Marti, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada din an, in special in regiunile sudice, informeaza Agentia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 9...10 grade in Maramures si Transilvania si 18 grade in Banat si Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse intre 5 si 12 grade.

Cerul va avea innorari in majoritatea zonelor si va ploua local la munte, pe spatii restranse in nord si centru si izolat in restul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte si local in rest, in special in Oltenia si nordul Moldovei. Dimineata si noaptea, izolat vor mai fi conditii de ceata.

La Bucuresti, vremea se va mentine mai calda decat in mod normal la aceasta data. Cerul va avea innorari in cursul zilei, apoi va deveni variabil. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 15...16 grade, iar cea minima de 9...10 grade. Noaptea vor fi conditii de ceata.

Miercuri, valorile termice vor continua sa creasca, astfel ca vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta data din an, cu precadere in regiunile sudice. In jumatatea de nord a tarii, innorarile vor persista in cea mai mare parte a intervalului, insa doar pe arii restranse, mai ales la munte, va ploua slab, in timp ce in restul teritoriului cerul va fi variabil si ploile se vor semnala cu totul izolat.

Vantul va prezenta intensificari in Dobrogea si Moldova, precum si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 13...14 grade in centrul si nordul extrem al teritoriului si 20...21 de grade in sud, iar cele minime vor fi cuprinse intre 5 si 11 grade. In cursul noptii, se va semnala ceata, local in regiunile sudice si izolat in rest.