Omul de afaceri Ioan Niculae a spus, vineri, in fata instantei, la termenul de eliberare conditionata, ca a inteles greseala facuta, ca a incercat sa se indrepte si nu vrea decat sa ajunga la familie, transmite Agerpres.

Ioan NiculaeFoto: Hotnews

UPDATE 13.40 Tribunalul Dambovita a ramas in pronuntare, anuntand ulterior ca a respins solicitarea, ceea ce inseamna ca Ioan Neculaie ramane in penitenciar. Omul de afaceri mai poate solicita eliberarea conditionata, conform solutiei instantei, dupa data de 19 mai 2016.

''Nu am creat nicio problema in penitenciar, nu am fost implicat in niciun incident'', spusese dimineata Ioan Niculae.

Acesta si-a cerut scuze si pentru iesirea nervoasa de la termenul anterior, cand la amanarea pronuntarii unei decizii privind eliberarea conditionata a spus ''mai bine ma condamnati pe viata''.

Avocatul lui Niculae a precizat ca au fost indeplinite ireprosabil criteriile eliberarii conditionate, lucru ce reiese din concluziile comisiei de liberare conditionata. Tot avocatul lui Ioan Niculae a afirmat ca a fost indeplinita fractia de pedeapsa, sustinand ca a executat 385 de zile. Niculae a scris in inchisoare cinci carti, care i-au adus o scurtare a pedepsei cu 150 de zile, iar 21 de zile le-a castigat ca urmare a muncii prestate in penitenciar.

''A executat minimul de fractie si prin excluderea celor 150 de zile aferente scrierii lucrarilor stiintifice'', a precizat avocatul lui Ioan Niculae.

Totodata, avocatul a depus inscrisuri prin care a demonstrat ca inculpatul a achitat integral prejudiciul din dosar.

Ioan Niculae este in prezent incarcerat la Penitenciarul Gaesti. Acesta este condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare in dosarul "Mita la PSD" si executa pedeapsa din aprilie anul trecut.