa in mediul urban? De exemplu in orasul unde locuiesc autoritatile au investit intr-un sistem de filtrare eficient si apa este analizata inainte de a fi livrata.
  2. Care este diferenta intre filtrele gen carafa cu cartus si un filtru Zepter ?
  • Raspuns (Marţi, 22 martie 2016, 12:29)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Aventurier

   1. Va rugam vedeti diferenta intre filtrele mecanice si sistemele de purificare mentionate in unul dintre raspunsurile enuntate mai sus.

   2. La fel, mai sus gasiti raspunsul la intrebarea dvs. (la primul raspuns - domnul Sebastian).
  • Raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 18:43)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Aventurier

   1. Trebuie sa aflati tipul de solutie de filtrare utilizat, respectiv ce tipuri de substante continute in apa retine – este vorba de o filtrare mecanica sau de una si chimica si microbiologica? De asemenea, trebuie sa luati in considerare starea instalatiei de distributie a apei – chiar daca apa intruneste parametrii optimi de calitate inainte de a fi livrata, starea conductelor de alimentare influenteaza decisiv calitatea apei.

   2. Va rog sa consultati raspunsul de mai sus adresat domnului Sebastian.
 • apa (Luni, 21 martie 2016, 13:56)

  Thea [anonim]

  Cum e cu absorbtia mineralele anorganice vs organice? Fiecare se sustine foarte bine! Noi ne acidifiem tot mai mult in n feluri, toxine sunt mereu in jurul nostru, poluare, stres etc. deci as intelege ca ar fi bine sa bem apa macar putin alcalina 8,5 ph! nu?
 • Fluor apa (Luni, 21 martie 2016, 13:57)

  PavelSiNuAltii [utilizator]

  Buna ziua,

  Sunt multe dispute in ceea ce priveste prezenta Fluorului in apa potabila. Care este pozitia domneavoastra si in ce masura adreseaza aparatul Zepter prezenta Fluorului in apa de la robinet?

  Multumesc
 • Purificator EDEL Waser PWC - 670 (Luni, 21 martie 2016, 14:09)

  Alexandru [anonim]

  Detin Purificatorul EDEL Waser PWC - 670, care se alimenteaza direct de la teava de apa rece a blocului prin intermediul unui robinet si a doua furtunase, si care este excelent. Aceste furtunase cand trebuiesc schimbate, au o perioada de utilizare? Am o retinere in sensul ca acestea s-ar putea perfora prin utilizare indelungata si inunda locuinta..
  Multumesc.
  Alexandru
  • Raspuns (Marţi, 22 martie 2016, 12:31)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandru

   Va multumim pentru calitatea dvs de client Zepter si va felicitam pentru investitia pe care ati realizat-o in sanatatea familiei dvs. Singurele componente ale sistemului Edel Wasser de purificare a apei ce necesita inlocuire periodica, conform recomandarilor incluse in manualul de instructiuni, sunt filtrele consumabile. Furtunele pentru alimentarea cu apa (conectat la conducta de alimentare cu apa rece), respectiv de evacuare (conectat la conducta de canalizare) nu necesita inlocuire, in conditiile unei utilizari optime a sistemului de purificare. Cu ocazia inlocuirii filtrelor consumabile, puteti solicita operatorului de service sa efectueze o verificare a acestora, pentru un grad suplimentar de siguranta.
 • Firma si pretul fac diferenta sau si calitatea.. (Luni, 21 martie 2016, 14:15)

  David [anonim]

  Am aflat intamplator, prin intermediul unei scurte prezentari despre existenta acestor aparate. As vrea sa stiu de ce ar trebui sa optez pentru un aparat comercializat de ZEPTER si nu pentru un altul de la o alta firma. Care sunt avantajele/dezavantajele, calitate/pret. O a doua intrebare. Daca optez pentru un aparat comercializat de ZEPTER pt care ar trebui sa optez aband in vedere ca ambele fac acelasi lucru, purifica apa...numai diefrenta de pret intre cele doua fiind de aproape 400 euro la pretul de achizitie. Va multumesc anticipat.
  • Raspuns (Marţi, 22 martie 2016, 12:41)

