Isis Gudrun Rozemarie Olanescu, fosta consilier in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, pe cand institutia era condusa de Elena Udrea a fost trimisa in judecata pentru ca ar fi cerut in acea perioada o mita de 25.500 de euro, informeaza un comunicat DNA.

In dosar, Isis Gudrun Rozemarie Olanescu este acuzata ca a intervenit la o firma italiana ce executa un proiect cu bani europeni pentru a subcontracta lucrari catre alta firma.

Ce scrie in comunicatul DNA:

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 23 august 2011, ca urmare a derularii unei proceduri de achizitie publica, a fost incheiat un acord contractual intre Consiliul Judetean Mures, in calitate de beneficiar, si o societate comerciala din Italia, in calitate de antreprenor, ce avea ca obiect executarea lucrarii "Parc auto pentru sporturi cu motor" Cerghid, jud. Mures.

Valoarea proiectului a fost de 58.132.283,17 lei, din care finantare POR (Programul Operational Regional) - 20.524.152,5 lei, cofinantare Consiliul Judetean Mures - 26.521.842,5 lei, TVA - 11.086.288,17 lei.

In acest context, inculpatul Benta Remus a abordat-o pe inculpata Olanescu Rozemarie Gudrun Isis careia i-a promis mai multe sume de bani in schimbul traficarii influentei pe langa reprezentantii firmei italiene, in scopul determinarii acestora sa subcontracteze, catre societatea primului, lucrarile respective.

Ca urmare a demersurilor efectuate de inculpata Olanescu Rozemarie Gudrun Isis, reprezentantii firmei italiene au acceptat ca firma inculpatului Benta Remus sa efectueze lucrarile susmentionate.

Pentru "ajutorul" acordat omului de afaceri, inculpata Olanescu Rozemarie Gudrun Isis a pretins de la acesta suma de 25.500 euro.

De mentionat este faptul ca legatura dintre cei doi inculpati anterior mentionati a fost facilitata de inculpatul Patrana Viorel.

Acesta din urma, pentru a disimula provenienta sumei respective de bani, a incheiat cu firma inculpatului Benta Remus un contract nestampilat si nesemnat de parti, constand in servicii de consultanta si traduceri, pretins efectuate de inculpatul Patrana Viorel, pentru societatea acestuia din urma. Suma de bani, in echivalent in lei, a fost facturata in 2 transe, pana in prezent achitandu-se efectiv suma de 55.480 lei.

In cauza, s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra unui autoturism ce apartine inculpatei Olanescu Rozemarie Gudrun Isis si asupra unui imobil ce apartine inculpatului Benta Remus.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mures, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza."