Starea femeii in varsta de 51 de ani care a fost ranita in explozia de la moara de faina din Brasov s-a agravat, iar familia acesteia cere ca ea sa fie transferata la o clinica din strainatate, pacienta urmand sa fie transferata joi sau vineri, au declarat reprezentantii Spitalului Judetean, potrivit Mediafax.

Managerul Spitalului Judetean Brasov, dr. Daniela Neculoiu, a precizat ca se poarta discutii cu Ministerul Sanatatii si Ministerul Afacerilor Interne in vederea transferului femeii de 51 de ani la o clinica din strainatate, joi sau vineri, dupa ce familia pacientei a cerut acest lucru.

"Starea femeii s-a agravat putin din punct de vedere respirator. Este in continuare ventilata mecanic. Apartinatorii au spus ca vor in continuare transferul. Am vorbit si cu Ministerul Sanatatii pentru a fi transferata in strainatate astazi (joi - n.r.) sau maine (vineri - n.r.). Urmeaza ca cei de la minister sa gaseasca un centru. Ceea ce a tinut de noi am facut", a declarat dr. Neculoiu.

In ceea ce-l priveste pe barbatul de 46 de ani care a murit miercuri seara, Neculoiu a spus ca pacientul a ajuns in viata la clinica din Graz, Austria, dar a murit la scurt timp.

Ceilalti trei pacienti, care nu au ajuns la Terapie Intensiva, sunt in continuare in recuperare, fiind in afara oricarui pericol.

In urma exploziei de la moara de faina "Sapte Spice", sase persoane au fost ranite si transportate la spital, dintre care una, un barbat de 31 de ani, a murit pe masa de operatie la Spitalul Judetean Brasov. Barbatul era cel care a ramas prins sub daramaturi si care a suferit traumatisme craniene foarte grave. Guvernul a decis, miercuri, ca familia barbatului va primi un ajutor de urgenta de 5.000 de lei.