   Dana Voicu [hotnews.ro] i-a raspuns lui David

   Principalele avantaje ale sistemului de purificare AqueenaPro fata de alte sisteme cu osmoza inversa de pe piata sunt:

   A. Economiile generate in termeni de:

   - rata de recuperare (cati litri de apa de la sursa sunt necesari pentru obtinerea unui litru de apa purificata) 42% cea mai mare rata de recuperare de pe piata;
   - productivitate, respectiv capacitatea maxima zilnica de purificare: 387 litri apa purificata pe zi;
   - costuri reduse anuale de intretinere determinate de pretul si frecventa de inlocuire a consumabilelor, costurile de montaj si service regulat;
   - consumul de energie electrica: extrem de redus - 25 watti (in standby produsul consuma numai 0,7 watti);
   - perioada redusa de amortizare a investitiei;
   - perioada extinsa a garantiei de 3 ani de zile.

   B. Existenta documentelor oficiale care atesta eficienta de retinere a diverselor tipuri de impuritati din apa de catre sistemele Zepter

   - certificare performatelor produselor pe baza analizelor microbiologice realizate de retea europeana idependenta de laboratoare de analize.

   C. Conformitatea cu reglementarile stricte ale UE pentru apa potabila.

   D. Renumele si stabilitatea pe piata ale producatorului care sa asigure atat produse de calitate cat si filtre consumabile si piese de schimb pe termen lung.
 • Apa robinet Bucuresti (Luni, 21 martie 2016, 14:18)

  andreiu [utilizator]

  Buna ziua,

  1. "poti singur sa-ti verifici calitatea apei pe care o consumi."
  TDS metru masoara substantele solide in apa.
  O apa bogata in minerale va avea un TDS mare. Apa de ploaie are un TDS atat de mic incat unii spun ca nu e potabila.
  Ce decizii ar trebui sa luam pe baza acestui rezultat TDS fata de apa pe care o consumam in momentul actual ?

  2. "-mijlocul de prevenire perfect pentru prevenirea bolilor provocate de apa pe care o consumam. "
  In ultimi 3-5 ani in Bucuresti : care au fost cele mai frecvente 3 boli si ce incidenta au avut printre consumatorii de apa de la robinet din Bucuresti ?


  Multumesc.
 • intrebare (Luni, 21 martie 2016, 14:19)

  marius [anonim]

  Se stie ca functie de ph din apa exista 5 clasificari mari a apei si anume apa cu ph 11 si peste , ph8-10 , ph 7 , ph 6-4, ph 2,7 si sub.Purificatorul de apa zepter are posibilitatea sa faca apa de mai multe tipuri,functie de ph?Sau apa rezultata este de un singur ph?Si daca da care este acesta?
  Va multumesc!
 • Filtru apa Zepter (Luni, 21 martie 2016, 14:27)

  Maleanu Mihai [anonim]

  Filtrele de apa Zepter functioneaza pe baza procesului de osmoza inversa. Prin acest procedeu se elimina o serie de impuritati, dar si o serie de minerale necesare organismului, rezultand o apa fara proprietati organoleptice. Ce efect are eliminarea acestor minerale asupra organismului uman? Ar trebui sa adaugam un supliment de sare in apa filtrara pentru a compensa aceste minerale?

