Premierul Victor Ponta va pleca miercuri diminineata in Turcia pentru a se opera a doua oara la genunchi, iar dupa aceea va pleca in vacanta pentru aproximativ trei saptamani. Surse oficiale au declarat, marti, ca Ponta il va delega pe vicepremierul Gabriel Oprea sa ii tina locul la conducerea Executivului in perioada in care el va fi plecat in Turcia si pe perioada concediului de odihna, informeaza Mediafax.

Victor Ponta cu echipa medicala din TurciaFoto: Facebook / Victor Ponta

Surse din Guvern au precizat pentru Mediafax ca premierul Victor Ponta va pleca miercuri dimineata in Turcia, unde va fi supus pentru a doua oara unei operatii la genunchi. Dupa operatie premierul va pleca in vacanta pana pe 17 august, vacanta pe care este posibil sa o petreaca chiar in Romania.

"Prim-ministrul va intra in concediu pe 1 august si va reveni pe 17 august. In aceasta perioada, el il va delega pe vicepremierul Gabriel Oprea sa il inlocuiasca la conducerea Executivului", au declarat surse oficiale.

Intrebate de ce Victor Ponta nu ii solicita presedintelui Klaus Iohannis aprobarea unui alt interimat pentru Gabriel Oprea, sursele au precizat ca in situatia de fata nu se impune.

"In aceasta perioada nu au loc sedinte ale Executivului, guvernul fiind in vacanta, si de aceea nu este nevoie sa fie numit un premier interimar, singura forma legala care ii confera demnitarului respectiv, in absenta premierului desemnat, dreptul de a convoca si de a conduce sedinte de guvern. O delegare a competentelor este suficienta pentru aceasta perioada de vacanta", au mai spus sursele citate.

Premierul Victor Ponta a descoperit, in urma controlului medical efectuat in Turcia, ca are probleme in urma operatiei, care necesita o noua interventie la menisc, au declarat joia trecuta pentru Hotnews.ro surse din PSD.

Premierul Victor Ponta a evitat luni sa raspunda intrebarilor jurnalistilor privind viitoarea operatie pe care o va face la genunchi.“Ce plecare? Suntem la PSD”, a spus Victor Ponta, inainte de sedinta Biroului Permanent National al PSD