Cei peste 5.000 de membri ai formatiunii politice Miscarea Populara veniti sambata, la Congresul partidului, organizat la Sala Palatului, au votat deschis, prin ridicarea “steguletelor”, intr-un minut si 26 de secunde pentru alegerea lui Traian Basescu in functia de presedinte al formatiunii, pentru programul politic al partidului si, in acelasi timp, au validat componenta a doua comisii. Traian Basescu a fost unicul candidat la functia de presedinte al partidului.

Pancarta congres PMPFoto: Hotnews

Hotnews va prezinta in continuare cum s-a desfasurat congresul Miscarii Populare.

Sala Palatului s-a dovedit a fi neincapatoare pentru cei peste 6.000 de oameni veniti la Congresul formatiunii politice conduse de fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu. Potrivit spuselor secretarului general al formatiunii Dorel Onaca, la eveniment au participat, mai exact, 6.242 de oameni, dintre care 1.000 de invitati.

Ora 11:30

Membri de partid asteaptau, pe scarile Salii Palatului, sa fie inregistrati de catre organizatori pentru a putea intra la congres.

In interior, cei care se inregistrasera isi faceu poze, discuta si incearcau sa-i repereze pe cei cu care venisera la eveniment.

In tot acest timp, in sala, pe ecranul din spatele scenei, rulau imagini cu Traian Basescu alaturi de mai multi lideri ai planetei, dar si alte imagini de la diverse alte manifestari la care fostul presedinte al Romaniei a participat de-a lungul celor doua mandate.

Ora 12:12

Secretarul general Dorel Onaca a iesit grabit din sala repetand pe un ton vesel “Vine presedintele!”

In mai putin de 30 de secunde, presedintele Miscarii Populare a aparut inconjurat de Onaca, SPP-isti si, bineinteles, numerosi jurnalisti si operatori.

In momentul intrarii lui Basescu in sala, multimea a izbucnit in ropote de aplauze si a inceput sa-i scandeze frenetic numele.

Ora 12.16

Traian Basescu s-a asezat in mijlocul multimii.

Congresul a fost oficial deschis de catre purtatorul de cuvant al partidului, jurnalistul Bogdan Gamaleț.

De pe scena Salii Palatului s-au adresat membrilor si invitatilor partidului: fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, presedintele executiv al PMP Eugen Tomac, europarlamentarul Siegfried Muresan si fostul presedinte Traian Basescu.

Ora 13.05

Traian Basescu si-a inceput discursul care a durat peste o ora.Basescu a abordat teme precum educatia, securitatea nationala, agricultura si politica externa. La final, acesta a spus ironic ca ar dori sa mai vorbeasca, insa considera ca oamenii asteapta “cu sufletul la gura” sa voteze, pentru a afla cine va fi liderul partidului.

“V-as mai vorbi tare mult, dar cred ca abia asteptati sa votati...e o concurenta atat de mare incat o sa stati cu sufletul la gura sa vedeti castigatorul la sfarsitul conventiei.”, a declarat Traian Basescu, la finalul discursului sau de la Congresul Miscarii Populare.

In jurul Orei 14.20

Bogdan Gamelet ii da cuvantul secretarului general al partidului pentru procedura de vot.

"In mapele dumneavoastra sunt trei buletine de vot. Avem doua proceduri: una prin vot deschis si una prin vot secret. Comisia propune vot deschis. Cine este pentru? Steguletele! (Multimea flutura steguletele) Impotriva? Abtineri? Multumesc! (...) Al treilea buletin de vot este motiunea 'Romania Mea' condusa de catre liderul motiunii domnul Traian Basescu. In momentul in care aceasta motiune va fi votata de catre d-voastra cu vot pozitiv ea va deveni programul politic al partidului si domnul Traian Basescu presedintele Miscarii Populare. Supunem la vot.(multimea aclama) Cine este pentru? (multimea aclama) Voturi impotria? Abtineri? Multumesc! Presedintele formatiunii politice Miscarii Populare este domnul presedinte Traian Basescu. (multimea aplauda frenetic)", a spus Dorel Onaca.

Si astfel, intr-un minut si 26 de secunde, membrii partidului au votat prin ridicarea steguletului pentru alegerea lui Traian Basescu in functia de presedinte, programul politic si au validat componenta a doua comisii.

La auzirea anuntului facut de Onaca, Basescu incepe sa strige catre multime "Romania mea, Romania mea!". Oamenii din sala ii urmeaza exemplu.

"Dragilor, va multumesc mult pentru vot. Va asigur ca am si energie si dorinta sa continuam procesele de modernizare a Romaniei si mai am o sugestie. Cei care in viata lor au fost alaturi de mine si inca mai simt ca ar vrea sa fie alaturi de mine sa nu ezite. De oriunde s-ar afla sa vina la Miscarea Populara. Va multumesc mult! Va doresc drum bun spre casa! Nu inainte de a-i multumi presedintelui executiv al partidului pentru ca mi-a predat un partid care, se vede treaba, nu-i jucarie. Voi lucra cu Eugen Tomac intr-un tandem foarte bun si alaturi de Cristi Diaconescu si alaturi de Siegfried Muresan. Va asigur ca aveti o conducere com-pe-ten-ta!", a spus noul presedinte al Miscarii Populare, Traian Basescu, la finalul congresului formatiunii.

Ora 14.35

Sala este aproape goala. Organizatorii incep sa stranga materialele folosite in timpul manifestatiei. Doua urne de vot, care par sa contina cateva harti, sunt scoase din sala.

Ora 15.20

Zecile de autocare care i-au adus pe oameni la congres incep sa plece din fata Muzeului National de Arta al Romaniei. (Calea Victoriei)