  Care sunt valorile totalului de substante solide dizolvate la litru de apa folosind filtrul Zepter, comparativ cu apa de la robinet sau cu diverse sortimente de apa plata de piata.
 • pH dupa filtrare (Luni, 21 martie 2016, 14:32)

  Liviu Paduroiu [anonim]

  Buna ziua,

  Ma intereseaza sa stiu cum este afectat pH-ul apei dupa filtrarea cu aparatul Zepter si daca are optiunea de a furniza apa alcalina (fie prin adaugarea unui echipament aditional, fie prin adaugarea de substante cu proprietatile necesare).
  Multumesc
 • Mentenanta (Luni, 21 martie 2016, 14:42)

  Dimulescu Alexandru [anonim]

  Buna ziua,
  Ce se intampla cu filtrele aparatului daca lipsesc 1 luna de acasa si aparatul nu este folosit? Trebuiesc schimbate?
 • beneficii (Luni, 21 martie 2016, 15:06)

  David27 [utilizator]

  Care sunt "beneficiile sistemelor ZEPTER de purificare a apei in profilaxia unor boli grave care afecteza populatia", avand in vedere ca apa ce rezulta dupa filtrare este saraca, printre altele, in minerale. Care este PH-ul apei dupa filtrare. La ce boli grave va referiti. Puteti sa enumerate cel putin 2 dintre ele? Care sunt criteriile pe care le-ati luat in calcul in mentionarea acetor "boli grave", avand in vedere paleta tot mai larga si patologia acestora. Va multumesc.
 • intrebare (Luni, 21 martie 2016, 15:09)

  mariusdanro [utilizator]

  Se stie ca functie de ph din apa exista 5 clasificari mari a apei si anume apa cu ph 11 si peste , ph8-10 , ph 7 , ph 6-4, ph 2,7 si sub.Purificatorul de apa zepter are posibilitatea sa faca apa de mai multe tipuri,functie de ph?Sau apa rezultata este de un singur ph?Si daca da care este acesta?Pretul consumabilelor care este si la cit timp trebuie schimbate?
  Va multumesc!
 • Ce apa bem?? (Luni, 21 martie 2016, 15:11)

  Mihnea Dan [anonim]

  Interesanta expunearea dv. Ma intreb oare cum poate fi benefica o apa care este deposedata de tot, inclusiv de ce are bun in ea? Este adevarat ca apa trecuta prin orice sistem de osmoza inversa este lipsita de minerale, practic este o apa "moarta", gen apa distilata. Si, in plus este si cu un pH acid, in jur de 6 - 6,5. Apoi parametrul masurat cu TDS-ul (ppm), ce arata o cifra anume, indica faptul ca in acea apa sunt minerale si oligoelemente, cca 80% din ppm din apa este formata din aceste elemente. La nivel mondial sunt multe institute care cerceteaza despre calitatea apei de baut. Concluzia lor este ca cea mai buna apa, este o apa de sursa (de chiuveta) dar foarte bine filtrata, NU TRECUTA PRIN OZMOZA INVERSA.
 • intrebare (Luni, 21 martie 2016, 15:53)

  TOPOLICEANU [anonim]

  cat de eficienta ar fi purificatorul zepter pentru apa direct din put,stiind ca este nefiltrata la iesire,am vreo garantie ca va rezista pe termen lung?multumesc.
 • concurs zepter (Luni, 21 martie 2016, 15:53)

  NIcoleta Sepi [anonim]

  Buna ziua!
  Ce metoda de filtare se foloseste? Daca este osmoza, atunci va rog sa ne informati din ce este fabricat filtrul(sau membrana). Am inteles ca, cel mai performant filtru ar fi cel de carbune compact care opreste microparticule de dimensiuni intre 0,3 - 3 microni. Are in dotare si lampa UV? Multumesc!
 • Modalitatea de consumare a apei purificate (Luni, 21 martie 2016, 16:44)

  Alexandra [anonim]

  Buna ziua,

  Iau in considerare de ceva vreme montarea unui purificator pentru imbunatatirea starii de sanatate, intrucat sufar de o boala a tiroidei care inteleg sa este sensibil legata de calitatea apei consumate. Am cunostinte care m-au indrumat spre alegerea produsului dvs., insa as vrea sa cunosc cateva detalii asupra corectei cosuumari a unei astfel de ape.

  Intrebarile mele legate de utilizarea apei purificate sunt urmatoarele:

  1) este in regula sa se consume doar apa purificata sau trebuie combinata cu apa ionizata, in vederea preluarii de minerale in mod optim consumului uman?

