INFOGRAFIC Peste 87% dintre tinerii greci se simt exclusi in tara lor. In Romania, "doar" 67%

de Red. Stiri     HotNews.ro
Sâmbătă, 18 iulie 2015, 15:51 Actualitate | Esenţial


Cum raspund tinerii din tarile Uniunii Europene la intrebarea daca se simt exclusi din vata economica si sociala in tarile lor. Un procent corvasitor spune ca da, informeaza EurActiv.ro.

Potrivit sursei citate, procente maxime sunt atinse in tari precum: Grecia (87%) Croatia (84%) Spania (84%) Urmeaza; Cipru (79%) Italia (72%) Romania (67%) Bulgaria (63%) Ungaria (60%).

In toate aceste tari, media tinerilor care se simt exclusi este peste cea la nivleul Uniunii Europene (57%).

Tari sub aceasta medie: Franta (50%), Olanda (45%), Luxemburg (43%), Belgia (42%), Germania (34%), Danemarca (31%), aceasta din urma avand cel mai scazut procent.
 • INFOGRAFIC EurActiv


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2530 vizualizari

 • +1 (13 voturi)    
  Excluziunea si "pacostea de a fi om" (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 16:36)

  GoldStandard [utilizator]

  Sunt curios pe cine consideră tinerii că-i exclude;pe bogati,pe corupti,pe stat?

  Adevărul e că trebuie sa ne reamintim cât de mult am evoluat ca oameni si că suntem mai bogati ca niciodată,dar trebuie sa ne reamintim și că cel mai mare avantaj și dezavantaj omenesc e că niciodată oamenii nu sunt multumiți cu ce au.De multe ori,din cauza nemulțumirii dau vina pe tot felul de lucruri.

  Pentru o viață plăcută trebuie să fii mulțumit cu tine și să te concentrezi pe tine;dacă te concentrezi pe altcineva,vei dori să deți tot felul de lucruri populare;lucruri precum avere nemăsurată,popularitate infinită,adică lucruri imposibile,deoarece nu pot deține toți toate calitățile,nu pot fi toți superiori in lucruri populare.

  Ex:incearcă pentru o zi să trăiești precum foarte vechii nostri strămosi și-ți va fi confirmat cât de ușor e acum:
  -"atunci balta nu avea intodeauna peste,acum are-supermarket"
  -"locuiai permanent in trib și,poate supraaglomerat,acum locuiesti cum vrei"
  -"nu știai nici măcar să scrii,acum poți si comunici mult mai ușor și eficient"
  -"atunci munceai toată ziua pentru mâncare,astăzi ițî permițî să utilizezi resursele mult diferit:cultură,distracții etc
  -atunci trebuia să munceștii o zi intreagă,acum-pentru un rezultat asemănator-maxim cateva ore sau mai puțin;mereu omul va trebui sa creeze bunăstarea cu mâinile lui.

  Închei prin a vă dori o viața frumoasă și productivă,dar nu lipsiță de motivație,ci una care știe precis posibilitațile vieții-spre a fi mai bine.
  • 0 (2 voturi)    
   e mai simplu (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 21:21)

   Nea [anonim] i-a raspuns lui GoldStandard

   decat crezi.

   ai auzit vreodata de egalitatea de sanse?
   ar trebui dat vreodata o sansa unui tinar sa faca ceva?

   https://youtu.be/icpd-bF6iP0
 • +3 (7 voturi)    
  tinerii romani se simt exclusi? (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 18:30)

  lili [anonim]

  Cum asa?!
  Ei nu simt ca Ponta are grija lor?!
  Ca nu poate dormi de grija lor, ca nu poate fura de grija lor?!
  • +1 (3 voturi)    
   Ponta,Ponta,Ponta (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 23:42)

