Doi dintre cei cinci muncitori raniti in explozia de la fabrica de paine din Brasov sunt in continuare in stare grava, intubati si ventilati mecanic, dar stabilizati, Spitalul Judetean Brasov luand legatura cu Ministerul Sanatatii in cazul unui posibil transfer la clinici din strainatate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Managerul Spitalului Judetean, dr. Daniela Neculoiu, a declarat corespondentului Mediafax ca starea celor cinci pacienti raniti in explozie, cu varste intre 40 si 55 de ani, este stationara, insa evolutia lor poate fi imprevizibila.

"Cei doi pacienti internati la ATI sunt stabilizati, dar in continuare in stare grava, sunt intubati si ventilati mecanic. Vom vedea, pentru ca evolutia este imprevizibila. Ceilalti trei au fost in sala de operatie, le-au fost ingrijite leziunile si nu sunt mari probleme. Sunt spre bine, dar au nevoie in continuare de tratament, de autogrefare, cand apar muguri de tesut viu. Ei sunt internati la Chirurgie Plastica, au trecut deja 72 de ore si nu au aparut complicatii serioase, au trecut de perioada critica", a spus dr. Neculoiu.

De asemenea, managerul Spitalului Judetean a precizat ca a discutat cu Ministerul Sanatatii si cu apartinatorii celor doi pacientiaflati in stare grava, o femeie de 51 de ani si un barbat de 46 de ani, pentru un eventual transfer la clinici din strainatate.

"Am avut o discutie cu apartinatorii care au cerut sa fie transferati in strainatate, dar le-am explicat care sunt riscurile si deocamdata nu avem niciun raspuns clar de la ei. In primul rand, trebuie sa existe o cerere scrisa din partea apartinatorilor, apoi sa vedem daca pacientul este transportabil, apoi trebuie completate formalitatile si gasita o clinica din strainatate care sa-i poata primi. Am luat legatura si cu Ministerul Sanatatii pentru a ne asigura spijin", a mai spus managerul de la Spitalul Judetean.

In urma exploziei, sase persoane au fost ranite si transportate la spital, dintre care una, un barbat de 31 de ani, a murit pe masa de operatie la Spitalul Judetean Brasov.

Barbatul era cel care a ramas prins sub daramaturi si care a suferit traumatisme craniene foarte grave. De asemenea, la sectia ATI sunt internate in stare grava doua persoane, un barbat de 46 de ani si o femeie de 51 de ani.