  2) beneficiile apei purificate se resimt suficient prin cosumarea acesteia sau este necesar sa se foloseasca inclusiv la spalarea alimentelor, clatirea vaselor ori chiar spalarea corpului?

  3) in continuarea ultimului aspect semnalat la intrebarea nr. 2, este fezabila montarea unui purificator la baie, iar nu doar la bucatarie?

  Multumesc, astept cu interes raspunsurile dvs.
 • purificare apa (Luni, 21 martie 2016, 17:33)

  alex [anonim]

  Buna ziua,

  Cum rezolva produsul dvs urmatoarele probleme ale apei: duritate, nitrati, nitriti, bacterii?

  Ce capacitate de filtrare are?

  Care sunt costurile de utilizare?

  Apa purificata trebuie remineralizata?

  Mltumesc
 • apa (Luni, 21 martie 2016, 17:33)

  ionita elena [anonim]

  suntem bombardati zilnic cu stiri referitoare la calitatea apei. cum deosebim o stire referitoare la beneficiile reale pe care trebuie sa le urmarim fata de stirile 'bomba' care atrag cititori? de cele mai multe ori nu avem cunostintele tehnice necesare care sa ne ghideze, insa ar trebui sa stim macar principiile generale
 • Costuri (Luni, 21 martie 2016, 17:44)

  andreiu [utilizator]

  Ma intereseaza costurile de intretinere ale acestui aparat:
  In conditiile unei familii de 4 pers care consuma 15 l pe zi (baut si preparat mancare) = 450 l / luna

  Cost lunar (medie pe an) = ?
  Cost pe litru (medie pe an)= ?
 • Intrebari pt Concurs (Luni, 21 martie 2016, 17:48)

  Sorin [anonim]

  Buna ziua!
  Familia mea si-a cumparat un aparat Zepter de circa 3-4 ani, si suntem foarte multumiti de el! Aparatul merge perfect, apa este buna si limpede la gust, intervalul de schimbare al filtrele este rezonabil si pretul inlocuirii lor este acceptabil.
  Singurul lucru care ne mai lipseste este un aparat de masurare a calitatii apei, pe care taica-meu ma tot roaga sa-l cumpar din Bucuresti... Asa ca acest concurs reprezinta pt noi o oportunitate de a ne completa toate facilitatile pe care le avem de la firma dumneavoastra.
  Va multumim!

  Intrebari pt concurs:
  1) As vrea sa stiu ce Ph are apa rezultata in urma filtrarii Zepter
  2) Ce conditii trebuie indeplinite pt a deveni reprezentant de vanzari Zepter.
  Multumesc!
 • Comparatie inainte-dupa (Luni, 21 martie 2016, 17:49)

  andreiu [utilizator]

  Se poate sa ne aratati doua buletine de analize OFICIALE pentru apa de la robinet Bucuresti:

  Inainte: Analiza Apa de robinet
  Dupa: Analiza Apa de robinet filtrata cu acest dispozitiv zepter
 • Purificator de apa (Luni, 21 martie 2016, 18:00)

  Xenia112 [anonim]

  Buna ziua,
  Dupa ce microorganismele contaminante din apa sunt retinute de filtru, ce se intampla cu ele? Sunt retinute doar fizic si apa continua sa "treaca" peste ele sau sunt si distruse? Daca da, prin ce metoda? Daca sunt annihilate, raman in continuare in filtru prin acumulare, iar apa trece peste ele?
  Multumesc.
 • gxgyana (Luni, 21 martie 2016, 18:47)

  Anghel Georgiana Steliana [anonim]

  Prin ce se diferentiaza un purificator Zepter de alte produse de pe piata? O zi buna!
 • filtru apa (Luni, 21 martie 2016, 18:47)

  trifan laurentiu [anonim]

  se poate folosi pentru purificarea apei la ambarcatiuni
 • Fiabilitate (Luni, 21 martie 2016, 19:24)