   GoldStandard [utilizator] i-a raspuns lui lili

   Un individ (1) nu poate nici distruge și nici salva 20.000.000.Ponta e un individ influent in România,dar m-aș mira să fie așa important încât să-l iei în discuție la comentariul postat de mine,deoarece eu mă refer la schimbări la nivel individual;schimbări care-cred eu-nu pot porni de politicieni.
 • +6 (6 voturi)    
  Nu-i tot aia (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 18:58)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  "Peste 87% dintre tinerii greci se simt exclusi in tara lor" inseamna ca tinerii (si doar tinerii) au primit intrebarea "Va simtiti marginalizati?" in timp ce intrebarea "Ai sentimentul ca in tara ta tinerii se simt marginalizati?" poate insemna ca si altora li s-a pus intrebarea asta.
  Pana la urma ce au fost intrebati ? "Tu te simti marginalizat?" sau "Crezi ca ei se simt marginalizati?" Pentru ca nu-i tot aia. Parca suntem la Radio Erevan :))
 • +2 (2 voturi)    
  TINERII (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 19:32)

  scridon radu-lucian [utilizator]

  Statistica este cutremuratoare:exodul tinerilor din tarile de origine si diminuarea sentimentului national.Romania se poate lauda cu minti sclipitoare insa sprijinul oferit de stat este destul de firav prin sume simbolice. Pentru cei care reprezinta Romania reala nu este o solutie decat pentru moment.Este necesara o alta abordare, pe termen lung pentru stimularea tineretului.
 • +1 (7 voturi)    
  ATENTIE! (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 19:52)

  Eu [anonim]

  Situatia e cam asa: vin unii fac aici industrie si dau sperante. Dupa un timp pleaca si te lasa chel... si cu datorii tot la ei. Ca na omu vede ca are job face rate si asa te subjuga fara razboi. Vezi Grecia.
  Vezi Ardealul la noi si Banatul.
 • -1 (11 voturi)    
  Putorile se simt (Sâmbătă, 18 iulie 2015, 22:54)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  excluse!
  Ceilalti nu au timp, muncesc!
  Pentru a le da putorilor salarii, drepturi si... demnitati!
  Demni ca suntem romani!
 • +6 (6 voturi)    
  Adevarata surpriza (Duminică, 19 iulie 2015, 0:25)

  Justin Puscasu [anonim]

  nu vine de la cifrele despre Grecia sau Romania ci de la media europeana a celor care se simt exclusi in tara lor: 57%!
  Faptul ca mai mult de jumatate din tineri nu se mai simt acasa la ei acasa e o veste proasta pentru UE.
  • +4 (4 voturi)    
   Nu e de mirare ca multi iau calea (Duminică, 19 iulie 2015, 2:28)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Justin Puscasu

   Americii, Canadei, Australiei si Noua Zeelanda. Europa a ajuns prea socialista, unii is mai egali decat tinerii.
   • +1 (3 voturi)    
    Mare dreptate ai (Duminică, 19 iulie 2015, 12:02)

    potaissa [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

    din pacate. Si din nefericire pentru viitorul tarii.
 • +1 (3 voturi)    
  O cauza a insuccesului tinerilor in viata! (Duminică, 19 iulie 2015, 12:07)

  hotnewsfil [utilizator]

