Muftiul Murat Iusuf, seful Cultului Musulman din Romania, condamna atacurile teroriste din Franta si spune ca persoanele care le-au provocat "nu pot fi recunoscute in lumea civilizata drept frati de confesiune musulmana", precizand ca "islamul interzice ferm uciderea oricarui suflet", se arata intr-un comunicat citat de Mediafax.

'Aceste evenimente dramatice intreprinse cu instrumentele unui fanatism ce nu poate fi justificat de nicio cauza si cu cruzimea ce nu are nicio legatura cu religia islamica sunt dovada limpede ca cei care le provoaca nu pot fi recunoscuti in lumea civilizata drept frati de confesiune musulmana, conform preceptelor religioase pe care noi le practicam, in concordanta cu invataturile Coranului si relatarile Profetului Muhammed (Pbuh). Islamul interzice ferm uciderea oricarui suflet iar religia noastra, mai presus de orice, este impotriva oricarei varsari de sange. Astfel, condamnam ferm asemenea atentate la natura fiintei umane. Drept urmare, condamn aceste acte de terorism si adresez condoleante familiilor indoliate si poporului francez si ma rog in continuare bunului Allah sa ne binecuvanteze si sa ne protejeze tara, Romania, si poporul nostru tolerant si iubitor de pace. Amin!", arata muftiul Murat Iusuf, in comunicatul citat.

De asemenea, muftiul Murat Iusuf precizeaza ca atacurile teroriste au fost provocate in virtutea unei credinte false, ce nu are nimic de-a face cu islamul.

"Deplangem, totodata, manifestarile sangeroase ce au rezultat in urma unor atacuri teroriste fara precedent provocate de asa-zisi musulmani, in virtutea unei false credinte ce nu are nimic de-a face cu islamul asa cum a fost el propovaduit de Profetul Muhammed (Pbuh), in numele Lui Allah", se mai arata in comunicat.

Bilantul victimelor atentatelor teroriste de la Paris a ajuns la 129 de morti si 352 de raniti, dintre care 99 in stare grava, a anuntat procurorul general din Paris, Francois Molins.

MAE a anuntat sambata ca doi cetateni romani au murit in atentatele de la Paris, alti doi fiind raniti usor.