  Dindamaroaia [anonim]

  Buna seara,
  As dori sa aflu care este durata de exploatare a purificatorului in conditiile in care furnizarea apei in blocurile de locuinte este oprita destul de des pentru reparatii la instalatii , iar la reluare lichidul care ar trebui sa fie incolor, inodor si insipid este doar noroi diluat mai mult sau mai putin.
  A fost testat purificatorul Dvs. in asemenea conditi?
  Va multumesc
 • Costuri de operare in timp (Luni, 21 martie 2016, 19:42)

  Mielu007 [utilizator]

  Buna ziua,

  Care este planul de mentenanta si bugetul necesar pentru o exploatare normala intr-un an, la un consum domestic mediu?

  Multumesc
 • Citeva intrebari (Luni, 21 martie 2016, 20:28)

  Mihaela [anonim]

  Buna seara. Purificatorul poate fi folosit si in cazul unei fintini, in curte? Cum se procedeaza in acest caz?
  La cit s-ar ridica lunar sau trimestrial costurile( curent, consumabile,etc?)
  Are un termen de valabilitate? In cazul unei defectiuni cum se procedeaza?
  Apa isi schimba radical gustul folosind acest aparat?
 • Apa fantana (Luni, 21 martie 2016, 20:30)

  Narcisa [anonim]

  Buna ziua, in conditiile in care avem o fantana in curte, dar pe care nu o folosim decat pentru stropit gradina, va rog sa imi spuneti daca se poate instala in mod sigur filtrul de apa comercializat de firma Dvs. (apa este trasa din fantana cu o pompa electrica pe un furtun care cred ca ar permite montarea filtrului)
  Va multumesc
 • tratare apa retea ApaNova (Luni, 21 martie 2016, 20:52)

  Liviu N [anonim]

  Buna ziua,

  Sunt in cautarea unui sistem de "imbunatatire" a calitatii apei de la robinet pentru a renunta la apa imbuteliata.
  - Purificatorul prezentat de dumenavoastra "elimina" clorul/aluminiu si alte elemente prezente in apa de retea? Poate fi utilizat pentru uz casic regulat?
  - Si deasemenea care ar fi avantajele folosirii purificatorului zepter versus "cana cu filtru"?
  - Si cel mai important care sunt costurile de exploatare?
 • Costuri utilizare (Luni, 21 martie 2016, 22:03)

  Gabriel8 [utilizator]

  1. Care sunt costurile pentru un litru de apa filtrat? Detaliere: pretul unui filtru consumabil, cantitatea de apa filtrata, perioada de timp recomandata de inlocuire consumabile.

  2. Ce pret are aparatul?
 • scandal apa comert (Luni, 21 martie 2016, 22:15)

  andreiu [utilizator]

  Mi-e f greu sa cred ca este doar o coincidenta reclama dumneavoastra de pe hotnews cu agitatia din ultimele zile despre ceva nereguli gasite la cateva sortimente de apa de masa din comert.
  Ati ales intentionat acest moment pentru a va face mai multa reclama ?
 • Cateva intrebari: (Luni, 21 martie 2016, 22:18)

  DaniD [utilizator]

  1. Cum ati masurat beneficiile purificatorului Zepter in profilaxia anumitor afectiuni?

  2. Care sunt costurile achizitiei si intretinerii unui purificator Zepter pentru o gospodarie de o familie cu 3-4 persoane?

  Multumesc!
 • Evoluție în timp (Luni, 21 martie 2016, 22:22)

  Lucia B [anonim]

  Bună ziua,

  Cum se modifică în timp calitatea apei filtrate de purificatorul Zepter? Este aceeași eficiență și după 2 ani de utilizare?

  Cât de frecvent ar trebui schimbat?

