Dovezile detinute in acest moment sugereaza ca o bomba plantata de militantii Statului Islamic este probabil cauza prabusirii sambata a avionului rusesc, au declarat Reuters surse informate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Statul Islamic, care se lupta cu armata egipteana in Peninsula Sinai, a spus miercuri din nou ca a doborat avionul, adaugand ca pana la urma va si spune cum a desfasurat atacul.

"Se crede ca a fost o explozie, dar de ce tip nu ne este clar. Sunt investigatii criminalistice in desfasurare la locul prabusirii. Asta va ajuta la determinarea cauzei, sa vedem daca se gasesc urme de explozibil", a declarat o sursa egipteana apropiata de echipa ce investigheaza cazul.

Un oficial rus din sectorul aviatic a spus ca investigatia cerceteaza varianta ca un obiect plasat la bord a produs dezastrul.

"Sunt doua variante luate acum in considerare: ceva plasat in avion si o problema tehnica. Dar un avion nu se poate rupe pur si simplu in aer - trebuie sa existe vreun tip de actiune. E putin probabil sa fie vorba de o racheta pentru ca nu sunt semne de asa ceva", a spus oficialul rus.

Un satelit american cu infrarosu a detectat ceea ce pare a fi o explozie la bordul avionuluirusesc prabusit sambata in Peninsula Sinai, provocata de o bomba sau de combustibilul din rezervor, au declarat luni seara oficiali americani din domeniul apararii, citati de NBC News.

Un avion de pasageri, cu 224 de persoane la bord, ce plecase din statiunea egipteana Sharm el-Sheikh catre orasul rusesc Sankt Petersburg s-a prabusit in centrul Sinaiului.

Aeronava Airbus A321 care s-a prabusit sambata in Egipt era intr-o "stare tehnica excelenta"si doar o "actiune externa" ar putea explica prabusirea cursei charter, a sustinut luni un responsabil al companiei aeriene Metrojet, care exclude o eroare umana