  Multi dintre parinti pierd din vedere, nu stiu sau nu vor sa recunoasca faptul ca cel in care isi pun toate sperantele - copilul lor -, este altcineva, o alta persoana, o alta 'materie prima', deosebita de ei, uneori radical.
  Parintii au avut, si ei, nereusitele lor in viata, frustrarile, neimplinirile aspiratiilor, unele sau altele, si vor sa-si fereasca progeniturile  de esecurile pe care le-au avut ei.
  Copiii lor sa fie ce n-au reusit ei sa fie, sa se realizeze prin copiii lor.
  Daca si-ar respecta copiii, parintii ar trebui sa isi faca un scop predominant din descoperirea insusirilor, chiar a talentelor care se afla, in stare latenta, in copilul lor. Sa descopere aceste insusiri, sa le cunoasca masura reala (sa nu exagereze prea mult cu fireasca supraestimare paterna), sa isi ajute copilul sa isi conoasca aceste insusiri si sa ii deschida o posibilitate de a si le pune in valoare, de a genera acte de creatie, oricat de mici ar fi acestea, la inceput. Daca sunt pusi in contact cu 'secretele' meseriei de lactus sau de reparator auto, copilul poate descoperi ca este ceea ce se potriveste cu aspiratiile lor, ca se pot face acte de creatie si la acel nivel, daca munca se face su pasiune, cinstit, nemteste. Cei mai multi dintre cei care realizeaza uimitoarele Mercedes sau BMW nu sunt ingineri, nu sunt absolventi ai unor universitati, dar fac, si ei, minuni, in realizarea acelor automobile.
  Dar, parintii, cei mai multi, nu pot fi obiectivi sau nu au pregatirea, capacitatea de a descoperi singuri insusirile copilului lor.
  Ar fi suficient daca toti parintii ar realiza, cel putin, 'educarea primara' a copilului - 'cei sapte ani de acasa' -, daca ar reusi sa i-o intipareasca indestructibil, care sa ii fie o baza comportamentala pentru intreaga viata - 'aceste lucruri le stiu de la mama, de la tata, de la parintii mei' -, sa ii reapara periodic in prim-planul constientului, sa ii ghideze viata in comunitate si chiar pe cea 'de unul singur' - fata in fata cu problemele vieti
  • 0 (0 voturi)    
   :)))) (Duminică, 19 iulie 2015, 17:55)

   trebol [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   le-ai luxat creierul cu comentariul asta ..... multora ...
 • 0 (2 voturi)    
  O cauza a insuccesului... CONTINUARE (Duminică, 19 iulie 2015, 12:09)

  hotnewsfil [utilizator]

  - fata in fata cu problemele vietii.
  Societatile evoluate au rezolvat aceasta problema (incapacitatea unor parinti de a-si cunoaste bine copilul), si folosesc profesori instruiti 'si in acest scop'.
  In special in scolile particulare, copiii sunt cunoscuti bine, intorsi pe toate fetele, li se descopera insusirile, talentele. Acele scoli ii informeaza pe parinti asupra calitatilor reale ale copiiilor si le fac recomandari asupra felului in care sa ii ajute sa si le valorifice, sa isi intemeieze, pe acestea, dezvoltarea lor ulterioara, spre satisfactia lor personala si ca mijloc de a-si asigura existenta intr-un mod placut, care sa nu fie in contradicie permanenta cu aspiratiile lor ramase neimplinite.
  Unii parinti fac alchimie, incerca sa scoata aur dintr-un metal ascuns intr-un minereu pe care nu il cunosc bine, minereu din care specialistii "metalurgi"ar putea obtine un otel sau plumb de cea mai buna calitate, daca problema li s-ar incredinta lor.
  O astfel de rezolvare, cu implicarea specialistilor, rezolva optim nu numai o problema personala a unor parinti, ci si o problema majora a societatii, in ansamblu.
 • -2 (2 voturi)    
  titlu - intrebare? (Duminică, 19 iulie 2015, 14:01)

  carcotasul [anonim]

  se poate intelege din titlul articolului (fara a citi textul) ca 67% dintre "tinerii greci" se simt exclusi din "Romania"?
 • 0 (0 voturi)    
  wiggle wiggle (Duminică, 19 iulie 2015, 17:43)

  trebol [utilizator]

  in ro. multi tineri nu stiu cati ani au - nu mai vorbim de tabla inmultirii - deci de ce excludere vorbim?
 • 0 (0 voturi)    
  raspunsul este (Duminică, 19 iulie 2015, 18:28)

  andrew [anonim]

  lasa ca au timp sa fie bagati in seama.

  al doilea ar fi ca ar tb sa fie multumiti ca nu mai sunt razboaie sa ii curete.

  al treilea ar fi ca tineretea este cea mai mare bogatie si ca tanar nici nu ar trebui sa te intereseze societatea, ai alte lucruri mai frumoase de facut.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by