  Mulțumesc.
 • Modernizare? (Luni, 21 martie 2016, 22:59)

  ana-pat [utilizator]

  Buna seara,
  Am un astfel de fitru de citiva ani si sunt multumit in general. Am 3 intrebari .1. Modelul pe care il promovati anul acesta a fost modernizat ? 2. Care sunt costurile actuale : achizitie si intretinere casnica ? 3.Cite aparate de purificat apa au fost donate unor scoli, gradinite sau spitale de stat ?
 • pH-ul apei filtrate (Marţi, 22 martie 2016, 7:04)

  Ariton Liliana [anonim]

  Buna ,va rog sa-mi raspundeti daca prin fitrare cu purificatorul ZEPTER apa poate deveni alcalina ,cu un pH de 8,8 ; multumesc !
 • reprezentata zonala (Marţi, 22 martie 2016, 7:13)

  Csata [anonim]

  Va rog,schema de functionare si costuriile pentru o familie de 4 persoane. Multumesc
 • apa filtrata (Marţi, 22 martie 2016, 7:44)

  Adrian [anonim]

  Care este procentul de reducere a substantelor periculoase dupa filtrarea cu un filtru Edel Wasser?
 • Concurs (Marţi, 22 martie 2016, 7:52)

  cath [utilizator]

  Buna ziua

  1.Care sunt modalitatile concrete de filtrare prin care sistemele Zepter identifica si neutralizeaza contaminantii existenti in apa?
  2.Sunt aceste modalitati rezultatul unei activitati de cercetare?
 • apa potabila (Marţi, 22 martie 2016, 7:59)

  cristian [anonim]

  daca departamentul apei filtrate Zepter ,se gandeste serios la o propunere de filtrare pentru companiile locale de apa ,intrucat sunt foarte multi oameni care ar beneficia de acest sistem de filtrare la nivel de comunitate.?
 • Calitatea apei filtrate concurs ZEPTER (Marţi, 22 martie 2016, 8:29)

  Loghin Benonia [anonim]

  Ce parametri se imbunatatesc prin filtrarea apei cu filtru ZEPTER ( puritate, filtru mecanic, filtru bacterian, etc.)
 • parametri fizicochimici si microbiologici (Marţi, 22 martie 2016, 8:52)

  LEC [anonim]

  Din cunostintele mele , stiu ca in CE , apa potabila
  este subiectul a 65 de parametri , dintre care 55 sunt recomandabili iar 45 obligatorii.
  Stiu ca se fac anumite combinatii de parametri, si anumite marje de toleranta

  Intrebarea 1:

  Va rog sa-mi indicati 5 parametri care in opinia dv , dl Zepter, sunt cei mai importanti

  Intrebarea 2

  Exista riscuri induse de consumul permanent de ape minerale ?

  Va multumesc


  PS. In Timisoara exista niste automate care se prezinta ca llivreaza apa plata, contra 50 bani un PET de 2 litri.
  Sursa lor de apa este de la reteaua publica.

  Are aceasta reclama o baza corecta sau este mincinoasa ?

  Multumesc
 • PH (Marţi, 22 martie 2016, 9:38)

  Barbu Adrian [anonim]

  Poate modifica acest aparat PH ? in sensul de al face mai alcalin ?
  Multumesc!
 • apa (Marţi, 22 martie 2016, 10:22)

  Nicolescu Aurel [anonim]

  Va rog sa fiti obiectivi si sa precizati si dezavantajele acestui sistem de filtrare care foloseste osmoza inversa, prin acest procedeu apa este saracita de mineralele alcaline, calciu magneziu, potasiu. Astfel cei care consuma aceasta apa putem spune ca beau o apa distilata care nici macar nu hidrateaza corespunzator organismul, mereu ai senzatia de sete. Va rog sa verificati si sa postati comentariul meu si in acelasi timp sa cercetati si sa vedeti de ce apa alcalina ionizata, apa kangen este cea mai buna apa care exista la ora actuala, este alcalina, antioxidanta si microstructurata.
  gasiti mai multe detalii pe internet, eu o folosesc de 3 ani si sunt foarte multumit, am recomandat-o si altor cunostinte si prieteni. Va rog sa fiti obiectivi.
  Multumesc,
  Aurel Nicolescu,
 • Sistem de subventii cresterea calitatii vietii (Marţi, 22 martie 2016, 11:00)

  Sofis [utilizator]

  Nu considerati necesar sa se faca anumite demersuri pentru subventionarea achizitionarii unor aparate de purificare a apei, drept masura de ridicare a calitatii vietii, si o consecinta a angajamentului primariilor de a creste calitatea apei in retea? Solutii ar fi, o reducere one-time a impozitului la taxele locale daca masura cu vouchere catre principalii distribuitori ar fi mai costisitoare pentru stat sau mai greu de controlat. Iar un asemenea program s-ar putea extinde, nu doar in ceea ce priveste purificarea apei, dar si pentru alte aparate ce ar creste calitatea vietii. Cum s-ar putea integra aceste programe cu fondurile europene via institutiilor publice, in conditiile in care fondurile europene din noul exercitiu sunt focusate mai mult pe mediu si aspecte sociale? De ce se actioneaza autist, fiecare producator distribuitor alergand dupa cota de piata si nu concentrat in vederea atragerii atat de subventii si a unor masuri de bune practici? Mai ales avand in vedere ultimele rezultate calitative ale apei cumparate din supermarket, slaba calitativ si la pret mai mare decat in alte tari europene.
 • care sunt riscurile apei din reteaua de apa? (Marţi, 22 martie 2016, 11:10)

  Adrian Mocan [anonim]

  Ca sa ma decid sa cumpar un purificator de apa, as dori sa stiu care sunt pericolele(bolile) la care se supune un adult si un copil mic daca consuma apa din reteaua de apa si care este riscul efectiv de a se imbolnavi de aceste boli?
 • filtru apa zepter (Marţi, 22 martie 2016, 11:25)

  valeriu varcuti [anonim]

  Doresc sa stiu cum se face si o purificare microbiologica,majoritatea filtrelor casnica rezolvind numai o purificare chimica.Costul apei purificate este mai mic decit cel al apei imbuteliate sa merite investitia?
 • concurs (Marţi, 22 martie 2016, 11:33)

  Mateas Constantin [anonim]

  Detin un purificator de apa Zepter , in ultima perioada au venit spre mine oferte pentru aparate Kangen, merita sa cumpar si un astfel de aparat din moment ce folosesc si sant multumit cu purificatorul zepter , precizand ca apa care se purifica ar ph-ul in jur de 7?
  Multumesc.
 • Remineralizare (Marţi, 22 martie 2016, 11:34)

  Edward [anonim]

  La acest purificator se poate adauga un cartus de remineralizare?
 • Filtrarea apei (Marţi, 22 martie 2016, 11:55)

  usand100 [utilizator]

  In cazul in care filtrarea apei cu ajutorul purificatoarelor de apa Zepter elimina toate impuritatile din apa, ce se intampla, insa, cu mineralele bune pentru organism? Este nevoie sa suplimentam aceaste lipsuri cu produse artificiale etc.?
 • Care sunt beneficiile purificatorelor pentru apa (Marţi, 22 martie 2016, 12:11)

  ksanusus [utilizator]

  Cum pot stoca apa filtrata? Ce fel de recipient ar trebui sa folosesc?
 • Purificatoarele Zepter (Marţi, 22 martie 2016, 12:22)

  ksanusus [utilizator]

  Ce gust va avea apa potabilă filtrata prin purificatorul ZEPTER?
 • filtre (Marţi, 22 martie 2016, 12:23)

  cristiana [anonim]

  Buna ziua,
  Am acasa purificator de apa Zepter, dar ma apuca groaza cand ma gandesc cat trebuie saplatesc pe schimbul de filtre!
 • zepter (Marţi, 22 martie 2016, 12:32)

  Cristina [anonim]

  In ce masura poate fi folosit un purificator de apa Zepter pentru o apa extrem de calcaroasa, cat de des ar trebui schimbate consumabilele? Reuseste sa "faca" potabila o apa care nu este?
 • osmoza ca procedeu de purificare (Marţi, 22 martie 2016, 12:34)

  Lucian [anonim]

  Buna ziua.
  As dori sa va intreb daca exista studii concrete efectuate in Romania pe apa purificata cu purificatorul Zepter pe baza de osmoza referitoare la cantitatea de minerale prezenta in apa (inainte si dupa filtrare).
  Parerile sunt impartite, dar, din ce m-am documentat, majoritatea afirma ca osmoza filtreaza si o parte din mineralele prezente in mod natural in apa.
  Ma intereseaza in mod deosebit intrucat apa potabila din Constanta, in zona in care locuiesc, este de mare adancime si prezinta o sursa naturala de minerale.
  Va multumesc.
  O zi frumoasa va doresc!
 • Filtrare prin osmoza. (Marţi, 22 martie 2016, 12:40)

  Lucian13 [utilizator]

  Buna ziua.
  As dori sa stiu daca exista studii concrete efectuate in Romania pe apa purificata cu purificatorul Zepter referitoare la cantitatea de minerale prezenta in apa (inainte si dupa purificare). Ma intereseaza acest aspect deoarece apa potabila din Constanta, in zona in care locuiesc, provine dintr-o sursa de mare adancime si prezinta in mod natural minerale in cantitati importante.
  Va mulumesc.
  O zi buna!
 • purificator de apa...filtre (Marţi, 22 martie 2016, 12:51)

  Ioana [anonim]

  Buna ziua, am achizitionat in urma cu ceva timp acest purificator de apa, as vrea sa atentionez persoanele care procura acest purificator cu privire la costurile consumabilelor.
  Domnilor, de ce aceste consumabile ne sunt prezentate la un pret, iar ulterior...cand vine vremea schimbarii lor..ne trezim cu o explozie la pret....Initial le-m luat cu 174 euro..apoi peste pret, m-am trezit cu inca 58 euro - ajungand la un total de 232 euro.
  In concluzie..aveti grija, sa va informati foarte bine cu privire la toate costurile..asta daca vi se furnizeaza toate informatiile..eu persoanl ma indoiesc de acest lucru!!!
 • Purificator (Marţi, 22 martie 2016, 13:11)

  Denisa [anonim]

  Buna ziua,
  am achizitionat acest produs in urma cu ceva timp, sunt nemultumita in primul rand din cauza pretului enorm al filtrelor 800 lei.In acest moment nu este functional pt.ca nu imi permit sa achizitionez alte filtre.Nu este normal sa se dubleze pretul de la o luna la alta..Un purificator este necesar in orice gospodarie, dar cu asemenea preturi la consumabile...mai bine incercati in alta parte...
 • dedurificator + purificator? (Marţi, 22 martie 2016, 13:12)

  Sandra Ladar [anonim]

  Buna ziua,
  Oare combinatia dedurificator + purificator ar spori eficienta procesului de purificare?
  Ar scadea frecventa de inlocuire a filtrelor?

  Va multumesc
 • Costuri purificator apa (Marţi, 22 martie 2016, 13:20)

  Alexandru Ghindaoanu [anonim]

  Va rog sa-mi spuneti care sunt costurile totale cu solutia propusa de dumneavoastra, in conditiile unui consum mediu de 10 L/zi. Costul sa cuprinda valoarea aparatului si a consumabilelor necesare intr-un an de zile.

  Multumesc,
 • consumabile edel wasser (Vineri, 9 septembrie 2016, 14:57)

  calotescu dan [anonim]

  Am achizitionat un edel wasser de la zepter si sunt multumit de calitatea apei pe care o consum. Nu sunt lamurit cu periodicitatea schimbarii filtrelor consumabile. Nu mai sunt in posesia manualului, rog daca doriti sa-mi comunicati durata de exploatare pentru fiecare filtru cosumabil!
  Va multumesc anticipat!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi